Connect with us

Hírek

A természet szerelmeseinek: Albániának új nemzeti parkja van (+akciós repjegyek)

A természet szerelmeseinek: Albániának új nemzeti parkja van (+akciós repjegyek)

Az albán természet évről évre nagyobb népszerűségnek örvend a turisták körében. Az adatok szerint, tavaly majdnem a duplájára nőtt a látogatók száma. Sőt az ország nemrégiben nemzeti parkká nyilvánította azt a területet, ahol Európa egyik legfontosabb folyója található.

A környezetvédőknek sikerült rezervátummá nyilvánítani a Vjosa folyó melletti területet. Ez a folyó igazi ritkaság, mert Európa egyik legvadabb sodrásával büszkélkedhet. 270 km hosszú és a kalandorok paradicsoma, ideális hely túrázásra, kempingezésre és raftingolásra. A folyó Görögország északnyugati részén ered, Albánián keresztül folyik, és Vlora városa közelében folyik a tengerbe.

Körülbelül 1110 állat- és növényfaj él a közelében, amelyek közül több globálisan veszélyeztetett. Ezek közé tartozik – a balkáni hiúz (amelyből állítólag csak 15 van az egész világon), a vidra, a balkáni zsengehal és az egyiptomi keselyű. Ez az új természetvédelmi terület csábító célpont, amely támogatja az albániai turizmus fejlődését, és vonzza a környezettudatos utazókat is.

Hogyan lehet a legjobban élvezni a Vjosa Nemzeti Parkot?

A vad Vjosa folyó megismerésének egyik legjobb módja a raftingolás. Kiváló kiindulópont Permet városa. Ezen kívül számos más túraútvonalat is találsz, amelyek a környező természeten keresztül vezetnek a folyó mentén.

Ez a terület számos tevékenységet kínál, amelyeknek köszönhetően egy kicsit jobban megismerheted Albánia kultúráját és természeti kincseit is. Meglátogathatod a Bënjë termálfürdőt, élvezheted a slow-food élményt kiváló konyhával és helyi borkóstolóval.

Ha tökéletes kilátást szeretnél a Vjosa folyóra, akkor látogasd meg a folyó kanyarulatát, amely 30 perces autóútra található Permet városától. A hegyi táj évszaktól függetlenül lenyűgöz majd, télen azonban a legvarázslatosabb. A fenséges hegyek hófödte csúcsai ikonikus panorámát teremtenek.

Tepelene városa a Vjosa folyó partján található és azon helyek egyike és kötelező megálló, ha a régióban jársz. Érdemes elidőzni a helyi természeti forrásnál is, amely a város ikonja.

Akciós repjegyek Albániába:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top