Connect with us

Hírek

Szaúd-Arábiának új nemzeti légitársasága lesz. Több mint száz célállomásra repülnek majd

Szaúd-Arábiának új nemzeti légitársasága lesz. Több mint száz célállomásra repülnek majd

Szaúd-Arábia vasárnap jelentette be új nemzeti légitársaságának létrejöttét. Ezzel együtt Rijádot olyan globális légiközlekedési csomóponttá alakítanák, amely olyan óriásokkal is fel tudja venni a versenyt, mint Dubaj és Doha. Ez lesz a Királyság második légitársasága, amely a RIA nevet kapta.

Az új szaúd-arábiai légitársaság célja, hogy „2030-ig több mint 100 célállomásra indítsanak járatokat világszerte” – közölte az ország hivatalos SPA hírügynöksége.

Tony Douglast, az Etihad Airways korábbi vezetőjét nevezték ki vezérigazgatónak – közölte az SPA.

Az újdonság a Vision 2030 része

Szaúd-Arábia ambiciózus légiközlekedési célja Mohammed bin Szalmán koronaherceg átfogó „Vision 2030” reformprogramjának része. Az évtized végére több mint háromszoros éves forgalomnövekedéssel számolnak, ami az évtized végére 330 millió utast jelentene.

Tavaly novemberben az ország képviselői bejelentették, hogy új repülőteret építenek a fővárosban, Rijádban, 57 km2-en.

Modern flotta

A vasárnapi bejelentés szerint a Riyadh Air „modern repülőgépekből álló flottát” fog üzemeltetni, de nem részletezték, mekkora és honnan szerzik be a repülőgépeket.

A Wall Street Journal szombaton arról számolt be, hogy a Public Investment Fund, a légitársaságot birtokló szuverén vagyonalap „közel áll a megállapodáshoz” a Boeinggel a „35 milliárd dolláros” megrendeléséről.

A királyság legforgalmasabb nemzetközi repülőtere jelenleg a Vörös-tenger part menti városában, Jeddahban (Dzsidda) található, ahol a Saudia székhelye található.

A várost „Mekka kapujaként” ismerik, és évente több millió muszlimot fogad, akik ide zarándokolnak.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top