Connect with us

Hírek

Retúr repjegy Triesztbe Budapestről most 23 740 Ft-tól

Retúr repjegy Triesztbe Budapestről most 23 740 Ft-tól

Júniustól újabb olasz úti célba repülhetünk a Ryanair légitársasággal. Budapestről heti kétszer, péntek-vasárnap közlekednek majd a két város között.

Bár Trieszt autóval is könnyen megközelíthető, a Ryanair járatainak köszönhetően ideális választás egy hosszú hétvégére. A pénteki gép reggel 6:15-kor indul és 7:25-kor száll le Triesztbe. Vasárnap pedig este 20:05-kor indul Budapestre a gép, így 3 egész napot tölthetsz el az olasz városkában.

Akciós repjegy Triesztbe:

7 000 Ft kedvezmény repjegyekre – Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis). Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából, a foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!

Az Adria északkeleti sarkában, Friuli Venezia Giulia régió fővárosa, Trieszt határait tenger mossa és a Szlovéniával határos karsztos háttér között fekszik. A szó igazi értelmében olvasztótégelyt – a történelem során a rómaiak, a velenceiek, az osztrákok, a németek, a britek és a volt jugoszlávok is nyomot hagytak a városon, így a kultúrák találkozását jelenti.

Palotáinak nevei, valamint ételei soknemzetiségű múltra utalnak. Az olasz város elhelyezkedése és gazdag történelme a Habsburgok pompájának és az olasz életmódnak csábító keverékét nyújtja.

Kávé kultúra

Trieszt a kávé szerelmeseinek is kedvez: az országszerte híres Illy és Hausbrandt kávémárkák otthona és a hagyományos bécsi stílusú kávéházairól is híres. A 18. század vége óta ezek a nagyszerű kávéházak a művészek, írók és értelmiségiek fontos találkozóhelyei voltak – némelyikük a mai napig létezik, még mindig a város társadalmi életének középpontjában.

A Caffè San Marco egy 1914-ben épült gyönyörű létesítmény, amelynek magas mennyezetét kávélevél díszítéssel borított. Finom süteményeket és kávét kínál, más időket idéző hangulatban, de ami még csábítóbbá teszi, hogy ez a kávézó egyben könyvesbolt is!

Trieszt látnivalói

Trieszt egyik legszebb látnivalója az ikonikus Canal Grande, ahol festői csónakok és a környező paloták tükröződnek a vízben (például a csodálatos, geometrikus formákkal díszített Gopchevich-palota).

Élvezd a kilátást a Ponte Rosso hídról a csatorna végén a neoklasszikus Sant’ Antonio Tramaturgo templomra és a San Spiridone szerb ortodox templom kék kupoláira.

Trieszt vízpartja, vagy olaszul „rive”, amelyet a 19. századi raktárak és paloták szegélyeznek, csodálatos hely az öbölre nyíló kilátásban és a Faro della Vittoria világítótorony esti fényjelzéseiben való gyönyörködésre. Ne hagyd ki a naplementét a 246 méter hosszú Molo Audace sétányról, amelyet a helyiek rendszeresen látogatnak.

A Museo Revoltella egy modern művészeti galéria, amelyet 1872-ben alapított Pasquale Revoltella báró, aki neoreneszánsz 19. századi palotáját és műgyűjteményét Trieszt városára hagyta. A gyűjteményben a 20. század legjelentősebb olasz művészeitől, például Giorgio de Chirico, Giorgio Morandi, Marino Marini, Lucio Fontana és Carlo Carrà alkotásai találhatók.

Trieszt egyik felfedezetlen látnivalója a Villa Revoltella park. A kert egy dombon fekszik a városközponton kívül, egy gyönyörű zöld menedékhely, kilátással a tengerparti városra és az öbölre.

50.000 nm-en örökzöld díszcserjék, tűlevelűek, ősi rózsagyűjtemény és nagy, évszázados fák találhatók. A báró svájci faházat, helyi karsztból épült kőtemplomot, istállókat, kiszolgáló épületeket és öntöttvas üvegházat is épített a helyén – végül az ingatlant Trieszt városára hagyta, azzal a záradékkal, hogy a park nyitva marad a nyilvánosság számára.

Miért válaszd a Pelikánt?

Bármilyen okból történő módosítás

VÉGRE! Már megvan a repjegyed és alig várod az utazás napját? A foglalás során eszünkbe sem jut, hogy utazásunk esetleg meg is hiúsulhat. És ahogy mondani szokás, ember tervez Isten végez, és az élet váratlan bonyodalmakkal is járhat, főleg ha utazásról van szó. A váratlan eseményeket nem minden esetben fedezi a biztosítás, vannak dolgok, amelyeket nehéz megmagyarázni, ezért találtuk ki új szolgáltatásunkat: „Bármilyen okból történő módosítást”.

Milyen feltételeket kell betartani a szolgáltatás igénybevételéhez?

  • A foglalás bármely elemének módosítására az indulás előtt 3 nappal (72 órával) van lehetőség
  • Nem kell semmilyen indokot vagy dokumentumot csatolnod
  • Ez egyszeri módosítás – a különböző űrlapokon/alkalmazásokon nem lehet többszörös módosítást végrehajtani
  • A foglalási ár 80%-ának megfelelő kreditet azonnal fel kell használni, ez nem visszatérintendő
  • A kreditet a Pelikánon keresztül lehet felhasználni

Késési biztosítás a Koalától már a pelikan.hu kínálatában is

Képzeld el, hogy foglalsz egy akciós repülőjegyet, amely akár 39 000 forintba is kerülhet. Eljön a nagy nap, a várva várt utazás, amibe aztán belerondít egy 3 órás járatkésés. Mit szólnál ahhoz, ha ezért a kellemetlenségért akár 75 000 forint kártérítést kapnál? Ez nem valamiféle ámítás, csak a pelikan.hu és a Koala új együttműködésének eredménye. Olvass tovább a részletekért, ahol még példákon keresztül is bemutatjuk, hogyan működik ez az új szolgáltatás, amelyet már minden repjegyhez megvásárolhatsz a pelikan.hu weboldalán!


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top