Connect with us

Király repjegyek

Álomnyaralás Tahitin 50%-os kedvezménnyel + 12 meglepő dolog a szigetről

Álomnyaralás Tahitin 50%-os kedvezménnyel + 12 meglepő dolog a szigetről

Tahiti. Ezt a szót hallva mindenkinek eszébe jut a Csendes-óceánon fekvő idillikus hely. Gyönyörű sziget, giccsesen fantasztikus strandok, szikrázóan fehér homokkal borítva és vízi villák. Tahiti nem a végtelen hosszú fehér strandok hazája – éppen ellenkezőleg, a legtöbb partja főként fekete színű. Talán ezek olyan dolgok, amiket eddig nem tudtál. És mivel Tahiti egyre nagyobb hírnévnek örvend, elárulunk neked 12 fura dolgot a fenséges szigetekről.

Retúr repjegy Tahitire:

  • Kivel? Air France
  • Honnan? Budapestről
  • Mikor? időpontok január – július között
  • Mit tartalmaz a repjegy ára? Retúr repülőjegy, 1 átszállással Párizsban és egy műszaki megállóval Los Angelesben.

1. Szinte már Európa

Tahiti a Francia Polinézia szigetei közé tartozik. 118 szigetből és atollból áll, amelyek öt szigetcsoporton belül helyezkednek el. Az egész szigetvilág 4 000 000 km2-re terjed ki, ami Európával egyenértékű!

2. Tizenhárom betűs ábécé

Tahitin az ábécé 13 betűből áll – a magánhangzók a, e, i, o, u, és a mássalhangzók f, h, m, n, p, r, t, v. Ezért is ejtik a Bora Bora-t, “Pora Pora”-nak, ami egyébként “elsőszülöttet” is jelent.

3. Las Vegas vs. Tahiti

Még egy átlagos szállodának Las Vegasban is több szobája van, mint amennyit összesen a 118 Francia Polinézia-i szigeteken találsz.

4. Íjászat csak a kiválasztottaknak

Francia Polinézia történelmében az íjászat szent sportként volt jelen és csak magas rangú kiválasztottak vehettek részt benne. Bár kivételes íjászok voltak, az íjakat és a nyilakat soha nem használtak háborús fegyverként.

5. Se kígyó, se mérgező rovarok

Nem igazán szeretnél túrázni a dzsungelben, mert kiráz a hideg a csúszómászóktól? Ha ez segít, Tahitin nem élnek se mérgező kígyók, sőt életveszélyes rovarok sem.

6. Az angollal nem lesz gond

A sziget hivatalos nyelvei a tahitii (ami a polinéz nyelvek közé tartozik) és a francia, de a szigetek többségén remekül beszélnek angolul.

7. A tetkó a szépség szimbóluma

Valószínűleg nem tudtad, de a tetoválás szó Francia Polinézia területén jött létre. Már ősi idők óta a polinéz kultúrában a szépség jeleként tartják számon, régebben a serdülőkort elérő fiatalokat ünnepélyesen tetoválták. Az angol “tetoválás” szó a “tatau” szóból származik.

8. Ne számíts turista tömegekre

A Hawaii szigetek naponta több turistát fogadnak, mint Tahiti egész év során. Extrém? Ez az oka annak, hogy még mindig az egyik legexkluzívabb úti cél a világon, itt aztán valódi felfedezőnek érezheted magad, amikor nekivágsz a szépséges szigetnek.

9. Forever young

Tahiti lakosságának több, mint a fele 20 évnél fiatalabb!

10. A bungalók hazája

Az első vízen álló bungaló Tahitiről származik. Még a múlt század 60-as éveiben a Moorea-szigeten építették.

11. Vajon ez egy postaláda? Nem!

A helyieknek a miénkhez hasonló postaládák állnak a házuk előtt, azzal a különbséggel, hogy teljesen más célt szolgálnak. Naponta kétszer friss péksüteményt találnak bennük.

12. Első látásra kitalálod ki szingli és ki nem

A Tiare virágok Tahiti nemzeti szimbóluma is. Nők és férfiak is viselik egyaránt – akár nyakláncként, koronaként vagy csak fül mögött. Ha foglalt az illető, akkor a bal füle mögött, ha pedig szabad, akkor a jobb füle mögött hordja, egyszerű és hasznos, ugye?


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

5* OBLU Select Lobigili: stílusos és modern butikhotel a pároddal töltött gondtalan pillanatokhoz https://t.co/8H4hZ5puzRMennyi ideje jött ki ez a hír? 13 óra
Túráznál a Kanári-szigeteken? Fuerteventura 5 legjobb útvonala https://t.co/qJxDnxV2rmMennyi ideje jött ki ez a hír? 13 óra
UTOLSÓ HELYEK: Etihad Airways repjegyek 214 900 Ft-tól! Seychelle-szigetek, Maldív-szigetek… https://t.co/glV5rHvkfqMennyi ideje jött ki ez a hír? 16 óra
India eltörölt minden korlátozást. Teszt, oltás és karantén nélkül utazhatunk https://t.co/lmHZ2PUcvxMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Trópusi Srí Lanka most akár 279 900 Ft-tól https://t.co/jsuyVZfrHDMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Ismerd meg Nápoly környékét közelebbről! Retúrjegy 16 345 Ft-tól https://t.co/DJdRk7CUOVMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
A napsütötte Andalúzia több a hosszú partoknál https://t.co/oXRqKlwErfMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Lanzarote olyan, mintha nem is ezen a bolygón lenne. Mit is kell tudni róla? https://t.co/UT5vcsRW9sMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
BLACK FRIDAY: Abu Dhabi repjegyes utazás, 4*hotellel és reggelivel 170 900 Ft-tól https://t.co/OeAypEMl1SMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Mallorca retúrjegy már 19 445 Ft-tól https://t.co/b15JqX73ogMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top