Connect with us

Hírek

Mit kínál 2020 a magyar utazóknak? Mutatunk 15 újdonságot

Mit kínál 2020 a magyar utazóknak? Mutatunk 15 újdonságot

Bár az utazói álmaink megvalósítására a „bármikor” a legideálisabb időpont, 2020 azért nagyon is versenyképes lesz a többi évvel összehasonlítva. Azonkívül, hogy sok új járat kerül menetrendre, a Pelikán is ünnepelni fog, mégpedig a 15. szülinapját.

Advertisement

Budapest: a LOT új járatai és a messzi Kína

1. A lengyel nemzeti légitársaság, azaz a LOT a 2020-ban több újdonsággal is előrukkol. Májusban egy Belgrádba induló rendszeres járatot startol el, ehhez jön még Prága, a nyárias úti célokat kedvelőknek pedig Dubrovnik és Várna. A messzi Szöul immáron hetente négyszer lesz elérhető három helyett.

2. A Wizz Air Budapesten otthon (itthon) van. Egy remek újdonságot hoz 2020-ban: a párizsi Orly reptérre nyit járatot, melyen az utasok márciustól egy új Airbus A321neo repülőgép kényelmét élvezhetik majd.

3. A Budapest-Moszkva útvonal is tartogat újdonságot számunkra: december végétől hetente háromszor fordul meg rajta az orosz Ural Airlines.

4. A China Eastern Airlines 2019 év végén két új járatot is nyitott, mégpedig a Sanghaj-Putung repülőtér és Budapest között olyan „nagyvárosi megállókkal” mint Csengtu és Hszian.

5. Az ötcsillagos Hainan Airlines is visszatért fővárosunkba. Boeing 787-9 Dreamliner repülőgéppel repíti az utasokat Csungking városába hetente kétszer.

6. A Shanghai Airlines légitársaság a 2019-es év folyamán nyitott új járatot Budapestről, de december végén egy friss újdonságot hozott. Mégpedig Csengtut. A pandák városába hetente háromszor juthatsz el velük egy Dreamliner fedélzetén.

Bécs: a fapadosok tovább tarolnak, újdonsággal jön az Austrian Airlines is

7. Az Austrian Airlines több újítást is betervezett a 2020-as évre. Még novemberben mutatta be a Bécs-Boston járatát, 2020 márciusának végétől kezd el közlekedni rendszeresen. Először hetente négyszer, később ezekhez még két járat csatlakozik majd.

Ezenkívül 2020 márciusától újabb járatokkal erősíti a Bécs-Chicago útvonalat, a nyári szezont egy Triple Seven (Boeing 777) típusú repülőgép „dolgozza majd le”. Ezzel megszületik az első bécsi járat az amerikai Massachusettsbe.

8. A Lauda 2020-ban is expandál. A legtöbb új járat végállomása üdülőváros vagy valamilyen gyönyörű európai nagyváros: Lappeenranta, Helsinki, Tallinn, Bristol, Banja Luka, Burgasz, Szkíathosz, Kefaloniá, Dubrovnik, Brindisi, Lamezia Terme, Catania, Málta, Palermo, Alghero, Milánó Malpensa, Santander.

9. A Wizz Air 2020. április 3-tól minden hétfőn és pénteken repül majd Bécsből az örmény fővárosba, Jerevánba. 2020 júliusában a Wizz Air újabb Airbus A321 típusú repülőgéppel lepi meg az utazókat és új járatot indít Bécs-London Luton útvonalon. De jönnek másak is március végétől: hetente kétszer Zaporizzsja és Castellón. A téli szezonban a Wizz Air 10 új útvonallal bővíti majd a bécsi útvonalak hálózatát: Alicante, Athén, Bréma, Kisinyov, Köln, Nápoly, Oslo, Porto, Pristina, Tirana.

Pozsony: új járatok és új társaságok

10. A ciprusi Cyprus Airways 2020 júniusában Korfu szigetére indít új járatot Pozsonyból. Hetente egyszer közlekedik majd, minden szombaton (ideális egy nyári kirándulás kezdetőhez és végéhez). Ez egy szezonális járat, szeptember 19-ig található meg a menetrendben.

11. Egy újabb új járatnak köszönhetően a görögországi Rodosz szigete is elérhető lesz hetente egyszer a szlovák fővárosból június 9-től a Cyprus Airwaysnak köszönhetően.

12. A Ryanair által működtetett Pozsony-Barcelona útvonal visszatér, mégpedig július 3-tól október 23-ig minden pénteken és hétfőn.

13. Afrika egyenesen Pozsonyból! Mégpedig Gambia február 14-től áprilisig. Utazási irodák charter járatai lesznek ezek minden pénteken.

14. A nyári üdülések erősítést kapnak, a szicíliai Palermóba az Air Italy légitársasággal juthatsz el Pozsonyból, de az El Al Israel Airlines is indít charter járatokat Tel Avivba.

Kassáról az angol fővárosba

15. A Ryanair fapados légitársaság októberben jelentette be, hogy új járatot indít 2020. április 1-jétől. Az úti cél nem más, mint London.

Kattintson a megjegyzésre

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Észtország 24 ország lakosainak engedélyezte a karantén nélküli belépést https://t.co/zeFLNQJdTvMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 óra
NAP AJÁNLATA: Nyaralj Brač szigetén medencés szálláshelyen 33 900 Ft-tól! https://t.co/ycUOTpR9VXMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 óra
Június 1-től Bulgária eltörölte az EU polgárai számára a kötelező karantént https://t.co/VZO9Tdigb0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 6 óra
Miami retúrjegyek 67 900 Ft-tól és kipróbált tippekkel tőlünk! https://t.co/AToex7sOerMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
10 ok, amiért Costa Rica a világ legjobb helye! https://t.co/ztn5BAwlhEMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Fapados repjegyek! Foglalj most 6 900 Ft-tól https://t.co/1Haw525HAxMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
NAP AJÁNLATA: Zakopane wellness hétvége 26 220 Ft-tól! https://t.co/xrK2ESzromMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Hegyek, túrázás és bor. Grúzia júliusban nyitja meg határait https://t.co/j6XovIsKWsMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
5 kötelező látnivaló Prágán túl! Csehországi útikalauz olvasóinknak! https://t.co/V36CLgpK6WMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Június elsejétől újra nyit a hongkongi reptér https://t.co/FZmMp45ZqgMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top