Connect with us

Magazin

10 kanadai nemzeti park, amelyeket egyszer látnod kell!

10 kanadai nemzeti park, amelyeket egyszer látnod kell!

Smaragdzöld tavak, erdők, ameddig csak a szem ellát, vadon élő állatok és hóval borított hegyek: Kanada egy csoda ország, főleg a friss levegő szerelmeseinek. Nem kétséges, hogy mindig akad valamilyen nagyszerű alkalom, hogy ellátogass ide, de mivel 2017-ben Kanada 150. évét ünnepli, az ország úgy döntött, hogy egész éven át ingyenes lesz a belépés a 47 nemzeti parkba. Sok lélegzetelállító hely közül lehet választani, nézd meg tehát a legjobbakat!

10 kanadai nemzeti park

Forillon

A Gaspé-félsziget külső csúcsánál található, amely 94 négyzetmérföld terül el, továbba Forillon volt Québec első nemzeti parkja, amelyet 1970-ben alapítottak meg. A hegyi vadonban figyelemreméltó túraútvonalak találsz, amelyek tengerparti sziklák szélén húzódnak, továbbá halászfalvak, kavicsos strandok, csendes öblök és közel függőleges sziklafalak, néha akár 650 láb magasságúak. A Forillon Nemzeti Park híres, a madár fajairól, több mint 225 ismert fajt nézhetsz meg, mint a kormorán, csér. Július és szeptember között, a különböző bálna fajokat is megészlelhetsz a migrációjuk során.

forillon-2

forillon-nemzeti-park

Kluane Nemzeti Park

A leginkább kihagyott a turisták által, amit elhelyezkedésének köszönhet. A Yukon terület ad otthont a Kluane Nemzeti Parknak, ahol az ország legmagasabb hegye, a Mt Logan található. Jégmezők, hegycsúcsok, és a grizzly medvék a nemzeti park ismertető jegyei, ezt a parkot többnyire jég borítja, és szinte alig fellelhetők az emberek a térségben.

kluane-nemzeti-park

shutterstock_499812601-min

Sable Nemzeti Park

Vad, védtelen és a távoli a Sable-sziget (az elnevezés a francia homok szóból származik). Futóhomok dűnék uralják a tájat, ahol a híres Sable Island vadlovak szabadon mozoghatnak, és a világ legnagyobb szürke fóka kolóniája elfoglalja a strandokat. A legtöbb látogató júniustól október végéig látogat el ide.

sable-nemzeti-park

Gros Morne Nemzeti Park

Két kontinens formálta, amelyek közel 500 évvel ezelőtt ütköztek egymásnak, Gros Morne ősi tája az UNESCO Világörökség része. A park különös jelentőséggel bír, mivel a geológusok a lemez tektonika elméleteiket igazolták itt.  Fedezze fel a hagyományos tengerparti falvakat, tornyos fjordokat, száraz síkságokat, mocsarakat, tengerparti sétányokat, és a lenyűgöző sziklákat.

gros-morne

Cape Breton Highlands Nemzeti Park

Gyakran úgy írják le, mint ahol a hegyek összeérnek a tengerrel, a Cape Breton Highlands Nemzeti Park egy erdős fennsík határos az Atlanti-óceánnal. Számos kilátót találsz elszórva az ösvények mentén, amelyekről a Francia, Észak és MacKenzie hegyekre a legjobb kilátás nyílik és a vad tengerparti és rozsdaszínű sziklákra is. A hűvös tengeri klímájú parknak köszönhetően egyedülálló élővilág jött itt létre, amelyet sehol máshol nem találhatunk Kanadában.

cape-breton-highlands-1

cape-breton-highlands-2

Banff Nemzeti Park

Banff volt Kanada első nemzeti parkja, 1883-ban alapították  és sok látogató szerint ez az ország legszebb parkja, a sokszínű táj és az élővilág miatt is. A szerény kezdetek ellenére, amikor csak egy kis meleg forrásból állt, ma a Banff Nemzeti Park 2564 négyzetmérföldön terül el. A páratlan hegyi táj szívébe fészkelte be magát, a kanadai Sziklás-hegységébe. Minden évben több millió látogató csodálja meg a tomboló folyókat, fenséges gleccsereket, és a meredek hegyeket.

banff-nemzeti-park

Pacific Rim Nemzeti Park

Vancouver-szigeten található és három különböző régiónak ad otthont. A turisták imádják a helyet! A buja mérsékelt esőerdők, akár 600 esztendős óriás fák, páfrányok és mohákkal benőtt növényzet, majd a hosszú, fehér homokos strandok a Vancouver-szigeten. Lehetőséged van ökoturizmusra, kajakozásra és akár hosszú távú túrákra is.

pacific-rim-nemzeti-park-2

Jasper Nemzeti Park

A Jasper Nemzeti Park egyedülállóan látványos. Csaknem 97 százaléka a parknak, azaz 4200 négyzetmérföld védett vadon, bár van egy ösvény hálózat a lelkes túrázóknak. Lehet, találkozni fogsz szarvasokkal és jávorszarvasokkal, talán még hegyi kecskékkel vagy fekete medvével is miközben áthaladsz a Jasper Nemzeti Parkon. Top látványosságok közé tartozik a Columbia jégmező, hajókirándulás a Maligne tavon a festői szépségű Spirit-szigetre, és a szabadtéri Miett meleg források.

jasper-nemzeti-park

Gwaii Haanas Nemzeti Park

Gwaii Haanas a Haida Világörökségbe tartozik, gyakran rövidítik egyszerűen Gwaii Haanasnak, amely 138 szigeten terül el, a legnagyobb pedig Moresby Island. Ez a hatalmas UNESCO Világörökség egy időkapszula is, amely pillantást enged a Haida kultúrába, beleértve az elhagyott falvakat és temetkezési barlangokat, amelyekből több mint 500 dokumentáltak.

gwaii-nemzeti-park

Ezer sziget Nemzeti Park

Csak néhány órányi autóútra található Torontótól, ez az egyik legkisebb nemzeti park Kanadában, amely 26 szigeten és mintegy 90 szigetecske mentén található. Mocsarak, masszív sziklák, és a változatos növény és állatvilág jellemzi az Ezer sziget Nemzeti Parkot, mely különösen népszerű a hajósok és evezősök között. A legtöbb szigeten dokkok, ösvények, sátorozási lehetőségek, azonban csak hajóval lehetséges a hozzáférés.

ezer-sziget-nemzeti-park


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top