Connect with us

Hírek

Dél-Tirol korlátozni fogja a látogatók számát a turistaáradat miatt

Dél-Tirol korlátozni fogja a látogatók számát a turistaáradat miatt

Dél-Tirol, más néven Alto Adige, népszerű alpesi nyaralóhely. A tartományban azonban a látogatók száma egyre csak nő és ezzel együtt a káosz is, ezért ideén nyártól korlátozzák a turisták számát. De nem ez az egyetlen olasz desztináció, amely a turisták rohamára és korlátozások bevezetésére készül. Az olasz riviérán található Portofino bírságolni fogja azokat a turistákat, akik „túl sokáig” időznek, és szelfit készítenek a népszerű helyeken.

A szálláskapacitás korlátozása

A világjárványt követő turizmus fellendülése életmentő volt Olaszország idegenforgalma számára, amely 2021-ben az ország GDP-jének mintegy 9,1%-át adta. Néhány népszerű úti cél azonban már most a látogatók beáramlását tapasztalja.

Azok a helyek, amelyek a járvány előtt népszerű turisztikai célpontok voltak, hatalmas turista tömegekre számítanak, és egyes régiók már lépéseket is tesznek a helyzet kezelésére. A dél-tiroli régió korlátozza a látogatók számát az erőforrásokra nehezedő terhek csökkentése és a környezet védelme érdekében.

Dél-Tirolban a szállodáknak, panzióknak és kempingeknek június végéig kell bejelenteniük a hatóságoknak, hogy a 2019-es számok alapján hány szabad ágyuk van. 2016 és 2020 között az Airbnb-szállások száma megnégyszereződött, 1100-ról 4000-re nőtt ez a szám. Az önkormányzatok így kvótát kapnak a turisták számára rendelkezésre álló szálláshelyekből.

Miért korlátozza a bolzanói régió a szálláskapacitást?

„A zsúfolt utcák mellett az Airbnb-hez hasonló platformokon kínált szálláshelyek számának növekedése is problémává vált. Ennek következtében a lakosok nehezen találnak kiadó vagy megvásárolható lakásokat” – nyilatkozta Arnold Schuler dél-tiroli turisztikai tanácsadó.

Az autonóm régiót a vízhiány és a fenntarthatóság is aggasztja, mivel Olaszország újabb száraz nyár elé néz. A régió évente turisták millióit vonzza zöldellő völgyei, magasra törő alpesi csúcsai és kobalt színű gleccsertavai miatt.

Akciós repjegyek Olaszországba:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top