Connect with us

Magazin

7 kevésbé ismert egzotikus sziget a világon

7 kevésbé ismert egzotikus sziget a világon

Földünkön manapság már alig-alig vannak olyan helyek, amelyek szinte teljesen turistamentesek. Épp ezért, most olyan szigeteket mutatunk be számotokra, ahol nem találkozol turisták tömkelegével minden sarkon. Íme 7 egzotikus sziget, amiről még garantáltan nem hallottál. Egy dolog tuti, ha elolvastad cikkünket, azonnal megkeresed őket a térképen!

Szkopelosz, Görögország

Egyértelműen kijelenthetjük, hogy a turisták körében az egyik legnépszerűbb úti cél Görögország. Évente több ezer látogató érkezik ide a világ minden tájáról. De ha te inkább kerülnéd a tömeget és a turistainváziót, akkor neked Szkopelosz szigetét ajánljuk. A sziget ugyanolyan gyönyörű, mint mondjuk Míkonosz vagy Szantorini, csak kevésbé zsúfolt. A népszerű Szkíathosz szigettől körülbelül egyórás hajóútnyira található.

sziget

Szkopelosz gazdag növényzettel, egzotikus strandokkal, valamint festői falvakkal rendelkezik. Úgy tartják, hogy az Égei-tenger legzöldebb szigete, ugyanis fenyőerdők valamint gyümölcsösök, olívaligetek borítják, és emellett számos virág, fa őshonos itt. Több túraútvonal is található itt, így a túrázás szerelmesei is könnyen feltalálják magukat. Választhatunk erdős útvonalakat vagy felfedezhetjük az olajfaligetek közötti ösvényeket. Pár évvel ezelőtt ezt a helyet csak páran ismerték, ma már egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Plusz érdekesség, hogy a 2007-ben forgatott, nagysikerű Mamma Mia! című filmnek több jelenetét is itt forgatták.

Holbox, Mexikó

Mexikó egyik rejtett kincse Holbox szigete, amiről még kevesen hallottak. Képzeljük el, hogy ezen a helyen nincsenek autók, nem létezik itt posta, se bank, sőt 12 emeletnél magasabb épület se. Holbox teljes mértékben a nyugalom szigete, hiszen csak egyetlen falu található itt, körülbelül ötszáz lakossal.

sziget

A Yum Balam elnevezésű természetvédelmi terület része, ahol közelebbről is megismerhetjük az itt élő állatokat, mint például a vízi teknősöket, a delfineket és a különböző egzotikus madárfajokat. A kihagyhatatlan programok közé tartozik a Punta Mosqito meglátogatása. Kölcsönözz kerékpárt, és tekerj a sziget legkeletibb pontjára, és hogy mi fog ott rád várni? Hófehér homok amíg a szem ellát és temérdek rózsaszín flamingó! Mi semmiképp sem hagynánk ki!

Ko Lipe, Thaiföld

Thaiföld évről évre egyre népszerűbb úti céllá vált a turisták körében. Most a legközkedveltebb helyekkel nem foglalkoznánk, hanem egy kevésbé ismertet szeretnénk bemutatni, mégpedig a Ko Lipe szigetet, amely Thaiföld déli részén található, az Andamán-tengeren. Ez a parányi sziget olyannyira kicsi, hogy az út sétálva az egyik végéből a másikba mindössze tizenöt percig tart. Ez a hely tökéletes választás lehet a búvárkodás szerelmeseinek. A szigeten három fő strand található: a Sunrise Beach, a Pattaya Beach és a Sunset Beach.

sziget

Lamu, Kenya

A Lamu sziget Kenya Lamu szigetcsoportjának a része. Ezt az úti célt az írók egyébként a jóga és hippik menekülési helyeként is nevezik. Lamu híres lenyűgöző kultúrájáról és a mesés természeti kincseiről. Érdekesség, hogy itt nincsenek utak, így minden lakos többnyire gyalog közlekedik, esetleg szamárháton. Állítólag több ezer szamár él itt, tehát ha ideutazunk, minden bizonnyal találkozni fogunk velük. A sziget még érintetlen, így egyáltalán nem jellemző rá a tömegturizmus. Sokan úgy vélik, hogy az élet Lamuban még a megszokottnál is sokkal lassúbb. És még egy plusz pontot okvetlen meg kell említenünk: a helyi emberek nagyon kedvesek, segítőkészek.

Culebra, Puerto Rico

Ha jól megnézzük a térképet, akkor megfigyelhetjük, hogy Puerto Ricótól keletre található egy aprócska kis sziget: Culebra. Hófehér homokos part, kristálytiszta tengervíz… röviden: maga a paradicsom. Culebra körül 20 apró szigetecske található. Ha el szeretnél ide jutni, akkor az utat csakis hajóval teheted meg, hiszen semmiféle légiközlekedés nincs errefelé. A helyi kultúrára jellemző a nyugalom. Talán ez a legjobb szó rá, az emberek nyugodtak, mindenhol lassú a tempó, nem siet senki sehova, a magányt pedig nem büntetésként élik meg itteniek. A sziget nemcsak gyönyörű öbleiről ismert, hanem mesés merülőhelyeiről, valamint izgalmas túraútvonalairól is. Egyébként az itt található Flamenco strandot a világ egyik legszebb strandjának is tartják.

sziget

Észak-Stradbroke sziget, Ausztrália

Az ausztráliai Brisbane közelében található az Észak-Stradbroke sziget. Annak ellenére, hogy ez a világ második legnagyobb homokos szigete, mégsem látogatják olyan sokan. Évente körülbelül 24 000 turista utazik el ide. Találkozhatunk itt kengurukkal, koalákkal, egy kis szerencsével megfigyelhetjük a lassan mozgó teknősöket, illetve az óceánban úszkáló delfineket.

sziget

Aitutaki, Cook-szigetek

A Cook-szigetekhez tartozó Aitutakinak mindössze 1 800 lakosa van, hatalmas lagúnáját a világ egyik legszebbjének tartják. 200 kilométerre fekszik a turisták által kedvelt, ugyancsak a szigetcsoporthoz tartozó Ratatongától. Ám a szigetnek teljesen más az atmoszférája: tükörtiszta víz, korallok, fehér homok. A sziget nyugati részén találhatóak a szállodák, valamint Arutanga, a főváros is. Keletre inkább kis falvakat fedezhetünk fel, mint például: Tautu, Vaipae vagy Vaipeka.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (3 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top