Connect with us

Király repjegyek

Repülj Zágrábba Pozsonyból 15 345 Ft-tól! Itt találod Európa legszebb parkját és a világ legrövidebb felvonóját

Repülj Zágrábba Pozsonyból 15 345 Ft-tól! Itt találod Európa legszebb parkját és a világ legrövidebb felvonóját

Zágráb tökéletes a végtelen sétákhoz. Járd körbe a Felsővárosban és csodáld meg a vörös háztetőket, a macskaköves utcákat és a templomtornyokat. Az Alsóváros a szecessziós, neobarokk és art deco épületek egyfajta keveréke. Ha szereted a városnézéseket, ahol gyalogosan is megtapasztalhatod a legjobb látnivalókat, akkor üdvözlünk következő úti célodban!

Akciós repülőjegy Zágrábba:

Zágrábnak van egy felső és egy alsó városa – mindkettőt érdemes meglátogatni!

A Felsőváros rejti a legtöbb látnivalót, és akár néhány óra alatt sétálva is meg lehet őket nézni. Így este jut idő egy italra és egy jó vacsorára. Kötelező látni a híres zágrábi katedrálist, a Szent István-templomot, Márk és a Lotršćak-tornyot is. Látogasd meg a Naiv Művészetek Múzeumát vagy a Megszakadt Kapcsolatok Múzeumát is.

Ne feledkezz meg azonban az Alsóvárosról sem, ahol a Horvát Nemzeti Színház, a Mimara Múzeum, a Művészeti és Iparművészeti Múzeum és a Nikola Tesla Műszaki Múzeum található. Az Alsóváros főtere a Trg bana Josipa Jelačića, ezen kívül sok jó bár, pub és étterem található itt.

Városból városba a világ legrövidebb felvonóján

A zágrábi felvonó – 66 méteres pályájával – a legrövidebb a világon. A lakosok 1890 óta használják. Felső- és Alsóvárost köti össze. Az út körülbelül egy percig tart, és a felvonó 10 percenként indul. Ma védett kulturális műemlék és a város egyik legvonzóbb látnivalója.

Pihenj a gyönyörű parkokban, köztük Európa legszebb parkjaiban

A Maksimir Park a kertépítészet legcsodálatosabb darabja egész Horvátországban. Ez az első nyilvános park Délkelet-Európában és az egyik első nyilvános park a világon, sőt a legszebbnek tartják Európában. Büszkesége egy százéves tölgyes. Gyönyörű rétek, tavak és patakok is szépítik. Több mint száz madárfajnak ad otthont, ezek közül az egyik a veszélyeztetett harkálynak is. A zágrábi állatkert a Maksimir Park déli részén található.

Ha még több zöldre vágynál Zágrábban, ajánljuk még a Zrinjevac Parkot is. Szökőkutakat és több mint egy évszázados platánokat rejt. A Régészeti Múzeum és a Tudományos és Művészeti Akadémia veszi körül. A park közepén található régi pavilon egykor élő koncertek helyszíne volt, de ma is otthona hasonló eseményeknek.

Kóstold meg a horvát kézműves sört és bort

Horvátország most kezdi feltenni magát a sör és bor világtérképére. Az ország fővárosa ideális hely a kóstoláasra. Látogatásod során nem maradhatnak ki a helyi sörök és a finom borok sem.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top