Connect with us

Hírek

Benidorm: súlyos bírság az alkoholért vagy az éjszakai fürdőzésért

Benidorm: súlyos bírság az alkoholért vagy az éjszakai fürdőzésért

A spanyolországi Alicante régióban található Benidorm népszerű és sokat látogatott strandja új szabályokat vezet be. Tilos lesz éjszaka látogatni, valamint tilos lesz alkoholt fogyasztani és szappannal zuhanyozni.

A strandok éjfél és reggel 7 óra között már nem látogathatók. Ezekben az órákban tilos a tengerben úszni, a tengerparton aludni vagy táborozni. A tilalom megszegéséért kiszabható bírság 750 eurótól 1200 euróig (300 000 Ft – 475 000 Ft) terjedhet. A legnagyobb büntetés 2000 euró a strandon dohányzásért jár (790 000 Ft). Ugyancsak tilos lesz a kijelölt zónákon kívül labdajátékokat játszani, illetve napernyőkkel helyet foglalni a strandon.

Az alkoholfogyasztás a strandokon körülbelül 760 eurós (300 000 Ft) bírságot jelenthet, a turisták pedig 655 eurós bírságot (260 000 Ft) kaphatnak, ha zuhanyozás közben szappant és sampont használnak. A szabályt azért vezetik be, mert attól tartanak, hogy a modern szappanokban lévő vegyszerek károsak a helyi tengeri élővilágra.

Bár a fenti szabályok érvényesek a keleti tengerparti üdülőhelyen, amely körülbelül 90 percre fekszik Valenciától délre, hasonló szabályok általánosak Spanyolországban. Bírságot vezettek be a szappan és sampon használatáért a tengerparti zuhany alatt, vagy bikiniben vagy fürdőruhában sétálva a városban olyan városokban, mint Barcelona, ​​míg Ibiza és Mallorca strandjain 2023 nyara előtt betiltották a dohányzást – olvasható az Independent oldalán.

Akciós repjegyek Spanyolországba:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top