Connect with us

Magazin

A Rilai Hét tó nyomában, avagy a varázslatos Rila Nemzeti Park Bulgáriában

A Rilai Hét tó nyomában, avagy a varázslatos Rila Nemzeti Park Bulgáriában

Nyolcszáz kilométernyi területet foglal el a bolgár Rodope hegységben. A Balkán egyik legkedveltebb szabadtéri helyszíne, nyári és téli tevékenységek terén egyaránt. Egy védett rezervátum, telis-tele Európa legritkább vadállat fajaival. Üdv Bulgária legnépszerűbb nemzeti parkjában, Rila-ban!

Fenntartható turizmus. Egy fontos kifejezés a nemzeti park jövőjét illetően. Rila erdői, tavai és hegyei tiszták és rendben tartottak, a folyamatosan erre törekvő gazdálkodásnak köszönhetően. Az itt zajló fenntartható turizmust és hegymászást európai támogatások segítik előre. Az úszás, a vadászat és a horgászat szinte az egész területen tilos, valamint a sátorozás is szigorúan ellenőrzött.

Turisztika minden szájíznek

Ha bulgáriai vakációdat szívesen összekötnéd pár aktív programmal is, jó hírünk van számodra. A Rila Nemzeti Park telis-tele van különböző nehézségű túraútvonalakkal. Talán a legnépszerűbb a Rilai Hét tó ösvénye, amely Panichishte falucskájában kezdődik, egy sűrű fenyőerdőn át. Egy másik, kényelmesebb alternatíva a felvonó. Ahogy már a nevéből kitalálhattad, az erdő felett hét gleccsertó várja, hogy felfedezd. Felejthetetlen kilátásokra számíts.

A Rilai Hét tó varázslatos ösvénye.

A hó sem hiányozhat

A nemzeti park (és valójában egész Bulgária) legmagasabb hegyvonulata, a Borovets városa közelében fekvő Musala, ma egy fényűző síközpontnak ad otthont. Magas minőségű pályákat kínál rengeteg típusú téli sporthoz, s próbál maximális élményt biztosítani látogatóinak.

Musala otthont ad egy magas színvonalú, közkedvelt síközpontnak.

Érintetlen vadon

A sípályák mellett húzódó, titokzatos fenyves 48 emlősfajnak ad otthont. Medvék, farkasok, vaddisznók és közel 100 madárfaj él itt, köztük a védett bagoly és nyírfajd.

A Rila Nemzeti Park fenyvesében rengeteg vadon élő állat rejlik, például a barnamedve.

Egy kis relax a gőzfürdőben

A rengeteg aktív tevékenység után szívesen kikapcsolnál egy kicsit? Bérelj autót vagy tégy egy 10 kilométeres sétát Sapareva Banya fürdővárosába! Egész évben nyitva tartó fedett és szabadtéri medencéi tárt karokkal várják a kikapcsolódni vágyókat. A világ legforróbb ásványforrásaival vannak megtöltve. A környék éttermei pedig híresek az autentikus, friss helyi konyhájukról, így érdemes betérned egybe.

Sapareva Banya fürdővárosa csak 10 kilométerre fekszik a fővárostól.

Akciós repjegyek Bulgáriába:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
To Top