Connect with us

Magazin

Toszkána felejthetetlen látnivalói. Retúrjegy Pisába Budapestről 21 480 Ft-tól

Toszkána felejthetetlen látnivalói. Retúrjegy Pisába Budapestről 21 480 Ft-tól

Toszkána tükrözi a klasszikus olaszországi tájat, amely ismerős lehet a reneszánsz festményekről – a hátterében középkori hegyi városok, ciprusok, szőlőskertek, olajfaligetek és művészien elhelyezett villák és parasztházak. Manapság Toszkána Olaszország leggazdagabb régiója, de továbbra is vidéki hangulattal rendelkezik. Varázslatos hely, amelyet érdemes bejárni, és felejthetetlen élményekkel gazdagít. A legjobb látnivalók Toszkánában, Sienatól egészen San Gimignanoig.

Akciós repjegy Pisába:

Siena

Egyesek azt állítják, hogy Sienát mindenképp látni kell, talán még jobban, mint Firenzét. Bár nem a reneszánsz bölcsője ez az egyedülálló középkori város, mégis mintha Toszkána egyfajta színháza lenne. Szűk és kanyargós utcák mentén közelíthetjük meg a kagyló alakú nyitott teret, a Piazza del Campot. Hosszú központjában uralkodik a sienai gótikus Palazzo Publico freskókkal teli termei és a magas Torre del Mangia torony.

siena

Pisa

Pisa legismertebb látnivalója a Ferde torony. Valójában ez egy elegáns tartományi város, amely a 11. és a 13. században, az egyik legfontosabb tengeri hatalmakkal rendelkezett a Földközi-tengeren, Genovával és Velencével versenyezve a kulcsfontosságú kereskedelmi útvonalak irányításáért.

pisai-ferdetorony

Lucca

Az erődített város, Lucca a szőlőskertek és olajfák, Toszkána zöld dombjai között bújik meg. Ideális egy egynapos kirándulásra kiesni egy picit a városnézésből. A városkát gyönyörűen megőrzött magas házak és paloták római rácsokkal, szép erődítmények, terek és román stílusú templomok tarkítják.

lucca

Arezzo

Arezzo volt Guido d’Arezzo bölcsője, a zenei skála feltalálójáé, de a legszorosabban a reneszánsz művészhez, Piero della Francescahoz kapcsolódik. A művész csodálatos, nemrég felújított freskója, a Legend of the True Cross, a Basilica di San Francescoban található és az olasz reneszánsz művészet egyik alapkövét képezi.

arezzo

Chianti

Chianti meglepően vad része Toszkánának, sűrűn erdős, dombokkal tarkított, amelyek vaddisznóknak és sündisznóknak ad otthont. Az idelátogatókat várják a virágzó bor városok Radda, Castellina és Greve és a tökéletes kisebb falvak, mint Volpaia.

chianti

Cortona

Hála a Napsütötte Toszkána című filmnek, jelenleg az egyik legforgalmasabb kisváros a régióban, amely gyönyörű belvárossal rendelkezik. Nézd meg az óratoronyt a Palazzo Comunalen és az Egyházi Múzeumot a téren. Mind a kettő kihagyhatatlan.

cortona

Montepulciano

Ez a középkori város büszkélkedhet ősi templomokkal, palotákkal, elegáns, hangulatos terekel és főleg a Val di Chiana és Val d’Orcia völgyekkel. Továbbá, ez a hely vonzza az ínyenceket egyéb országokból a finom borok miatt, köztük a Vino Nobile is, amely az egyik legjobb Olaszországban.

montepulciano

Elba

Ez a sziget ismert a száműzött Bonaparte Napóleonról is és egyre több külföldi turistát vonzz évente. Ismert még a rengeteg gyönyörű strandjáról is, beleértve a Marina di Campo üdülőhelyet, Fetoviat és Procchióit.

elba

Val d’Orcia

Festői hely, amely alapvetően védett természeti park, több falucskával, várakkal és parasztházakkal. Utazásod során nem hagyhatod ki a középkori kastélyokat, várakat és a Pienza, Montalcino és Radicofani falvakat sem. Ne feledd megkóstolni a legfinomabb borokat!

Val d Orcia

San Gimignano

Ha meg akarod látogatni az igazi középkori Toszkánát, akkor ennél jobb helyet nem találsz (amelynek történelme a 8. századba nyúlik vissza). Mint látható, számos középkori tornyokkal, gyönyörű szőlőültetvényekkel és olajfákkal dicsekedhet.

San Gimignano

Firenze

Toszkána fővárosa, amelyet sokan úgy írnak le, mint egy hatalmas szabadtéri múzeumot. Mivel művészeti és építészeti gyöngyszemek otthona. Séta közben, meg fogod találni a legszebb múzeumokat és galériákat, mint a Pitti-palota, és a régi templomokat, mint például a Santa Maria del Fiore.

firenze

 


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top