Connect with us

Király repjegyek

Csodák, fűszerek és adrenalin: 6 dolog, amit ki kell próbálnod Mauritiuson

Imádott Afrikánk! Ezúttal Mauritiusra repítünk! A sugárzó napsütés, remek strandok és a koktélok sem fognak hiányozni, de a klasszikus nyaralós tevékenységek mellett, hoztunk nektek pár tippet, hogyan teheted még tökéletesebbé az ott töltött időt. Maga Mark Twain szerint az égbolt Mauritius másolata. Ezt mindenki döntse el egyedül, de bízunk abban, hogy a cikk után te is kedvet kapsz meglátogatni ezt az apró mennyországot.

Csodák léteznek – és milyen gyönyörűek!

Élvezni a hűsítő szellőt egy remek kávé vagy első osztályú rum társaságában nem az egyetlen ok, amiért látnod kell Chamarel hegyi falut. A helyi lakosok (összesen 700-an) büszkék a titokzatos természeti jelenségre, amelyet Hétszínű Földnek hívnak. A vulkanikus tevékenység eredményeképpen különböző színű dűnék jöttek létre, nemcsak te fagysz le a látványtól, de a telód is a sok fényképezéstől. De miért is titokzatosak? Először is legfőképpen egyedi megjelenésük miatt, de azért is, mert ellenállnak a trópusi viharoknak, és egyáltalán nem erodálnak. Plusz a környéken találod a turisták által szívesen látogatott vízesést is.

Chamarel egyébként a Black River Gorges Nemzeti Park a nyugati átjárója is.

A szigetek egyik uralkodója

Láttál már valaha 30 cm-es gyíkot, de tudod olyat, ami nem szégyenkezik, szívesen felmászik rád és akár az ebédedbe is belekóstol? Találkozhatsz vele az Île aux Aigrettes közkedvelt öko-turisztikai szigetén, a part közelében (nem messze a Pointe d’Esny és a Blue Bay) közelében. Ez a természetvédelmi terület nagyon ritka part menti erdők otthona, és védelmet nyújt a különböző endemikus és veszélyeztetett fajoknak, például a rózsaszín galambnak, a hatalmas Aldabra teknősnek vagy a vad orchideáknak is. Itt barangolni csak vezetett túra keretében lehetséges, így valószínűleg nem kell túlmagyarázni a helyszín növény- és állatvilágának hatalmas értékét.

Adrenalin BBQ szósszal

Imádod az izgalmas programokat és ételeket? Ezt a két dolgot az Ile aux Cerfs szigeten lehet összekötni egy csomag keretében, amelyet Budget Day-ként vásárolhatsz meg. Tartalmaz mindent, ami egy tengerparti nyaraláshoz hozzátartozik – izgalmas kirándulást, grillezést és lélegzetelállító kilátást az azúrkék lagúnákra és a fehér homokra. Motorcsónakkal elvisznek a Grand River délkeleti vízeséseihez. Azt gondolod, hogy ez semmi? Hadd áruljam el, hogy ez a csomag magába foglalja a parasailinget, víz alatti sétát és a tengeri banánozást. Már most készülj, mert adrenalinból nem lesz hiány!

Nem utolsó sorban: esztétikai élmény ia egyben, hiszen Mauritius egyik nagy kincse az Ile aux Cerfs.

Koszos varázs

Látogass el Port Louis (főváros) központjába, így autentikusabb képet kaphatsz az életről ebben az országban. A gyógynövények aromája, a párbeszédek, alkudozások, helyi mesterségek… Ne felejts el mágneseket vásárolni és enni a sátrak valamelyikében. Egyébként, a piac a viktoriánus időszak óta működik, ezért a brit kormány öröksége.

Stresszoldó Rodrigues-sziget

Egy kicsit el van szigetelve Mauritiustól a vulkanikus Rodrigues-sziget. Egy hatalmas türkiz lagúna veszi körül – egy kis hegyi gyöngyszem, amelyet gyakran “Mauritius 25 évvel ezelőtt”-nek neveznek. Gyönyörű hely, barack színű homokkal és itt az élet érezhetően lassabban telik. Még a konyhájuk is saját, teljesen más, mint ami Mauritiuson megszokott. Általában az ételeket  indiai fűszerekkel és friss helyi összetevőkből készítik, amelyeket erősen befolyásolják a kínai, a francia és az afrikai gasztronómia is. A Rodrigues-sziget ételei egészen másak – kevésbé fűszeresek, friss gyümölcsökkel és babbal készítik őket.

Déli boszorkány

Amikor a déli Le Souffleur felé veszed az irányt, találkozhatsz Gris Gris boszorkánnyal vagy megcsodálhatod a világ egyik legszebb “természetes hídját”. Ezek a szobrok maga a tenger munkájának köszönhetően jöttek létre. Mauritius úgymond egy tükröt tart elénk, megmutatja, hogy a természet nemcsak erős, hanem gyakran nagyobb művészi tehetség, mint az ember.

Mauritius a Turkish Airlines-szal 204 900 Ft-ért

✅ időpontok: január – március között ✅ 1 rövid átszállás

 ✅ 2 x 23 kg poggyász

Bécs – Mauritius – Bécs 204.900 Ft    FOGLALD LE ITT

Csodák, fűszerek és adrenalin: 6 dolog, amit ki kell próbálnod Mauritiuson
5 (100%) 3 vote[s]

Continue Reading
Kattintson a megjegyzésre

Legnépszerűbb (TOP 5)

Ajánljuk:

Király repjegyek

CSÖKKENT AZ ÁR: Krabi a főszezonban 149 900 Ft-ért

Szerző június 17, 2019

Király repjegyek

Dolce Vita Bariban már 31 940 Ft-ért

Szerző június 17, 2019

Király repjegyek

Qatar Airways akció: Goa Budapestről 129 900 Ft-ért

Szerző június 14, 2019

Király repjegyek

10+1 ok miért nyaralj a Maldív-szigeteken!

Szerző június 13, 2019
Advertisement
Advertisement
To Top