Connect with us

Hírek

Firenze betiltja az Airbnb-szállásokat a történelmi központban

Firenze betiltja az Airbnb-szállásokat a történelmi központban

Firenze, Olaszország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, ennek ellenére betiltotta a történelmi belvárosban az Airbnb-hez hasonló platformokon keresztül történő lakáskiadást. Az olasz metropolisz a lakhatási válság miatt igyekszik több házat a helyi lakosok rendelkezésére bocsátani.

A szabályok, amelyeket a toszkán város hétfőn késő este hagyott jóvá, három év adókedvezményt is biztosít a meglévő rövid távú bérlések tulajdonosai számára.

Firenze polgármestere, Dario Nardella szerint a város önállóan lép fel, mert a kormány nem szabályozta megfelelően a problémát.

„2016-ban kevesebb, mint 6000 lakás volt elérhető az Airbnb-n, ma már csaknem 14 378.” – hozzátette, hogy ezalatt az idő alatt a rendszeres havi lakásbérletek átlagára 42%-kal ugrott meg. Az árak 15,1%-kal emelkedtek idén, fejtette ki Nardella.

Más európai országokhoz hasonlóan Olaszországban is az alacsonyak bérek, a lakáshiány, a rövid távú nyaralók és a magas infláció lakhatási válságot idézett elő, amely különösen súlyosan érintette az alacsony jövedelmmel rendelkezőket és a diákokat.

Akciós repjegyek Olaszországba:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top