Connect with us

Hírek

Olaszország korlátozná a szálláskapacitást a rövid távú tartózkodások esetén

Olaszország korlátozná a szálláskapacitást a rövid távú tartózkodások esetén

Olaszország az elmúlt években Európa egyik legnépszerűbb úti céljává vált, most azonban azt fontolgatja, hogy korlátozza az ingatlanok rövid távú bérbeadását a történelmi városközpontokban. A csizma alakú ország több otthont szabadítana fel a helyiek számára, csökkentené az illegális szálláshelyek számát és kezelné az úti célok zsúfoltságát.

Pár napja az olasz turisztikai minisztérium új törvénytervezetet tett közzé, amely országszerte korlátozná a rövid távú turisztikai ingatlan bérbeadást, beleértve az Airbnb platformon keresztül történő bérbeadást is. A törvény célja nem csupán a megfizethető lakások hiányának kezelése Olaszország nagyvárosaiban, hanem az is, hogy részleges megoldást nyújtson a számos turisztikai célpontban tapasztalható zsúfoltságra.

Mit tartalmaz az új törvénytervezet?

A rendeletben szereplő főbb intézkedések közé tartozik a min. két éjszakás tartózkodási időre vonatkozó követelmény és a szálláshelyek új típusú azonosítása.

„Rómában jelenleg több mint 25 000 szálláshely működik, ami 10 000 szállodának felel meg. Ahhoz, hogy valaki szállodát nyisson, végtelen számú engedélyt kell kérvényeznie, de ha valaki bérbeadja lakását azt egyszerűen is megteheti.” – mondta Alessandro Massimo Nucara, a szállodaipari vállalkozások országos szövetségének, a Federalberghinek a főigazgatója.

A szövetség azt kéri, hogy a polgármesterek nagyobb hatáskörrel rendelkezzenek, és képesek legyenek hatékonyan szankcionálni azokat, akik nem tartják be a szabályokat. Az ingatlankezelők azonban eltökélten védik vállalkozásukat.

Hogyan befolyásolja ez a szállásválasztást?

Andrea Santolini, a Róma központjában 15 apartmant gondozó Spaghetti Apartments ingatlanmenedzsere úgy gondolja, hogy a szállodákat és a rövid távú bérlést nem lehet összehasonlítani.

„Azok a turisták, akik apartmanban szeretnének megszállni, mások, mint azok, akik szállodai szobát szeretnének foglalni, és ez nem mindig a költségvetés miatt van így. Gyakran előnyben részesítik a lakás bérlést annak adottságai miatt, vagy konkrét okok állnak a választás mögött” – mondta Santolini.

Hozzáteszi, sokan azért szállnak meg inkább lakásban, hogy otthon főzzenek. Úgy tűnik, egy dologban mindannyian egyetértenek – az illegálisan működő vállalkozásokat büntetni kell.

„Támogatjuk, hogy szankciókat szabjanak ki azokra, akik nem tartják be a szabályokat, és ragaszkodunk ahhoz, hogy a helyzetért a turisztikai minisztérium legyen felelős, ne a regionális hatóságok” – mondta Marco Celani, az AIGAB, a rövid távú bérbeadással foglalkozó nemzeti szövetség elnöke.

Bár a törvényt még nem hagyták jóvá, a jövőben jelentős hatással lehet az olasz gazdaságra és a világ egyik legnagyobb rövid távú tartózkodással foglalkozó piacára.

Repjegyek Olaszországba:

Forrás: euronews.travel


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top