Connect with us

Magazin

10 ok miért szeretjük Krabit

10 ok miért szeretjük Krabit

Thaiföld legszebb tartománya. Így jellemezhető Krabi, a hely, amely szabad fordításban azt jelenti, hogy a „Kövek tengerében“. A járvány idején hiányzott nekünk, ennek a szigetekkel teleszórt úti célnak a varázsa, de most újra átélhetjük. Röviden, Krabi egy fenomenális hely, amely még mindig képes megőrizni varázsát, és mi ezért szeretjük. Mert a nagyszerű tájakkal és egyedi sziklaképződményekkel szegélyezett fehér strandok mellett, sokkal többet kínál. Nézd meg velünk, miért olyan népszerű Krabi. A cikk alatt részletes instrukciókat is mellékelünk az idei Krabi utazáshoz.

Railay – Krabi legkeresettebb területe

Határozottan Krabi legkeresettebb területe. Az Ao Nang strandtól délre fekvő félsziget csak hajóval érhető el. Itt fehér homokos strandokat, mészkősziklákat, gyönyörű kilátást, barlangokat, sziklákba rejtett lagúnákat találsz, utak és autók nélkül. Ez a hely egyszerűen egy trópusi paradicsom.

Railay

Több mint 200 gyönyörű sziget

Némelyikük kisebb, mint a nappalid, másokat csodálkozva és alázattal fogsz figyelni, és van, amelyiket egyáltalán nem fogod látni, mert nem is látogatható. Ha Krabiban jársz, javasoljuk, hogy vedd igénybe valamelyik helyi idegenvezető szolgáltatását, bérelj hajót és látogasd meg az összes lehetséges szigetet. A legjobb idő az ideutazásra november és április között van, amikor ezen a területen a vizek általában a legnyugodtabbak. Nagyon népszerű látványosság a Four Islands Tour, ahol az idegenvezető hajóval négy szigetre visz el, amelyek neve sokakat sejtet: Turtle Island, Chicken Island, Tub Island és Mor Island.

Külön cikket a thai szigetekről ezen a linken találsz

Akciós repülőjegyek Thaiföldre

Thung Teao Park a thai dzsungel közepén

Számos egzotikus és veszélyeztetett állatfajnak ad otthont ez az egyedülálló természetes lagúna, melyet megtekinthetnek a kalandra vágyók. Ez alapvetően egy természetes medence (más néven Smaragd medence) a dzsungel közepén, melynek a vize hihetetlenül tiszta és forró.

Wat Tham Sua szent temploma 360 fokos kilátással

Egy régi thai legenda szerint ezen a helyen – pontosabban a barlangban – egy tigris élt. A szerzetesek úgy döntöttek, hogy ezt az egyedülálló templomot erről a mitikus állatról nevezik el. A vallási emlékekkel tarkított egyedi barlangok, és a Buddha-ösvény az egyik leghíresebb a turisták körében. Több mint 1237 lépést kell megtenned hozzá (ne nevess, egy helyi szerzetes számolta meg), és a jutalom a világ talán legszebb 360°-os panorámája.

Wat Tham Sua szent temploma 360 fokos kilátással

Phi Phi- szigetek, mint a Leonardo DiCaprio Part című filmjében

Ki ne ismerné Thaiföld egyik leghíresebb – ahonnan maga Leonardo DiCaprio sem akart hazamenni, a Part című kultikus filmet. Attól a pillanattól kezdve, hogy Krabit felfedezték a filmesek, a Maya Beach lett a leglátogatottabb hely, és most már lehetetlen egyedül lenni ezen a strandon. Adunk azonban egy jó tanácsot, ha a Phi Phi-t egy nyugodtabb oldaláról szeretnéd látni. Gyere ide kora reggel, bérelj egy csónakot vagy kenut, és akkor szinte csak tiéd lesz a lagúna.

Klong Thom gyógyfürdő és lagúna

Szerinted hülyeség lenne Thaiföldön gyógyfürdőbe menni? De ez nem akármilyen gyógyfürdő. Dzusngel veszi körül, és van itt egy nagyon forró, vulkáni eredetű természetes forrás. Az ember számára nagyon fontos ásványi anyagokat tartalmaz, és eléri a 40 °C-ot! A dzsungel-lagúnához közel van Klong Thon, ahol lehűtheted magad. Bánjuk azonban csínján a hűvös szóval, míg a víz csak 10-12 Celsius-fokkal ér el kevesebbet, ami még mindig 30 Celsius-fok körül van.

