Connect with us

Magazin

10 valós helyszín a Harry Potter világából!

Ki mondta, hogy Harry Potter világa csak a könyvekben és a filmvásznon létezik? Valójában, csak tudni kell, hol kell keresni. A muglik gyakran nagyon közömbösek és nem veszik észre. Attól függetlenül, hogy repülő vagy esetleg zsupkulcs segítségével szeretnéd felfedezni az egyes helyeket, tarts velünk és látogasd meg ezt a 10 helyszínt, ahol maga Harry Potter is járt már.

Leadenhall piac

A londoni Leadenhall piac inspirálta a film készítőit, ez adta az ihletet az Abszol útra, ahol mágikus eszközöket vásárolhatnak a kis varázslók. A piac külső részét a filmben is láthatjuk, például a  Foltozott Üst bejáratát. Még ha a Leadenhall piacon aligha vehetsz sárkányvért vagy egy repülő seprűt, még mindig kiváló kávét és szendvicseket kóstolhatsz meg.

Kép forrása: Cedric Weber / Shutterstock.com

Gloucester Cathedral

A gyönyörű Gloucester székesegyház 150 kilométerre található Londontól, Gloucester városában. A lenyűgöző gótikus belső tereit különösen az első két Harry Potter filmben láthatjuk. Az első részben Harry és Ron futo át a csarnokon, hogy megmentsék barátjukat Hermionet. A második részben a katedrális falán jelent meg egy véres felirat, amely a muglikat fenyegette. A katedrálisra biztosan nincs jó emlékei Mrs. Norris macskájának sem, aki kővé vált a folyosón.

Glenfinnan viadukt

Több mint valószínű, hogy a legtöbb Harry Potter fan imádja azokat a jeleneteket, amelyekben megjelenik a Roxfort Express. Az egyik legemlékezetesebb talán az, amikor Harry és Ron próbálja utól érni a vonatot egy repülő autó segítségével. A viadukt valóban létezik, az ún. Glenfinnan, több mint 21 ívvel rendelkezik és Skóciában található. Ha szeretnél átrobogni a viadukton, ráadásul egy igazi régi gőzmozdonyon, akkor megvásárolhatod a jegyeket a Jacobite Steam Train útra, amely 132km hosszú. Utazás közben látni fogod Skócia nyugati részének legjavát – tavak, folyók és még Britannia legmagasabb hegységét is a Ben Nevist is.

Oxford Christ Church

Oxford és Harry Potter egyszerűen összetartoznak. A bentlakásos iskola, ahol a diákok kis várakra emlékeztető helyen laknak, fekete talárokat viselnek és lenyűgöző könyvtárakba és múzeumokba járnak, amelyek tele vannak apró varászlatos dolgokkal. A hasonlóság a reális világgal szemmel látható. A rajongók a leginkább az Oxford egyetemi karát, a Christ Church-t kedvelik. Ez adta az inspirációt a híres étkezőhöz. A Chris Church-ön nem akárki tanulhat, az iskola már 13 brit miniszterelnököt nevelt fel.

Kép forrása: e X p o s e / Shutterstock.com

Lello & Irmão Könyvesbolt

A Lonely Planet szerint a Lello & Irmão Könyvesbolt a világ harmadik legjobbja. A portugáliai Portóban található, ahol J. K. Rowling 2 évig élt. A 90-es évek elején angolt tanított itt, amikor találkozott portugál férjével, aki első lánya, Jessica édesapja is. A híres írónő a könyvesbolt második emeletén kortyolta kávéját és közben a Harry Potter és a Bölcsek köve első fejezetein dolgozott. A könyvesbolt gyönyörű faragott fa lépcsője, amely szabálytalanul forog és emelkedik adta az ihletet a Roxfort mozgólépcsőihez.

Kép forrása: anahtiris / Shutterstock.com

Alnwick kastély

A híres Alnwick kastélyban játszódott a Harry Potter első két része, amely mellesleg nem messze a skót határtól fekszik. A kastély kültere leginkább abból a jelenetből lehet ismerős, amikor Harry elösször repült a seprűjén. Ez az a jelenet, amikor kvidiccset játszanak a kis varázslók és több méter magasan repülnek az Alnwick kastély környékén. Az igazi Harry fanok a saját bőrükön is átélhetik a seprű repülést. Egy professzornak öltözött személy részletesen elmagyarázza a teendőket a végeredményt viszont nem tudja garantálni. 🙂

Kép forrása: Sue Burton PhotographyLtd / Shutterstock.com

King Cross vasútállomás

A Roxfort Expressz indulási állomása a 9 ¾ platform, amely a Kings Cross vasútállomáson található meg Londonban. A 11-es Peront évente több mint 50 millió ember látogatja meg. Ez az a hely, amely J. K. Rowling számára különleges jelentéssel bír. A Kings Cross-on ismerkedtek meg a szülei. Ha te is szeretnéd átélni a Kings Cross egyedi hangulatát, akkor csak rajta, de légy óvatos, nem ajánlatos neki futni a falnak.

Kép forrása: Benjamin B / Shutterstock.com

Cliffs of Moher sziklák

A sziklák a Harry Potter és a Félvér Hercegből lehet ismerős. Dumbledore és Harry a szikláról helyezkedik át a baljós barlangba, ahol a horcrux volt elrejtve. A valós felvételeken sokat változtattak, hogy félelmetesebbnek tünjenek a felvételek. A valóságban a zátony nem olyan sivár, mint a filmben. Körülötte fényes, zöld fű borítja a sziklákat és a mély kék óceán veszi körbe, amely igazán békés és méltóságteljes benyomást kelt bennünk.

Elephant House kávézó

Ebben a kávézóban, amely Edinburghban található fejezte be J.K. Rowling nagy részét az első varázslatos könyvének. 1993-ban, egy sikertelen házasság után Portugáliából a testvéréhez Edinburghba költözött, ebben az időszakban súlyos depresszióban szenvedett, és még az öngyilkosság gondolatával is játszott. Egyedülálló anyaként, aki főleg állami juttatásokból élt, pont ebben a kávézóban találta meg a biztos pontot. Ez a hely volt a menedéke. Nem is csoda, hogy a helyet nem csak Jessica és anyukája, de rajongók sokasága is szívesen látogatja, amit egy kicsit helytelen módon fejeznek ki. A WC falai tele vannak idézetekkel és üzenetekkel, amelyek főleg Harrynek és J.K. Rowling-nak szólnak. A személyzet már feladta és nem tisztítják már a falakat, mivel azok pár órán belül ugyanolyan állapotban találhatóak.

Néhány felirat viszont különösen vicces. Például a következő, amely így szól: „A kiszolgálás olyan lassú, hogy akár bárki megírhatna itt egy könyvet.” Ez a felirat viszont eltűnt. 🙂

Kép forrása: f11photo / Shutterstock.com

Warner Bros Studios Leavesdenben

És végül a legjobb – a Warner Bros filmstúdió Leavesdenben. Azok a stúdiók ahol a Harry Potter filmek készültek mindössze 32 km-re fekszik Londontól. Ma már rengeteg filmes kelléket tekinthetünk meg.

Kép forrása: tipwam / Shutterstock.com

Kép forrása: COO7 / Shutterstock.com

Kép forrása:  Kravtsov_Ivan / Shutterstock.com

 


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
4.3/5 - (3 votes)
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top