Connect with us

Hírek

Európa egyik reptere eltörölte a kézipoggyászban lévő folyadékokra vonatkozó korlátozást

Európa egyik reptere eltörölte a kézipoggyászban lévő folyadékokra vonatkozó korlátozást

A London City repülőtéren átutazó utasoknak ezentúl nem kell 100 ml-re korlátozniuk a kézipoggyászuk folyadéktartalmát, mivel csúcstechnológiás CT-szkennereket vezettek be. Az újdonság mától, április 4-től érvényes.

A brit kormány 2024 júniusig adott időt a CT-szkennerek bevezetésésre a legtöbb brit repülőtéren. A London City repülőtér a legújabb technológiát alkalmazza, ami azt jelenti, hogy az utasoknak nem kell folyadékot, táblagépet, laptopot és egyéb elektronikai cikkeket kivenniük kézipoggyászukból a biztonsági ellenőrzés során.

Amikor az utasok belépnek a London City repülőtér biztonsági zónájába, a legmodernebb CT-szkennerek nagy felbontású 3D képeket készítenek, amelyek ellenőrzik, hogy a kézipoggyász és a ruházat tartalmaz-e veszélyes tárgyakat vagy tiltott élelmiszereket.

Ezen a repülőtéren az utasok mostantól akár két liter folyadékot is tarthatnak kézipoggyászukban. A technológiát az Egyesült Királyság többi nagy repülőterén is bevezetik idén. Az amszterdami Schiphol-on például már működik – írja a Sky News.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top