Thaiföldön kirándulsz? Próbáld ki a Khao Khanab Nam-ot!

A Khao Khanab Nam hegység azon turisták legkedveltebb helyei közé tartozik, akik a strandok mellett a túrázásra és a gyönyörű kilátásra is vágynak. Két egyedi sziklaképződmény található, amelyek közül az egyik a turisták számára is elérhető. Itt ismét lenyűgöző barlangképződményeket találsz, de a legfontosabb dolog a legtetején vár rád.

Búvárkodj Koh Lanta Yai szigetén

Ez egy kisebb sziget, körülbelül húsz négyzetkilométeres területtel, két órás autóútra Krabi városától. Itt számos nyugodt strandot és kedvező szállást találhatsz. Ide legfőképp búvárkodni járnak.

Autentikus egzotikumok: Krabi Town

Vissza akarsz menni az időben? Vagy csak szeretnéd látni a helyiek valódi arcát? Itt rengeteg éttermet és bárt találhatsz, amelyek évek óta ugyanúgy néznek ki, és évek óta a thai konyha legjavát hozták.

Thaiföld a hegymászók paradicsoma is

A világ minden tájáról érkeznek ide hegymászók, hogy a napsütéses nyaralást a tartomány egyedülálló sziklaképződményein edzéssel egyesítsék. Emellett találsz itt mászó iskolákat teljesen kezdőknek, és számos gyönyörű mászóút 4 és 8+ közötti nehézséggel.

Hogyan jutsz el Krabira? (Test & Go program)

2022. február 1-től Thaiföld ismét elindította az ún Test & Go programot. A Magyarországról érkező turistáknak ez azt jelenti, hogy kicsit könnyebben utazhatnak az ezer mosoly országába, mint az eddigi Sandbox modell esetében. Szóval, hogyan is működik?

A Magyarországról érkező utasok két lehetőség közül választhatnak Krabi tartományba való beutazáshoz – először Bangkokba repülnek, vagy közvetlenül Phuket szigetére, majd onnan Krabiba utaznak. Azonban kérjük, vedd figyelembe, hogy jelenleg nem lehet eljutni Krabi tartományba anélkül, hogy legalább egy napot Bangkokban vagy Phuketben töltenél. A jegyvásárlásnál ezt figyelembe kell venni, ezért írtunk egy útmutatót, hogyan kell ezt megtenni.

Repülés Bangkokba és onnan Krabiba

Vásárolj jegyet Bangkokba, majd külön Bangkokból Krabiba. Javasoljuk, hogy a jegyek között legalább 24 óra teljen el. Bangkokba érkezést követően szükséges a belépési procedúra – transzfer a SHA Extra Plus szállodába, ahol 1 éjszakát kell lefoglalni és PCR teszt szükséges, melynek eredményét a szállodai szobában kell megvárni. Ha negatív, akkor szabadon mozoghatsz Thaiföldön – tehát ezen a ponton elindulhatsz Krabiba.

Hol találod a legjobb jegyeket Bangkokban? Válassz akciós naptárunkból, vagy kérj segítséget szakértőinktől

Miért írjuk ezt neked ilyen részletesen? Ha Thaiföldre érkezel, és azonnal Krabiba akarsz utazni, az nem fog sikerülni. Egyszerűen el kell végezned egy tesztet, és el kell töltened egy éjszakát egy bangkoki szállodában.

Utánna bármilyen belföldi járatra feldszállhatsz Bangkokból Krabiba.

Irány Phuket és onnan Krabi

A második alternatíva az, hogy jegyet vásárolsz Phuketre. Azonban itt is két különböző lehetőséget jöhet számításba. Vagy repülsz Bangkokba, ahol 1 éjszakát töltesz (transzfer, PCR teszt, SHA Extra Plus hotel) és onnan utazol Krabi tartományba, vagy repülhetsz úgynevezett „sealed flights-sal”, azaz egy rövid bangkoki átszállással. amik a Bangkok Airways speciális zárt útvonalai, tovább Phuket felé. 

