Connect with us

Magazin

10 hely, amit látnod kell, hogy elhidd, hogy léteznek!

Szeretnéd tudni, hogy néz ki a pokol kapuja vagy szívesebben járnád be Izland jeges alagútjait? Ilyen és még hasonlóan észvesztő helyeket mutatunk be, amelyektől a lélegzeted is eláll. Az Anyatermészet valóban hatalmas varázsló. Hála neki, bemutathatjuk azokat a helyeket, amelyek első látásra photoshop „szagúak” lehetnek, de nagyon is valóságosak.

1. Darvaza, Türkmenisztán

Azt, hogy Türkmenisztánnak van saját Grand Canyona, homokdűnéi és szivárvány hegyei, azt tudtuk, de azt, hogy a pokol kapuja is itt található, azt már nem. A Karakum sivatag közepén találhatjuk, amely egyébként az ország 70%-át teszi ki. Alapjában véve egy földalatti barlangról van szó, amit szovjet geológusok egy kicsit megbabráltak, majd leomlott a barlang egy fala. Azóta pedig vidáman ég a szivárgó földgáz.

2. Chuang-lung, Kína

A Chuang-lung völgy Szecsuan tartomány északnyugati részén fekszik és világhírét a kalcit kristálytiszta türkizkék vizű tavaknak köszönheti. Többek között a gyönyörű gleccser területén csodálatos vízeséseket, termálforrásokat fedezhetsz fel és egy kis szerencsével találkozhatsz a veszélyeztetett óriáspandákkal. 1992 óta a Chuang-lung szerepel az UNESCO Világörökség listáján is.

3. Waitomo, Új-Zéland

Miért is híresek a Waitomo Barlangok? Nos, a világító férgek miatt! A látogatókat felejthetetlen fény show-val fogadják. 51 dollárért csónakázhatsz a földalatti folyón és élvezheted ezt a mágikus előadást. Ne feledkezz meg a meleg kabátodról. Egy rossz hír a végére, kamerákat és fényképező gépet tilos bevinni a barlangba.

4. Salar de Uyuni, Bolívia

Ez a mi kedvencünk! Mindenki, aki már ellátogatott Salar de Uyuni-ba, a tapasztalatait úgy írja le, hogy azokat soha de soha nem fogja elfelejteni. A végtelen sós síkságok és a flamingókkal teli lagúnák olyan hatással vannak az emberre, hogy szinte elveszítjük az időérzékünket. Hogy is ne, hisz ez a világ legnagyobb sóbányája!

5. A hullám, Arizona

Igen, sokaknak ismerős lehet a Windows 7-es képernyővédője. A hullám – avagy homokkő dűnék Arizona és Utah határain. De meglátogatni ezt a nem mindennapi természeti csodát nem olyan egyszerű. A nagy népszerűség miatt, a kormány úgy döntött, hogy napi 20 főre csökkenti a látogatók számát. De a remény hal meg utoljára, és ha sikerül, akkor sem kell több ezer turistával osztoznod a látványon.

6. Trolltunga, Norvégia

Mi jut eszedbe először, amikor Norvégiára gondolsz? Nekünk a „trollnyelv”, amiért érdemes venni a fáradságot és megmászni. De a jó kondi kötelező, Skjeggedal városból a túra 10 órán át is tarthat és nem éppen könnyű útvonalon. A túrázásra ideális időszak: június és szeptember közepe. Még ebben az időszakban is figyelembe kell venni az időjárás feltételeket a nagy szél és az eső nem éppen a legjobb barátod, ha a Trolltungaról van szó.

7. Maldív-szigetek

Ki gondolta volna, hogy a stresszben lévő planktonok ennyire nyugtató hatással lesznek az emberekre? Az apró organizmusok stresszhelyzetben kék színű fényt bocsájtanak ki, így változtatják a tengerfelszínét csillagos égbolttá. Ismerkedj meg a biolumineszcens planktonokkal. Így csillagok nemcsak a fejed fölött, hanem a lábaid alatt is lehetnek.

8. Márvány Barlangok, Chile

Imádjuk Patagóniát! És ha valaha lesz lehetőséged hajókázni ezekben a barlangokban, garantáltan nem fogod megbánni. Ez a természeti csoda a General Carerra édesvizű tónak köszönhető, amely hullámaival lágy íveket hozott létre a barlang falain. Majd a nap befejezte a munkát, így nekünk már csak gyönyörködni kell ezekben a türkiz színekben. Apró tipp a helyiektől – tavasszal a legszebbek a barlangok.

9. Óriások útja, Észak-Írország

Nos, az Óriások útja valóban nem emberi kéz munkája, ahogy azt egyes legendák állítják. Körülbelül 40 000 bazaltoszlop alkotja, amelyeket vulkáni kitörés okozott. A hely előnye? A Bushmills szeszfőzde mindössze 4 mérföldre található, így ha hideg lesz, van egy hely, ahol felmelegedhetsz.

10. Vatnajokull, Izland

Végre egy hely, amit érdemes a tél a folyamán meglátogatni. A gleccser barlangok a Vatnajökull Nemzeti Parkban találhatóak. Nyáron a jégfalak olvadnak és mozognak. Így minden évben újabb alakzatokat lehet megfigyelni, ami viszont szomorú, hogy ez a jégvarázs egy pár éven belül teljesen eltűnhet a föld felszínéről. Így akinek Izland bakancslistás, az ne gondolkodjon túl sokáig!


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top