Connect with us

Hírek

Egy ausztrál milliárdos megépítené a Titanic másolatát

Egy ausztrál milliárdos megépítené a Titanic másolatát

Clive Palmer ausztrál milliárdos már több mint egy évtizede tervezi egy új Titanic építését. A tervek szerint ez a hírhedt hajó másolata lenne, amely 1912-ben süllyedt el több mint 2200 emberrel a fedélzetén. Csak mintegy 700 utas élte túl az Atlanti-óceánon történt katasztrófát. Ez a hajóút a legtragikusabbként vonult be a történelembe.

Az ausztrál férfi eredetileg még 2012-ben, majd 2018-ban akart új Titanicot építeni, amikor a koronavírus-járvány leállította a projektet, most pedig ismét visszatér terveihez. Palmer a Blue Star Line hajózási társaság elnöke, amely egy új hajózási óriás gyártásába kezd.

A Titanic II projektre vonatkozó javaslat az egész világ figyelmét felkeltette, mióta Clive Palmer bejelentette, hogy a Titanic vízre bocsátásának és tragikus sorsának 100. évfordulója alkalmából új külsőt ad a hajónak. A Titanic II ugyanolyan fényűző lesz, mint elődje, és emellett a 21. század minden modern kényelmi és technológiai szolgáltatásával, a legújabb navigációs és biztonsági rendszerekkel is rendelkezik majd – írja a Blue Star Line.

A hajó gyártása várhatóan 2025 elején kezdődik. A hajó 269 méter hosszú és 32,2 méter széles lesz, valamivel szélesebb, mint a Titanic. A befogadóképessége 2345 utas lesz kilenc fedélzeten, 835 kabinban. Ezek közel felét az első osztályú utasok számára tartják majd fenn. A harmadosztályú utasok hosszú asztaloknál étkeznek majd egy közös étkezőben. Az étlapon lesz párolt hús burgonyapürével, ahogy az eredeti hajón is. A cég szóvivője azonban hozzátette, hogy természetesen más ételek is elérhetőek lesznek azok számára, akik kevésbé autentikus élményre vágynak. Az utasokat arra biztatják, hogy az 1900-as évek ruháiba is öltözzenek, de ez nem lesz kötelező.

Borítókép forrása: Blue Star Line


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top