Connect with us

Magazin

007 plusz 6 helyszín James Bond rajongóknak

Teljesen mindegy mit gondolsz az állandóan fess 007-es ügynökről, ugyanis a James Bond filmeket már egyfajta kultuszként tartjuk számon. Az viszont érdekes, hogy a filmeknek hála, amelyek már szinte 60 éve szórakoztatják a nagyérdeműt, több tucat helyszín vált híressé és érdekessé, olyannyira, hogy a turisták is szívesen látogatják őket. Neked is van egy titkos listád róluk és szívesen bejárnád őket? Aston Martinra és stábra nem lesz szükséged, de egy jó martini, természetesen rázva, nem keverve mindig jólesik egy szép helyen!

Somerset House, London

Rögtön két részben is megjelent, mégpedig az Aranyszem (GoldenEye) és a Holnap markában (Tomorrow Never Dies). A filmekben viszont szentpétervári térként és londoni Honvédelmi Minisztériumként láthatjuk.

Elsüllyedt Palota, Isztambul

Láttad az 1963-ban megjelent Oroszországból szeretettel-t? Emlékszel arra a jelenetre, amikor Bond és Kerim a földalatti Isztambulban eveznek, hogy eljussanak az orosz konzulátusra? Ez a hely valóban létezik, és az isztambuli Elsüllyedt Palotában található.

Himeji kastély, Japán

A 14. századból származó csodálatos kastélyban képezték ki a legjobb nindzsákat és természetesen erről James se maradhatott le. A kastély joggal kapott helyet az UNESCO Világörökségi listáján is,  mivel rendkívül népszerű a turisták körében. És melyik filmben láthattad? A Csak kétszer élsz-ben.

Cipriani Hotel, Velence

James Bond Velencébe egy jachton utazott, majd a Hotel Cipriani-ban szállt meg. Ez a jelenet a Casino Royale-ból lehet ismerős, de több jelenetet a Szent Márk téren vettek fel. Természetesen, te is bejárhatod Velencét 007-es módra, a Hotel Ciprianiban előszeretettel szállnak meg a turisták.

Glencoe, Skócia

Megvan még az a jelenet, amikor James drámai gyerekkorát mutatják be? Bár a ház nem volt valóságos, de a gyönyörű melankolikus hely Skóciában található. Pontosabban Glencoe-ban, ahol felelevenítheted a Skyfall érzést.

Skinny Bridge, Amszterdam

Gyémántok az örökkévalóságnak. Amszterdam is örök, sőt a hídjai is. Mr. Wint és Mr. Kidd a film eljén pont a Skinny Bridgen álldogál. Ismerős? Ha nem, ideje újra megnézni 😉

Ko Tapu, Phang Nga-öböl, Phuket

Szerintem sokan közületek láttátok Az aranypisztolyos férfit, de talán még többen jártatok már Thaiföldön? Hm? Ki tudja? A Phang Nga-öböl érintetlen partja Ko Tapu-on az a hely, ahol Scaramanga harcra hívta Bondot. Tehát, ha Phuketen jársz, biztosan ne hagyd ki a híres „Bond-szigetet”.

Cukorsüveg, Rio de Janeiro

Roger Moore és Richard Kiel harca a magasban, bár mai szemmel nézve már egy picit komikus a jelenet, mégis Rio de Janeiro jelképén, a Cukorsüveg felvonóján kapott helyet.

Piz Gloria, Schilthorn, Svájc

James Bond legendás síelős szökése nem játszódhatott volna máshol, mint a svájci Alpokban. A híres jelenet egyébként az Őfelsége titkosszolgálatában látható.

Contra-gát, Ticino, Svájc

Ismét Svájcban vagyunk, ezúttal a Contra-gátnál. Az Aranyszem film és a híres jelenet, ahol Bond bungee-val ugrik le. Ezt az extrém adrenalin löketet akár saját bőrödön is kipróbálhatod.

Jökulsárlón, Izland

Még egy ok, amiért Izland mellett dönts. Ezen a gyönyörű, de barátságtalan helyen vettek fel két 007-es jelenetet. A Halj meg máskor gleccseres autósüldözését és a vulkanikus sziget képeit Roger Moore-ral a Halálvágtában.

Gíza, Egyiptom

A világ hét csodája egyikét a Bond filmekben is viszontláthatjuk. A Gízai-piramisok árnyékában a félelmet nem ismerő Bond szembeszáll Karl Stromberggel. Ha a következő nyaralásodkor Egyiptomba készülsz, mindenképp látogass el ide.

Hong Kong

A jelenet, amelyben Pierce Brosnan megmenekülése után megkapja az élet csókját, valójában egy stúdióban vették fel, de a város hihetetlen panorámája többször is megjelenik a filmben.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top