Connect with us

Hírek

18 vagy és utaznál? Így járhatod be ingyen Európát

18 vagy és utaznál? Így járhatod be ingyen Európát

Március 15. és 29. között a 18 éves magyar fiataloknak lehetőségük van olyan utazási utalványt igényelni, amellyel ingyenesen utazhatnak vonattal az Európai Unió országaiban. A kiválasztott résztvevők DiscoverEU Ifjúsági Kártyát kapnak, amellyel számos kedvezményben részesülnek kulturális emlékművek, oktatási tevékenységek, sportolás, helyi közlekedés, szállás és étkezés árából.

A bérlet megszerzésének feltételei:

  • 2004. július 1. és 2005. június 30. között születtek, e két dátumot is beleértve
  • az Erasmus+ programban részt vevő vagy társult országok állampolgárának vagy törvényes lakosának kell lennie
  • az online igénylőlapon ki kell tölteni a személyi igazolvány, útlevél vagy jogszerű tartózkodási igazolvány számát;
  • részt kell venni a kvízben.
  • Jelenkezni ezen a linken tudsz.

Ha kiválasztanak, 2023. június 15. és 2024. szeptember 30. között akár harminc napon keresztül utazhatsz ingyenesen Európán belül. A fogyatékkal élő résztvevőknek lehet kísérőjük, és további egyéni segítséget kaphatnak. A program azt ígéri, hogy minden év tavasszal és ősszel válogatófordulókat rendeznek.

Utazhatsz Európában egyedül, de akár ötfős csoportban is, akik megfelelnek a fenti feltételeknek. Jelentkezéskor a csoport tagjai csak a Te kérelmed kódját használják saját kérésük benyújtására.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top