Connect with us

Hírek

Az Air France egy Airbus A350-és fedélzetén szállított egy egyiptomi fáraó koporsóját

Az Air France egy Airbus A350-és fedélzetén szállított egy egyiptomi fáraó koporsóját

Az Air France a közelmúltban egy felbecsülhetetlen értékű műalkotást szállított II. Ramszesz egyiptomi fáraó szarkofágját. Ezt az egyedülálló, történelmi műtárgyat a légitársaság Kairó és Párizs között szállította az Airbus A350 „Biscarosse” nevű menetrend szerinti járatán.

Miután megérkezett a Charles de Gaulle repülőtérre, a szarkofágot a fővárosba vitték, ahol a párizsi Grande Halle de la Villette-ben „Ramszesz és a fáraók aranya” című kiállításon mutatják be a nagyközönségnek.

Kép forrása: Shutterstock, Chandra Ramsurrun

Ramszesz fáraó koporsója mindössze egyszer, 45 évvel ezelőtt került a nyilvánosság elé. Azóta nem hagyta el Egyiptomot. Bár a kiállítás a világ több nagyvárosába is eljut, a szállítás minimalizálása érdekében a szarkofágot a kiállítás fő ékszereként kizárólag Franciaországnak adják kölcsön. Ez a kiállítás tehát kivételes lehetőséget jelent az egyiptomi történelem szakértői és szerelmesei számára.

Kép forrása: Shutterstock, Kekyalyaynen

Az Air France Cargo minden szakértelmét megcsillantotta a rendkívüli szállítmány a kezelésékor. A francia légitársaság személyzete a védőintézkedéseknek megfelelően optimális szállítási feltételeket biztosított az utazás minden szakaszában.

Az Airbus A350 „Biscarrosse” egy délnyugat-franciaországi faluról kapta a nevét. A gépet csak 2022 szeptemberében szállították át az Air France-nak, tehát még egy éves sincs, ennek ellenére ez az újonc kemény feladatot kapott, hiszen kulcsszerepe volt e ritka műtárgy szállításában.

Kép forrása: Shutterstock, sockagphoto

Az Air France Cargo 90 éve rendszeresen használja széles körben elismert műszaki szakértelmét különösen törékeny és ritka műalkotások szállítására.

A nem mindennapi eseményről videó is készült:

Borítókép forrása: Shutterstock, Sockagphoto


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top