Connect with us

Magazin

10 szokatlan hely Spanyolországban, melyeket látnod kell

10 szokatlan hely Spanyolországban, melyeket látnod kell

Már kipipáltad Spanyolországot az utazási bakancslistádról, mert jártál Barcelonában és Madridban? Ezek a városok fantasztikusak ugyan, de Spanyolország ennél sokkal többet kínál. A fiesta és a szieszta, a nagyszerű helyi ételek és a mindig ragyogó nap országában rengeteg olyan úti cél található, amelyek meglátogatásakor felteszed majd magadnak a kérdést: „Hogy lehet, hogy még sosem hallottam erről a helyről?”. Ha érdekel, melyik helyszínekről van szó valójában, tekintsd meg a listánkat!

1. Ronda

Ronda ősi városa egy 120 méteres kanyon felett magasodik, amelyet egy látványos kőhíd ural. Úgy érzi itt magát az ember, mintha egy fantasy filmbe csöppent volna. A város 2 részből áll (az eredeti arab és egy spanyol rész), melyeket az említett híd köt össze a 18. századtól. Ez alakította a várost jelenlegi, lélegzetelállító formájává. Ha valaha is a spanyolországi Malagába utazol, nagy kár lenne kihagynod a mindössze 100 kilométerre található Rondát.

Ronda városa

2. Cuenca

Cuenca egy szokatlanul jól megőrzött, középkori fallal körülvett város. A mórok építették, akiket a Júcar és Huécar folyók feletti sziklák stratégiai elhelyezkedése vonzott. A keskeny utcákban magasodó házak faerkélyei szó szerint a sziklák felett lógnak. Két függőházat (casas colgadas) modern galériává alakítottak át.

Cuenca

3. Alarcón

La Mancha központi tartományában, Cuenca-tól mindössze 87 km-re délre található Alarcón középkori városkája, melynek központjában a 8. században a mórok által erődítményként épített vár áll. Ez az épület ma szállodaként szolgál, melynek 13 szobája a vártoronyban található. Az ételeket a vár középkori fegyverekkel díszített nagytermében szolgálják fel. Létezik ennél autentikusabb szállás?

Akciós repjegyek Spanyolországba:

4. Olvera

Az andalúziai Olvera városa Cadiz tartományának hegyeiben található. Olajbogyó nő körülötte, amely Andalúzia legjobb olívaolajának alapja. A fehér házakkal teli városka meglehetősen érdekes történelmet tudhat maga mögött – egészen a 19. század közepéig a rablók menedékhelye volt.

Olvera

5. Toledo

Toledo-t a „három kultúra városaként” is emlegetik. Legfontosabb örökségei közé ugyanis a keresztény, muszlim és zsidó kultúra műemlékei tartoznak. A ma már viszonylag elfeledett, macskaköves utcácskákkal díszelgő város elképesztő történelemmel rendelkezik – gyökerei a római korig nyúlnak vissza, amikor Toledo egy bizonyos ideig az ország központja volt. Ha ott jársz, ne hagyd ki a Mirador de Valle kilátót, ahonnan megcsodálhatod a város képeslapba illő panorámáját.

Toledo

6. Sevilla

A legenda szerint a várost 3000 évvel ezelőtt maga Herkules alapította. Más fenséges városokhoz hasonlóan Sevillának is több történelmi rétege van, amelyek az ókori római idők óta fokozatosan egymásra helyezkednek. A város ideális választás tavasszal és ősszel, amikor különféle fesztiválok teszik a város hangulatát még szórakoztatóbbá. A nyarat azonban kerüld el, mert Sevilla Nyugat-Európa legmelegebb nagyvárosa, így az átlaghőmérséklet 35°C körül mozog.

Sevilla

7. Segovia

Ha szeretnéd látni, miért uralták egykor a rómaiak a világot, látogass el Segovia-ba. Itt található a római építészet egyik csúcsdarabja, egy közel 30 méter magas híd. Az első század végén épült. A város gyönyörű középkori építészete is elbűvöl majd – paloták, katedrálisok, kolostorok és romkocsmák rengetege várja látogatót.

Segovia

8. Santiago de Compostela

Valószínűleg ismerősen cseng a hely neve. Itt ér véget ugyanis a híres zarándoklat, amelyet évente több százezer ember teljesít a világ minden tájáról. Emiatt a nyár folyamán a város tele van zarándokokkal, akik a több napos vagy hetes vándorlás után örömmel tekintik meg zarándokútjuk célját – a Szent Jakab-katedrálist. Az épület Szent Jakab maradványait őrzi, s neki szentelték az egész zarándoklatot is.

Santiago de Compostela

9. Córdoba

Córdoba Andalúzia egyik gyöngyszeme. Az arab uralom alatt Európa egyik legnagyobb, legfontosabb és leggazdagabb városa volt. Ha a városban jársz, biztosan le fog nyűgözni a Córdobai nagymecset, amelyet később keresztény katedrálissá alakítottak át. Állítólag ez a világ harmadik legnagyobb mecsete, melynek arannyal és ezüsttel díszített belső terét 850 oszlop támasztja alá. Kellemes narancsillat érezhető a székesegyház udvarában elültetett narancsfáknak köszönhetően.

Córdoba

10. Valencia

Spanyolország harmadik legnagyobb városában pezseg az élet. Valencia élénk kulturális és éjszakai élettel rendelkezik. Az egész városon át egy parkos zöldövezet húzódik, amely kiválóan alkalmas kerékpározásra is. A park tele van szobrokkal, szökőkutakkal és hasonló szórakoztató látnivalókkal. Még a hatalmas, futurisztikus Ciudad de las Artes y las Ciencias komplexum mellett is elbringázhatsz, amelyet érdemes közelebbről is megnézned. A graffiti szerelmeseinek is be fog jönni a város, a legtöbb utca ugyanis tele van velük.

Valencia

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top