Connect with us

Magazin

Szilveszteri inspiráció: 2020 legjobb úti céljai

Szilveszteri inspiráció: 2020 legjobb úti céljai

Sokat utazunk, sokat írunk, sokat olvasunk. És a legjobban azt szeretjük, ha mindezt egyszerre tudjuk csinálni. Szóval, elolvastunk egy pár utazós cikket, megnéztük, hová utazhatnánk 2020-ban és mindezt most leírjuk nektek. Íme, 2020 legjobb úti céljai.

Kanada

Nem leszünk naivak, szóval, nem várjuk el, hogy emlékezz a 2017-es cikkeinkre. Ekkor lett ugyanis Kanada az év legjobb úti célja a Lonely Planet utazói magazin szerint. Amennyiben akkor nem látogattad meg, 2020-ban ezt bepótolhatod. Ha drámai panorámára vágysz, akkor a Queen Charlotte-szigeteket válaszd, ha az instádat ismert városban készült képekkel akarod teleaggatni, akkor menj Vancouverbe, de a Business Insider például a Brit Kolumbiában található Courtenay mellett tette le voksát.

Dubaj

Dubaj valószínűleg sohasem megy ki a divatból, végül is ezen munkálkodik az év minden egyes napján. A futurisztikus, csillogó, megalomániás attrakciókkal hívogató város egyre inkább szerepel a hátizsákos turisták bakancslistáján is, és persze mi is úgy gondoljuk, hogy ezt a fényűző csodát mindenkinek látnia kell. De mégis inkább a luxuskedvelők figyelmébe ajánljuk.

Ausztria

Ha már éppen panaszkodni készültél amiatt, hogy már megint csak messzi tájakkal rakjuk tele az ajánlólistánkat, akkor ez a bekezdésünk pont neked való. Osztrák szomszédaink több nemzetközi portál által javasolt 2020-as országok listájára is felkerültek. A Good Housekeeping a fővárost, azaz Bécset javasolja, míg a Lonely Planet a jövő év legjobb városának Salzburgot tartja. (2020-ban lesz egyébként a Salzburgi Fesztivál 100. szülinapja.)

Pakisztán

A terrorizmus és a tálib szabályok nem voltak éppen pozitív hatással Pakisztán turizmusára. De a nehéz korszak végét a vízumra vonatkozó előírások enyhítése, Cambridge hercegének és hercegnéjének a látogatása 2019 végén is bizonyítja. Persze nem azt akarjuk mondani, hogy egy pakisztáni utazás már teljesen rizikómentes, de ha tapasztalt és megfontolt utazó vagy, akkor látogasd meg ezt a gyönyörű, zöld, hegyek által ölelt vidéket. Igazi élmény lesz.

USA

A Lonely Planet szerint 2020-ban minden tekintet Washingtonra irányul majd, mivel a város a nők szavazati jogát bebiztosító törvény meghozatalának 100. évfordulóját ünnepli. A Business Insider viszont Floridába, mégpedig a kevésbé populáris Cape Canaveral-ba küldi az utazó nyilvánosságot.

Marokkó

Kuszkusz, harira, tagine. Ezek nem marokkói városok, hanem azok az ételek, melyek beletartoznak az ország imádhatóságának okai közé. A hagyományos konyhát tehát mindenképpen kóstold meg, de a nagy falatozásban ne feledkezz meg a 2020-ban állítólag felettébb divatos helyekről sem, ilyen például Tanger kikötőváros.

Mexikó

Mexikó vonzerejének csak nehezen lehet ellenállni. Talán a dzsungel illatának, talán a végtelen hosszú, puha tengerpartnak vagy Frida Kahlo mindenhol jelenlévő örökségének köszönhető, hogy a világ egyik leglátogatottabb országa, vagy mindennek keverékének. Az Airbnb Guadalajara-t, a Good Housekeeping pedig Los Cabos-t tette fel 2020 legjobb úti céljai közé.

Bhután

Himalája királysága, Bhután, még mindig tartja a távolságot a tömeges turizmussal szemben. Az országba csak hiteles utazási irodán keresztül utazhatsz, némely területek látogatása különösképpen korlátozott. De ha már bejutsz, gyönyörű lesz, amit látsz. Bhután túlnyomórészt buddhista ország, de a kultúra pogány elemei megmaradtak a régmúltból.

Brazília

Brazília Dél-Amerika legnagyobb és ugyanakkor a legnépesebb országa. De tudunk még „leg”-et mondani: az Amazonas-erdő a világ legnagyobb trópusi esőerdője. Régészeti leleteknek köszönhetően tudjuk, hogy a mai Brazília területén már 11 000 évvel ezelőtt is laktak. De tudod, hogy miért szeretjük mi? Mert nagyon szexi.

Írország

A Lonely Planet szerint Írország legtutibb városa Galway. És tényleg jó. Bohém hely, ahol nem bűn egész nap egy pubban ülni vagy egy hangulatos kávézóból figyelni az utcai zenészeket. És 2020-ban Európa kulturális fővárosa is lesz. Na, de azért meg kell említenünk az ország elkápráztató zöld táját is, nézd csak:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top