Connect with us

Magazin

Ezerarcú Brazília, foglald le repjegyed most 184 900 Ft-ért!

Ezerarcú Brazília, foglald le repjegyed most 184 900 Ft-ért!

Brazília: népek és kultúrák keveredése, fantasztikus növény-és állatvilág, sokszínűség, kitűnő konyha és a szamba szűnni nem akaró ritmusa jellemzi ezt az ezerarcú országot. A Brazíliába utazóknak garantáltan páratlan élményben van része, éppen ezért érdemes útra kelni és a teljesség igénye nélkül felfedezni a legszebb, vagy épp legeldugottabb helyeket. Ezek közül találhatunk itt most párat…

Advertisement

Brazília a világ ötödik legnagyobb országa, a temperamentumos helyiek, a meleg tengerpartok, az Amazonas érintetlen vidéke valamint, a világhírű riói karnevál elkápráztatja az ideérkezőket. Nem beszélve a lüktető, izgalmas nagyvárosokról, a képeslapra illő strandokról, a hangos robajjal lezúduló vízesésekről és a vöröslő kanyonokról… Egyszóval, Brazíliát nem lehet egy-két történet során megismerni. Érdemes azonban már most lélekben útra kelni és a lehető legtöbb infót magunkba gyűjteni.

Az ország, ami megannyi természeti kincset rejt…

Olyan sokat és mégis olyan keveset tudunk róla. Nem is csoda, amilyen hatalmas, úgyhogy ha nincs több hónapnyi időd, akkor jó eséllyel belső repülőjáratokra is szükséged lesz az országjáráshoz és a legcsodásabb látnivalók felkutatásához.

Brazíliának két kiemelkedően különleges nemzeti parkja is akad: az Amazonas esőerdő és a Pantanal mocsárvidék. Előbbi az a hely, ahova titkon gyerekkora óta szinte mindenki vágyik. Igaz? Nos, ennek a hatalmas területnek a kapuja Manaus – egy kétmilliós nagyváros a dzsungel közepén, ahova a legtöbb nemzetközi és belföldi járat is érkezik. A város egyébként a „dzsungel Párizsának” is nevezik. A 19. században kórházak, impozáns színháztermek, templomok és bordélyházak is épültek erre.

Pantanal világ legnagyobb összefüggő mocsaras területe, összesen 150 000 négyzetkilométeren terül el; és ez a világ legsűrűbb növényi és állati ökoszisztémája. Itt húzódik a brazil szavanna is, a végeláthatatlan füves területekkel, ahol a tehenek is előszeretettel legelésznek, szinte mindenütt. A terület központja Bonito városa, melynek főutcáján éttermekkel, kocsmákkal és rengeteg ajándéküzlettel találkozhatunk. Innen indulhatunk szafarira is.

Brazília
Brazília

És ha már természet. Tudtad, hogy a világ legnagyobb kesudió fája is itt található? Nataltól nem messze, Pirangi faluban találod a Guiness Rekordok könyvébe is bekerült növényt, amely ma már közel 8000 négyzetkilométernyi területet foglal el, azaz kb. 70 normális kesudió fa méretű. Kívülről meglehetősen zártnak tűnik, de ágai között sok a szabad hely, ezért turistautakat, pihenőket is kiépítettek alatta. Állítólag még 1888-ban ültette egy helyi halász, Luiz Inácio de Oliveira, akit halála után a fa árnyékában temettek el. A fának minden évben körülbelül nyolcvanezer gyümölcse van, amelyekből a látogatók is kedvükre szedhetnek.

Brazília

Brazília egyik virágzó tengerparti úti célja, a Porto de Galinhas, amely a szünidőben turisták tömkelegét vonzza, a brazilokat is. De hogy mi is teszi igazán különlegessé ezt a térséget? Ha csak pár dolgot választhatnánk: a gyönyörű fehérhomokos strandokat, a tökéletes időjárást, a lenyűgöző zátonyokat és a természetes medencéket mondanánk.

Bonito édene – az éden jelzőt tőlünk kapta – az ökoturizmus kedvelőinek egy kisebbfajta csoda lehet. Ez a folyókkal, csatornákkal szabdalt 2500 négyzetkilométeres terület a világon egyedülállóan gazdag madár populációval, óriás hangyászokkal és kajmán populációval rendelkezik. A vonzóereje mégis leginkább az extrém tiszta csatornáiban rejlik, ahol kedvünkre merülhetünk alá. Az igazán kalandvágyók imádni fogják az Abismo Anhumas nevű helyet, ahol kötélen ereszkedhetnek le az egyik legszebb brazíliai barlang aljáig.

Brazília
Brazília

Mikor jó Brazíliába utazni?

