Connect with us

Hírek

Fizetős lesz a belépés a római Pantheonba

Fizetős lesz a belépés a római Pantheonba

A Pantheon Róma egyik leglátogatottabb műemléke. Az olasz kulturális minisztérium és az egyház képviselői úgy döntöttek, hogy bevezetik a belépődíjat. Idén július 3-tól 5 eurót (1900 HUF) kell fizetni a belépésért.

A Pantheon egy figyelemre méltó ókori római templom, amelyet ie. 27-25-ben építettek. A templom legszembetűnőbb tulajdonsága a hatalmas kupola, amely még mindig a világ legnagyobb vasbeton kupolája.

Az új terv szerint a 25 év alatti látogatóknak 2 eurós (760 HUF) kedvezményes belépődíjat kell vásárolniuk. A belépés ingyenes lesz többek között a római lakosok, a kiskorúak, a misén részt vevők és a bazilika személyzete számára. Az új belépődíjból származó bevételt felosztják: 70 százalékát a kulturális minisztérium kapja a karbantartási és takarítási költségek fedezésére, a maradékot pedig a római egyházmegye – írja az Euronews.travel.

Repjegyek Rómába:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
1/5 - (1 vote)

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top