Connect with us

Magazin

A 12 legszebb repülőtér a világon

A 12 legszebb repülőtér a világon

A világon több ezer van belőlük, többnyire csak funkciós feladatuknak szolgálnak, és csak ritkán kedveznek a szempárnak. Most próbálj meg egy pillanatra megfeledkezni arról, hogy mennyire nagyok, öregek, zsúfoltak, és elérhetőek. Tarts velünk és nézd meg a 12 legjobb repülőteret a világon.

Advertisement

1. Baku Heydar Aliyev (Azerbajdzsán)

Azerbajdzsán fővárosában található a Heydar Aliyev repülőtér, amely főleg szabálytalan alakjával vonja fel magára a figyelmet.

Kép forrása: saiko3p / Shutterstock.com

2. Denver (Amerikai Egyesült Államok)

Távolról úgy tűnhet, mintha egy fesztivált látnál. A valóságban ez egy praktikus és nagyon jól megtervezett repülőtér. A tervezők állítólag a Sziklás-hegységben találtak ihletet.

3. Madrid Barajas (Spanyolország)

2006-ban a madridi Barajas repülőtér jelentős átalakításon esett át. Megduplázta a méretét, oszlopai és a fedele is új külsőt kapott, ennek köszönhetően kellemes napsütésben lehet részünk a repülőtér felső emeletein is.

Kép forrása: A G Baxter / Shutterstock.com

4. Kansai (Japán)

Egykor a japán Kansai repülőterének volt a leghosszabb csarnoka, amelyet 1994-ben alakítottak át. A tervezők figyelembe vették a fenyegető földrengéseket is, amik sajnos gyakoriak Japánban.

Kép forrása: surassawadee / Shutterstock.com

5. Beijing Capital (Kína)

A 3. számú terminál Peking nemzetközi repülőterén az egyik leghosszabb épület a világon. 2008-ban nyitották meg az Olimpiai játékok miatt. Színe és formája a kínai történelemhez kapcsolódik.

Kép forrása: chinahbzyg / Shutterstock.com

6. Chhatrapati Shivaji (India)

Fenséges terminált az indiai Mumbaiban is találunk. Kettes számmal jelölik és csak néhány évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit (2014). Nekünk egy kicsit a szingapúri botanikus kertekre hasonlít. Ezekből a rendkívüli elemekből harmincat számolhatunk meg!

Kép forrása: Chansak Joe / Shutterstock.com

7. Kuala Lumpur (Malajzia)

Az egyik legnagyobb repülőtér Ázsiában jelenleg Kuala Lumpurban található meg. A japán építész, Kisho Kurokawa tervezte meg. A tető, azonkívül, hogy véd az erős napsütéstől, összekapcsolja az iszlám kultúrát a malajziai esőerdőkkel, a fények pedig a nap sugarait képviselik.

Kép forrása: amirraizat / Shutterstock.com

8. Marrákes (Marokkó)

2008-ban készült el, a marrákesi repülőtér azok közé tartozik, amelyeknek a legszebb homlokzata. Ezek a különböző díszítő elemek, amelyek a nap folyamán változtatják a terminál megvilágítását.

9. Kutaisi (Grúzia)

Kisebb repülőtér, de nem unalmas. Az építész azt a feladatot kapta, hogy hozzon létre egy navigációs pontot, amely segít az embereknek megtalálni a repülőtér bejáratát. A holland építészek az UNStudio-ból így oldották meg:

Kép forrása: Tomasz Bidermann / Shutterstock.com

10. Shenzhen Bao’an (Kína)

Mire emlékeztet a fotó alpján a shenzheni repülőtér? Legyen az bármi, az olasz tervezőket egy rendkívüli lény inspirálta, mégpedig a tengeri rája.

Kép forrása: chuckstock / Shutterstock.com

11. Pulkovo (Oroszország)

Az új repülőtéri csarnok megépítésékor a londoni tervezők arra is gondoltak, hogy Szentpéterváron gyakran havazik. A tetőt ezért különösen megerősítették, hogy ellenálljon még a legnagyobb tehernek is.

12. Queen Alia (Jordánia)

A repülőtér Ammanban egy beduin sátorban lelte ihletét. A tetőt beton levelek borítják és a teljes repülőteret sivatagi színek díszítik, amely többek között körülveszik az egész épületet.

 


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Olyan szép és olyan közel. Szlovénia (nemcsak) természeti kincsei https://t.co/DehYwtwWIUMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Etihad Airways kiárusítás 179 900 Ft-tól! Thaiföld, Seychelle-szigetek, Maldív-szigetek… https://t.co/ehUOdWDDjQMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Horvátországba Budapestről – Zadar repjegy 11 920 Ft-tól! https://t.co/DIUFbaKpwsMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Tenerife – szenzációs nyaralás a Kanári-szigetek legnagyobbikán https://t.co/EF7q4UEqeJMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Róma júliusban Budapestről 21 390 Ft-tól https://t.co/nB1zPUyBhsMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Kefalonia turistamentesen. Retúr repjegy Bécsből szeptemberben 35 445 Ft-tól https://t.co/EYo6WO0Nx5Mennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
MEGA akció MALLORCA júliusban Bécsből 27 000 Ft-tól foglalható https://t.co/KILQPAoXE9Mennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
NAP AJÁNLATA: all inclusive nyaralás Törökországban tengerparti hotelben 250 805 Ft-tól https://t.co/dCr2idX8wnMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Turkish Airlines retúrjegy Dubajba Budapestről 125 900 Ft-ért https://t.co/dvTdSutYcgMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Voilá! Retúr repjegy Budapestről Párizsba 18 195 Ft-tól https://t.co/ePw3V8C4TWMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top