Connect with us

Hírek

Az első intelligens idegenforgalmi város: Benidorm

Az első intelligens idegenforgalmi város: Benidorm

Intelligens, fenntartható, egészséges, hatékony, élhető, ellenálló… Mindez egy helyen! A Costa Blanca több kilométer hosszan elnyúló homokos strandjain sütkérező Benidorm, az innovációnak, a rohamos digitális átalakulásnak, na és persze az erőforrások jobb felhasználtsága okán elnyerte az intelligens turisztikai célállomás minősítést! Cikkünkben utána jártunk, hogy fest most az egykori halászfalu. Ha kiváncsi vagy rá, tarts velünk!

Mielőtt belevetnénk magunkat a magas hullámokba, érdemes közelebbről is megismerni a várost. Costa Blanca legnépszerűbb nyaralóhelye Benidorm, amit egyesek kis-Dubainak vagy épp mediterrán Manhattannek is szívesen neveznek egymás között. Nem véletlenül! Benidorm jelenleg 345 felhőkarcolóval számol, de folyamatosan épül a többi. A legismertebb az Intempo névre keresztelt felhőkarcoló, amely a város legmagasabb épülete is egyben a maga 47 emeletével. Érdekessége, hogy eredetileg 75 emeletesre tervezték, ám a gazdasági világválság közbeszólt.

A város Alicante-tól körülbelül 45 percnyi autóútra található. A legegyszerűbb, ha Alicantéba repülsz és innen vonattal, vagy autóbusszal, esetleg bérelt kocsival mész tovább. Ráadásul autót kedvezményesen tőlünk, a pelikanon keresztül is tudsz foglalni! De ha a fenntarthatóság mellett döntenél, és inkább busszal utaznál, akkor itt nézelődj, ha pedig vonattal, akkor itt ajánlatos szétnézni.

A helyiek szerint ­- és bátran hihetünk nekik – ennek a városnak vannak Spanyolországban a legjobb adottságai. Évente mindössze csak 3 hónap van, (december, január és február) amikor az átlag nappali hőmérséklet 20 fok alá esik. Épp ezért a fenntartható mobilitás kulcsfontosságú egy olyan város számára, amelynek népessége nyaranta 180 000 főről hirtelen félmillióra nő. Ha igazi zöld forradalomra vágsz, ha inkább vagy az okos turizmus híve, bátran válaszd el a várost!

  • A hotelek egynegyede már használ megújuló energiát. Több szálloda a napenergiának köszönhetően önellátó.
  • Az ember útjába álló fizikai akadályok leküzdése fontos szempont a város számára. Épp ezért a település egésze nagyon könnyen körbejárható. A festői, ódon kis halászfalu két keréken sem okoz gondot, 80 kilométernyi bicikliút öleli körül.
  • A városban nagymértékben fokozzák a kulturális és természeti örökségek megóvására és megvédésére tett erőfeszítéseket.
  • Folyamatosan csökkentik az egy főre jutó, kedvezőtlen környezeti hatásokat, különös figyelemmel a levegőminőségre, valamint a lakossági és más eredetű hulladék kezelésére.

Benidorm különleges, több történelmi látnivalót is tartogat, de elsősorban az ízig-vérig napozós tengerparti nyaralásokhoz nyújt számunkra tökéletes helyszínt. A város történelmi központja annak a hegységnek az oldalában fekszik, amely elkülöníti a város két kedvelt strandját, a Ponientet és Levantet.

Az éjszakák kétségkívül élénkek erre! A városban a legtöbb szálloda elsőrangú műsorokkal, nem egyszer rock és jazz előadásokkal, valamint táncos programokkal szórakoztat. Ha pedig már gyakorlott „Benidorm felfedező” vagy, akkor tudod, itt találni a világ legjobb tapas bárjait!

Tudjuk, sokszor mondjuk, de Benidorm valóban az a városka, ahol mind a fiatalok, mind az idősebbek, a gyerekes családok is jól érezhetik magukat – mindezt úgy, hogy minimálisra csökkentik az ökológiai lábnyomukat.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top