Connect with us

Magazin

10 lenyűgöző látnivaló Izlandon

WOW! Ez az a szó, amit izlandi utad során valószínűleg gyakran fogsz használni. Ez a gyönyörű ország hatalmas mennyiségben kínálja a látnivalókat. Gejzírek, vulkánok, gleccserek, tűz, lagúnák, minden egy helyen. Izlandra az élmények miatt utazunk! Ha utazásod tervezed az egyik legcsodálatosabb szigetre, akkor a következő 10 látnivalót semmi képpen ne hagyd ki!

1. Seljalandsfoss

Seljalandsá folyó vize 60 méter magasból zúdul le a természetes vízmedencébe, amely a Seljalandsfoss becenevet kapta.  És igen, akár gyalog is eljutsz a vízfüggöny mögé és megcsodálhatod a vízesést.

seljalandsfoss-vizeses

seljalandsfoss-vizeses

seljalandsfoss-vodopady-zdola

2. Maelifell

Elképesztő 200 méteres vulkáni kúp emelkedik ki a Myrdalsjökull gleccsernél, ez az egyik legfotogénebb jelenség szigeten.

maelifell-sopka

3. Vatnajökull

Vatnajökull a legnagyobb gleccser Izlandon, és a belseje mutatja be igazán a fagyott föld lenyűgöző szépségét.

vatnajokull-ladovcova-jaskyna

vatnajokull-ladovec

vatnajokull

4. Landmannalaugar

A magas geotermikus aktivitás ezen a területen teremti meg az egyik legszínesebb jelenségeket messzeföldön. Landmannalaugart világ bloggerei tartják az egyik legszebb túrának a világon.

landmannalaugar

landmannalaugar-trek

5. Viti tó

A tudósok nemrégiben megerősítették, hogy a Viti tó természetesen jött létre az Askja kráter mélyén.  Az elnevezése lefordítva “poklot” jelent. Ha jó időt fogsz ki, akkor habozás nélkül ússz egyet, hiszen a termálvíz tele van ásványi anyagokkal.

viti-askja-jazero

viti-askja

Szeretnéd átélni Izlandot? Szükséged lesz:

Egy szuper repjegyre már 33 680 Ft-tól

Példa dátum: október 9-13, november 13-20, december 4-8

Budapest – Reykjavik – Budapest 33.680 Ft-tól    FOGLALD LE ITT

Tippekre és trükkökre, hogyan élvezd ki olcsón Izlandot ➡ITT

6. Jökulsárlón

A legnagyobb lagúna, amely hatalmas mágnes a turisták számára. Ezt a természeti csodát közvetlenül a Ring Road főútról látni fogod.

jokulsarlon

jokulsarlon-ladovce

7. Reynisfjara

Vik a legdélibb falu Izlandon és Reynisfjara az a part, amely  szokatlan megjelenésével és veszélyes hullámaival nyűgözi le az idelátogatókat. Nem hiába nevezik az egyik legfélelmetesebb partnak.

reynisfjara-plaz

reynisfjara

8. Kirkjufell

A Grundarfjordur város közelében található a Kirkjufell hegy. Ez az egyik leggyakrabban fényképezett izlandi jelenség, de van még egy ok, aminek hírnevét köszönheti. Ha szeretnéd látni a sarki fényt, innen van a legszebb kilátás!

kirkjufell

9. Vestfirðir

Szeretnél látni csodálatos fjordokat? Indulj el az északnyugati csúcshoz, amelyet Westfjordsnak neveznek. Ahogy a neve is sugallja, ezen a helyen tucatnyi mély fjord fonódik össze.

westfojrds

westfjords-laguna

10. Hvítserkur

Tizenöt méter magas kőkapu, amely a Hvítserkur becenevet kapta. Ez a “szigony”, ahogy a helybéliek hívják erősebb apály idején még gyalog is megközelíthető, ahol fókákat is megcsodálahtunk!

hvitserkur

Szeretnéd átélni Izlandot? Szükséged lesz:

Egy szuper repjegyre már 33 680 Ft-tól

Példa dátum: október 9-13, november 13-20, december 4-8

Budapest – Reykjavik – Budapest 33.680 Ft-tól    FOGLALD LE ITT

Tippekre és trükkökre, hogyan élvezd ki olcsón Izlandot ➡ITT

1 Comment
To Top