Connect with us

Magazin

Kóla piszoárban, avagy 5 furcsa kávézó szerte a világban…

Kóla piszoárban, avagy 5 furcsa kávézó szerte a világban…

A cikk írója a listán szereplő kávézók egyikét sem látta még élőben, ám írása első 40 percében képes volt 7 barátjára alkalmazni a „légyszi, menjünk el ide” kezdetű érzelmi manipuláció eszközeit.

Modern Toilet Restaurant

Mindenkinek van legalább egy olyan haverja, aki mindig evés közben hozza fel, természetesen tökéletes pókerarccal, a kaki témát. Számukra bizonyára nem jelentene kihívást egy ínycsiklandó ebéd a tajvani Modern Toilet Restaurant üzletlánc 3 éttermének egyikében. Gyakorlatilag egy fürdőszobás mellékhelyiség berendezését imitálja minden egyes vendéglő (WC-székek, WC-tálak, viezlőedény-poharak), ennek értelmében tehát az étel valószínűleg guszta emberi végtermékeket szimbolizál.

Szobalány-kávézó

Mára már megszoktuk, hogy a japán kultúra olykor perverznek is tűnhet az európaival összehasonlítva. Mennyire éreznéd magad zavarban, ha egy kávézóba belépve téged mesternek szólító szobalány köszöntene? Mert a Maid Cafes kávézólánc Tokióban nemcsak a felszolgálók egyenruháján keresztül építi az imázsát, a lényeg az elképesztő szerepjátékok bevetése.

Cereal Killer Cafe

Ha te is a 90-es években voltál gyerek, bizonyára veled is megtörtént, hogy irigykedtél a tinifilmek hőseinek reggelijére, a tökéletesen ropogós gabonapehelyre, melynek mézédes íze még a képernyőn keresztül is belevarázsolta magát a szádba. Most ébreszd fel ezt a régi álmod, és ha Londonban jársz, látogasd meg a Cereal Killer kávézót. Bár a brit főváros hangulatához jobban illik a sör, itt is becsíphetsz, csak éppen nem az alkoholtól bódulsz majd el, hanem a cukortól. A hely kb. 100-fajta ízesítésű gabonapelyhet kínál 30-féle tejjel kombinálva.

A mosoda kávézó

Koppenhágában nyílt meg 2004-ben a Laundromat Cafe, azaz a mosoda kávézó. A név teljes mértékben kifejezi, mit tudsz ezen a helyen csinálni: mosni és kávézni. A kellemest itt tényleg összekötöd a hasznossal: amíg a ruháid tisztulnak, te lebonyolíthatsz mondjuk egy első randit vagy egy elolvashatsz pár Repjegykirály-cikket egy kapucsínó mellett. A jó hír az, hogy ha ilyen élményre vágysz, nem kell elutaznod Dániába, mert már Pozsonyban is nyílt egy ilyen kávézó.

The Snuggery

„Hosszú kávénk sajnos nincs. Hozhatok helyette egy adag ölelkezést?” A New York-i Snuggery kávézóban ez bizony lehetséges. A megszokott kávéházi személyzet helyett ugyanis profi ölelkezők dolgoznak itt, akiknek a szolgáltatásait igénybe veheted nem szexuális kimenetelű összebújásra. Mi csak azt nem értjük, miért nevezik ezt a helyet kávézónak… (Azt viszont annál inkább, hogy miért nem találtunk felhasználható fényképet innen.)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top