Ha a speciális járatok egyikét tartalmazza a repjegyed ill. az útiterved, már Európából biztosítják neked a belépési feltételeket, mint például a PCR tesztet, transzfert a és kötelező egy éjszakás a SHA Extra Plus szállást Phuketen. A pelikán akciós naptárában megtalálhatóak ezek a járatok. Csak tájékoztatásul PG ****-ként hivatkozunk rájuk.

Fontos! Az egész phuketi utazást egy jegyen kell lefoglalni. Ezzel az alternatívával nem foglalhatsz külön Bangkok Airways jegyet. Mindennek egy útitervben kell lennie. Ezt legjobban egy utazási irodán keresztül tudod megszervezni– vagyis a Pelikán akciós naptárán keresztül vagy egyedi ajánlatot is kérhetsz szakértőinktől.

Negatív PCR-teszt után bárhová utazhatsz Thaiföldön, beleértve Krabit is. És már nem kell speciális „sealed flight-ot” használnod, bármilyen más járaton is utazhatsz a szigetre. Javasoljuk, hogy ügyfeleinknek legalább 24 óra legyen a Thaiföldre érkezés és az országon belüli következő járat között.

Ki kérelmezhet beutazási engedélyt Thaiföldre 2022. február 1-jétől?

 • Az útlevelednek legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
 • Teljes védettségre van szükséged a Covid-19 ellen (két adag), és rendelkezned kell oltási igazolással.
 • Negatív RT-PCR COVID-19 tesztet kell végezned legkésőbb 72 órával a thaiföldi indulás előtt.
 • Indulás előtt igényelned kell az úgynevezett Thailand Pass -t (a kérelem jóváhagyása általában 3-7 napot vesz igénybe, a beutazás előtt legalább 60 nappal lehet igényelni).
 • Legalább 50 000 USD fedezetű egészségbiztosításra lesz szükséged (ennek megfelel például a KOMPLEX biztosítás).
 • 1. nap – Thaiföldre érkezéskor RT-PCR teszten esel át (pl. Bangkokba érkezéskor), az eredményre egy szállodai szobádban kell várnod (SHA Extra Plus hotel). Ha az eredmény negatív, szabadon mozoghat Thaiföldön.
 • 5. nap – 5 nappal később egy második RT-PCR teszten kell átesned – 2022. február 1-től az utasoknak mindkét tesztnapon egy jóváhagyott szállodában kell tartózkodniuk, de ezek lehetnek különböző szállodák, különböző tartományokban, így nem szükséges Bangkokban maradnod.
 • A Thailand Pass igénylésekor igazolnod kell a szállodai foglalásod (pl. SHA Extra Plus) és 1. és 5. nap tartózkodásának kifizetését. A SHA Extra Plus szállodák azok, amelyek megfelelnek az Amazing Thailand SHA Plus szabványnak, és az RT-PCR teszteléshez tanúsított kórházakkal együttműködve szállásszolgáltatásokat nyújtanak. A SHA Extra Plus szállodák listája ITT érhető el.
 • Az 1. nap előlegének tartalmaznia kell: szállást, RT-PCR tesztet és előre egyeztetett transzfert a repülőtérről a szállodába
 • A pozitív teszteket egyesével kezelik, szóval előfordulhat, hogy karanténba kell maradnod egy szállodában vagy kórházban.
 • Az SHA Extra Plus szállodád intézi a RT-PCR tesztek fizetését és foglalását.
 • Thaiföldre érkezéskor javasoljuk a MorChana mobilalkalmazás telepítését.

ÚJDONSÁG a Test & Go programban március 1-től – csak egy éjszaka a SHA + szállodában és egy PCR teszt kell

Március 1-től a turistáknak a Test & Go program részeként a SHA + szállodák egyikében kell megszállniuk tartózkodásuk első éjszakáján. További változás, hogy Thaiföldre érkezés után az 1. napon már csak 1 PCR teszten mennek át , az 5. napon már elegendő az antigén önteszt – az eredményt fel kell tölteni a Thailand Pass alkalmazásba.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

 • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
 • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
 • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top