Brazília a déli féltekén található, ami azt jelenti, hogy ott akkor van nyár, amikor nálunk tél. A tél júniustól augusztusig kitart, ilyenkor a hőmérséklet 15 fok körül alakul. A nyár decembertől február végéig húzódik, ilyenkor óriási a hőség, a páratartalom mennyisége pedig igazi kihívást okozhat. Az ország északi részével ellentétben délebbre már jobban elkülönülnek az évszakok, Rióban és Sao Paulóban például az ottani télben már nem ajánljuk a nagy kékségben való megmártózást.

Rióban a főszezon novembertől februárig tart, ideális idő ez azok számára, akik a folytonos nyüzsgést szeretik maguk kerül. A nyugalmas, pihentető utazásokat kedvelő utazók inkább április és október közt utazzanak, az időjárás hasonlóan csodás, viszont sokkal kevesebb turista fogad minket.

Ha kiváltképp az Amazonas vidéke érdekel, akkor május és június környékén kelj útra. Bár ilyenkor, az esős évszak végén magas a vízállás, de nem zuhog állandóan az eső.

Brazília

Mit vigyünk magunkkal Brazíliába?

Nem árt a több faktorszámú naptej, a szúnyogok elleni erős kence és persze az esőkabát, még ha a nyár kellős közepén is utaznál. Emellett javasoljuk, hogy a hotelekben használd a széfet. A favelláktól, vagyis a bádogvárosoktól pedig tartsd távol magad. A fényképezőgép ne lógjon a nyakban. Ha kell, vedd elő, aztán tedd vissza a táskába. Ha az ATM-et kell használnod, inkább azokat keresd meg, amelyek banképületeken belül vannak.

Javasoljuk, hogy minden utazó a legfontosabb okmányairól (útlevél, jogosítvány…) még indulás előtt készítsen fénymásolatot, és azt olyan helyen tárolja, amely nehezen hozzáférhető.

Belépési feltételek

Légijárattal a külföldiek továbbra is szabadon beléphetnek az országba, de december 30-tól a beutazni szándékozóknak az induló járatra való felszállásnál egy a beszállás előtt 72 órával korábban kiállított negatív „PCR” COVID-19 teszteredményt mutató angol, spanyol vagy portugál nyelvű igazolást kell bemutatniuk a légitársaságnak. A negatív teszteredménynek az indulási országban hivatalos működési engedéllyel rendelkező egészségügyi intézménytől vagy laboratóriumtól kell származnia és annak felmutatása feltétele a Brazíliába való belépésnek. A kísérővel utazó 12 évnél fiatalabb utasoknak nem kell negatív „PCR” COVID-19 teszteredményt felmutatniuk.

Az érkezésnél a beutazónak egy a brazil COVID-19 járványügyi helyzetben elrendelt egészségügyi szabályok betartására vonatkozó nyilatkozattal kell rendelkeznie. A nyilatkozat angol nyelven letölthető a brazil egészségügyi felügyelet honlapjáról, melynek linkje itt található. A nyilatkozatot a Brazíliába indulás előtt 72 órával ki kell tölteni és azt kinyomtatva, vagy elektronikus formában a beutazáskor fel kell mutatni.

A nemzetközi és a belföldi repülőtereken továbbra is ellenőrzik az induló és érkező utasok testhőmérsékletét. COVID-19 PCR tesztet és szerológiai tesztet az ország nagyobb városainak laboratóriumaiban és gyógyszertáraiban el lehet végeztetni, de ezek költségét előre ki kell fizetni. A PCR teszt eredményére olykor több napot kell várni az adott laboratórium leterheltségétől függően.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

A Brexit után: többé nem elég a személyi igazolvány. 2021 októberétől útlevél szükséges https://t.co/K7TRbh2XhHMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Milánó retúrjegy Budapestről most 7 320 Ft-tól https://t.co/e8f1GS7VYEMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
NAP AJÁNLATA: 4*-os pihenés Dubajban Budapestről 129 900 Ft-tól https://t.co/nG5FO5oRQtMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
20 kihagyhatatlan látnivaló és program Dubajban https://t.co/BpEQbRQB4YMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Tarkabarka kontinens, avagy Európa legszínesebb utcái https://t.co/1cWbByFbSGMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Városlátogatás Dániában? Repjegyek Koppenhágába most 11 421 Ft-tól https://t.co/rjNgHF6aW9Mennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Édes élet olasz módra: mit eszik az olasz s mit (és hol) kóstoljunk mi https://t.co/VRNGUch41dMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Szuper repjegy! Irány a csodás Mallorca teszt és karantén nélkül (is), foglalj 7 489 Ft-tól https://t.co/OISUiCApzkMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
NAP AJÁNLATA: Kora őszi pihenés Cipruson privát transzferrel az árban 95 900 Ft-tól https://t.co/n7BPdviM50Mennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
LAST MINUTE REPJEGYEK: foglalj akár 70%-os kedvezménnyel! Repjegyek 4 968 Ft-tól https://t.co/uEUOBLKy2QMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top