Connect with us

Magazin

10 kihagyhatatlan dolog Panamában

10 kihagyhatatlan dolog Panamában

Panama egyfajta keveréke a régi Spanyolországnak, a modern Amerikának és a latin-amerikai temperamentumnak. Hogyan lehet a legjobban megismerni? Néhányan azt ajánlanák, hogy szállásold el magad az óvárosban, keress egy idegenvezetőt és beszélj sokat a helyiekkel – igen ez is egy módja. Vannak azonban olyan helyek, amelyek egyetlen látogatás után sokat elmondanak egy bizonyos helyről, kultúráról, vagy az emberekről. Ha átéled ezt a 10 kihagyhatatlan dolgot, Panama téged is teljesen magával ragad!

Casco Viejo – régi Panama

Casco Viejo azok otthona, akik megteremtették a mostani Panamát! Romantikus, történelmi, egyedülálló hangulattal, annak ellenére, hogy nagy a metropolisz népsűrűsége, mégis egy kicsit szellemvárra emlékeztet. Casco Viejo az egyik legrégebbi városrész Panama City-ben és kulturális gyöngyszeme a városnak. A jelenlegi arculatával Casco Viejo visszarepít az 1950-es évekbe. Az időutazáson kívül, itt tudsz finomakat enni, tanulni a panamai kultúráról, élvezni a napsütötte teraszokon a karibi rumot és szivart. Ha pedig besötétedik, keresd a híres klubokat és szórakozz reggelig.

Panama-csatorna a Miraflores toronyból

Ez az a hely, amely híressé tette a várost és még 100 évvel a megépítése után is a világ egyik csodája. Az ötlet, hogy összekössék az Atlanti-óceánt a Csendes-óceánnal már nagyon régen megszületett, de a tervet csak 1919-ben valósították meg. Csak akkor jössz rá mekkora építményről is van szó, amikor teljes pompájában látod. Hihetetlen, hogy az építkezés során a csatorna több mint 30 ezer embert ölt meg, amelynek legnagyobb része maláriában vagy más betegségben halt meg.

Kerékpárral Amador Causeway sétány mentén

Mi a legstílusosabb utazás a fővárosban? Kétségtelenül Amador Causeway sétány mentén kerékpárral. De most nem a klasszikus kerékpározásra gondolunk a város körül, hanem a legfotogénebb sétányra Panamában. Kerékpárt szinte bárhol tudsz kölcsönözni a sétányon és egészen a kikötőig tudsz tekerni. Az egész sétányt pálmafák övezik, egyik oldalon remek kilátásod lesz a városra, a másikon pedig a Panama-csatornán áthaladó hajókat bámulhatod.

Ancon Hill – esőerdő a város közepén

Ancon Hill egy domb tele zölddel, fákkal és természetesen különböző Panámaban honos állatokkal. És mindez kilátással a modern város központjára. A látvány miatt mindenképp megéri a fáradságot!

A tenger legjava a halpiacon

Friss halat enni a helyi halászoktól, közben a tengert bámulni – ez lenne minden turista álma? Panama City-ben van egy hely, ahol kizárólag halakat és tenger gyümölcseit árulnak. Az említett finomságokat az Avenida Balboa sétány végén, a halpiacon találod.

Koktél a magasban

Kép forrása: hrhpanamamegapolis.com

A Hard Rock Hotel legtetején, a 62. emeleten található a legmagasabban elhelyezkedő bár és diszkó egész Latin-Amerikában. BITS-nek nevezik, azaz Bar in the Sky (bár a felhők között). A magasságot elsőre nem is érzékeled, hisz a gyorsliftek pár perc alatt felrepítenek. A bárban üvegkorlát húzódik, így éjjel-nappal hihetetlen kilátásban lehet részed. Egy ital a BITS-ben a top 10 látnivalóban 100%-ig benne van.

Panama Viejo – Panama romjai, avagy az alapok

Panama Viejo Panama történelmének szerves része, ezért kár lenne nem megemlíteni őket ebben a cikkben. Megtalálhatod itt az első épületek alapjait, valamint az első telepesek után maradt romokat, annak ellenére, hogy a várost teljesen elpusztították a kalózok.

A biodiverzitás Múzeuma

2014-ben nyitották meg a biodiverzitás Múzeumát, hármat lehet találni, hogy hol – és igen Panamában. Ezenkívül pontosan úgy néz ki, mintha Gaudi műhelyéből került volna oda és bemutatja Panama egy másik arcát. Megtudhatod, mennyire befolyásolja az itteni fauna és flóra a Föld működését.

Reggeli futás az Avenida Balboa mentén 

A főváros tele van aktív emberekkel és erre szinte rögtön rájössz, amikor elindulsz egy reggeli sétára. Minden fontos dolog az Avenida Balboan történik, amely egy hosszú sétány. Ha sporttal szereted kezdeni a napot, akkor jobb helyet nem is találhatsz! Életkortól függetlenül, mindenki ide jár mozogni. A jutalmad nem csak a kellemes futás utáni fáradtság lesz, hanem a gyönyörű kilátás is.

San Blas – Közép-Amerika paradicsoma

Comarca de Kuna Yala – így hívják a panamai lakosok a San Blas szigetcsoportot és ez az egyik legszebb hely Közép-Amerikában. Még mindig lakják az őslakosok, akiket Kuna-nak neveznek. A hely gyönyörű, amit a képen is láthatsz.  De nagyon hamar rá fogsz jönni, hogy San Blas „szörnyen giccses”. Sajnos ilyen a valóság. Egyszerűen paradicsom nagy P-vel. Ha a fővárosban vagytok elszállásolva egyszerűen repülővel vagy hajóval is eljuttok ide.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (3 votes)
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top