Connect with us

Hírek

Az első intelligens idegenforgalmi város: Benidorm

Az első intelligens idegenforgalmi város: Benidorm

Intelligens, fenntartható, egészséges, hatékony, élhető, ellenálló… Mindez egy helyen! A Costa Blanca több kilométer hosszan elnyúló homokos strandjain sütkérező Benidorm, az innovációnak, a rohamos digitális átalakulásnak, na és persze az erőforrások jobb felhasználtsága okán elnyerte az intelligens turisztikai célállomás minősítést! Cikkünkben utána jártunk, hogy fest most az egykori halászfalu. Ha kiváncsi vagy rá, tarts velünk!

Advertisement

Mielőtt belevetnénk magunkat a magas hullámokba, érdemes közelebbről is megismerni a várost. Costa Blanca legnépszerűbb nyaralóhelye Benidorm, amit egyesek kis-Dubainak vagy épp mediterrán Manhattannek is szívesen neveznek egymás között. Nem véletlenül! Benidorm jelenleg 345 felhőkarcolóval számol, de folyamatosan épül a többi. A legismertebb az Intempo névre keresztelt felhőkarcoló, amely a város legmagasabb épülete is egyben a maga 47 emeletével. Érdekessége, hogy eredetileg 75 emeletesre tervezték, ám a gazdasági világválság közbeszólt.

A város Alicante-tól körülbelül 45 percnyi autóútra található. A legegyszerűbb, ha Alicantéba repülsz és innen vonattal, vagy autóbusszal, esetleg bérelt kocsival mész tovább. Ráadásul autót kedvezményesen tőlünk, a pelikanon keresztül is tudsz foglalni! De ha a fenntarthatóság mellett döntenél, és inkább busszal utaznál, akkor itt nézelődj, ha pedig vonattal, akkor itt ajánlatos szétnézni.

A helyiek szerint ­- és bátran hihetünk nekik – ennek a városnak vannak Spanyolországban a legjobb adottságai. Évente mindössze csak 3 hónap van, (december, január és február) amikor az átlag nappali hőmérséklet 20 fok alá esik. Épp ezért a fenntartható mobilitás kulcsfontosságú egy olyan város számára, amelynek népessége nyaranta 180 000 főről hirtelen félmillióra nő. Ha igazi zöld forradalomra vágsz, ha inkább vagy az okos turizmus híve, bátran válaszd el a várost!

  • A hotelek egynegyede már használ megújuló energiát. Több szálloda a napenergiának köszönhetően önellátó.
  • Az ember útjába álló fizikai akadályok leküzdése fontos szempont a város számára. Épp ezért a település egésze nagyon könnyen körbejárható. A festői, ódon kis halászfalu két keréken sem okoz gondot, 80 kilométernyi bicikliút öleli körül.
  • A városban nagymértékben fokozzák a kulturális és természeti örökségek megóvására és megvédésére tett erőfeszítéseket.
  • Folyamatosan csökkentik az egy főre jutó, kedvezőtlen környezeti hatásokat, különös figyelemmel a levegőminőségre, valamint a lakossági és más eredetű hulladék kezelésére.

Benidorm különleges, több történelmi látnivalót is tartogat, de elsősorban az ízig-vérig napozós tengerparti nyaralásokhoz nyújt számunkra tökéletes helyszínt. A város történelmi központja annak a hegységnek az oldalában fekszik, amely elkülöníti a város két kedvelt strandját, a Ponientet és Levantet.

Az éjszakák kétségkívül élénkek erre! A városban a legtöbb szálloda elsőrangú műsorokkal, nem egyszer rock és jazz előadásokkal, valamint táncos programokkal szórakoztat. Ha pedig már gyakorlott „Benidorm felfedező” vagy, akkor tudod, itt találni a világ legjobb tapas bárjait!

Tudjuk, sokszor mondjuk, de Benidorm valóban az a városka, ahol mind a fiatalok, mind az idősebbek, a gyerekes családok is jól érezhetik magukat – mindezt úgy, hogy minimálisra csökkentik az ökológiai lábnyomukat.

Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

A British Airways felfüggesztette gatwicki járatait https://t.co/3O1X059WBqMennyi ideje jött ki ez a hír? 15 óra
Veszélyben a Budapest Airport útvonalhálózata? https://t.co/oJTOt9VLE9Mennyi ideje jött ki ez a hír? 19 óra
Milyen hatással van a klímaváltozás a világ emlékműveire? https://t.co/iLCAIJ9IT0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 19 óra
Tavasz a havon, szerelem a gleccseren. Skandinávia legszebb helyei https://t.co/C3KzahOtTGMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Útmutató az istenek szigetére, Balira https://t.co/IiOe6GHxySMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Leálltak az EasyJet kereskedelmi járatai https://t.co/2k5EvRcA9iMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Mentesítő járatok indulnak szerdán az USA-ból és Kanadából https://t.co/FYXn3tn9Q9Mennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Kóla piszoárban, avagy 5 furcsa kávézó szerte a világban… https://t.co/eKvbiumj9BMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
Várhatóan teljesen leáll az utasforgalom a budapesti repülőtéren https://t.co/DC52uYkY36Mennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
Vulkáni vacsora a szabadság 9 árnyalatában. Ja, bocs, szigetén. Azori-szigetek, megyünk! https://t.co/WVa4kPo384Mennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top