Connect with us

Hírek

A Ryanair új járatot indít Budapestről Triesztbe

A Ryanair új járatot indít Budapestről Triesztbe

Júniustól újabb olasz úti célba repülhetünk a Ryanair légitársasággal. Budapestről heti kétszer, péntek-vasárnap közlekednek majd a két város között.

Bár Trieszt autóval is könnyen megközelíthető, a Ryanair járatainak köszönhetően ideális választás egy hosszú hétvégére. A pénteki gép reggel 6:15-kor indul és 7:25-kor száll le Triesztbe. Vasárnap pedig este 20:05-kor indul Budapestre a gép, így 3 egész napot tölthetsz el az olasz városkában.

Akciós repjegy Triesztbe:

Az Adria északkeleti sarkában, Friuli Venezia Giulia régió fővárosa, Trieszt határait tenger mossa és a Szlovéniával határos karsztos háttér között fekszik. A szó igazi értelmében olvasztótégelyt – a történelem során a rómaiak, a velenceiek, az osztrákok, a németek, a britek és a volt jugoszlávok is nyomot hagytak a városon, így a kultúrák találkozását jelenti.

Palotáinak nevei, valamint ételei soknemzetiségű múltra utalnak. Trieszt elhelyezkedése és gazdag történelme a Habsburgok pompájának és az olasz életmódnak csábító keverékét nyújtja.

Trieszt és a kávé

Trieszt a kávé szerelmeseinek is kedvez: az országszerte híres Illy és Hausbrandt kávémárkák otthona és a hagyományos bécsi stílusú kávéházairól is híres. A 18. század vége óta ezek a nagyszerű kávéházak a művészek, írók és értelmiségiek fontos találkozóhelyei voltak – némelyikük a mai napig létezik, még mindig a város társadalmi életének középpontjában.

A Caffè San Marco egy 1914-ben épült gyönyörű létesítmény, amelynek magas mennyezetét kávélevél díszítéssel borított. Finom süteményeket és kávét kínál, más időket idéző hangulatban, de ami még csábítóbbá teszi, hogy ez a kávézó egyben könyvesbolt is!

Trieszt látnivalói

Trieszt egyik legszebb látnivalója az ikonikus Canal Grande, ahol festői csónakok és a környező paloták tükröződnek a vízben (például a csodálatos, geometrikus formákkal díszített Gopchevich-palota).

Élvezd a kilátást a Ponte Rosso hídról a csatorna végén a neoklasszikus Sant’ Antonio Tramaturgo templomra és a San Spiridone szerb ortodox templom kék kupoláira.

Trieszt vízpartja, vagy olaszul „rive”, amelyet a 19. századi raktárak és paloták szegélyeznek, csodálatos hely az öbölre nyíló kilátásban és a Faro della Vittoria világítótorony esti fényjelzéseiben való gyönyörködésre. Ne hagyd ki a naplementét a 246 méter hosszú Molo Audace sétányról, amelyet a helyiek rendszeresen látogatnak.

A Museo Revoltella egy modern művészeti galéria, amelyet 1872-ben alapított Pasquale Revoltella báró, aki neoreneszánsz 19. századi palotáját és műgyűjteményét Trieszt városára hagyta. A gyűjteményben a 20. század legjelentősebb olasz művészeitől, például Giorgio de Chirico, Giorgio Morandi, Marino Marini, Lucio Fontana és Carlo Carrà alkotásai találhatók.

Trieszt egyik felfedezetlen látnivalója a Villa Revoltella park. A kert egy dombon fekszik a városközponton kívül, egy gyönyörű zöld menedékhely, kilátással a tengerparti városra és az öbölre.

50.000 nm-en örökzöld díszcserjék, tűlevelűek, ősi rózsagyűjtemény és nagy, évszázados fák találhatók. A báró svájci faházat, helyi karsztból épült kőtemplomot, istállókat, kiszolgáló épületeket és öntöttvas üvegházat is épített a helyén – végül az ingatlant Trieszt városára hagyta, azzal a záradékkal, hogy a park nyitva marad a nyilvánosság számára.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top