Connect with us

Hírek

Ez az első covidmentes sziget Olaszországban

Ez az első covidmentes sziget Olaszországban

A Nápolyi-öbölben található Procida az első olasz sziget, ahol a tizennyolc év alattiak kivételével a teljes lakosság megkapta a koronavírus elleni védőoltást – jelentette be Dino Ambrosino polgármester.

A Nápolyi-öbölben található Procida az első olasz sziget, ahol a tizennyolc év alattiak kivételével a teljes lakosság megkapta a koronavírus elleni védőoltást. Dino Ambrosino elmondta, hogy a 7500 lakosból 6115-en kapták meg az első dózist az oltóanyagból. Még a tizennyolc éveseket is beoltották, kivételt csak az ennél fiatalabbak képviselnek. A sziget lakossága így kívánta megmutatni, hogy védetten készül az idegenforgalmi szezon megnyitására.

A közeli Ischia szigetén kedden kezdődött meg a lakosság oltása. Hasonlóképpen Capri szigete is saját lakosai oltásával várja a turistákat. A kezdeményezéshez Lazio tartomány szigetei is csatlakoztak, Ponza és Ventotene. Az egészségügyi tárca adatai szerint 14,7 millió olasz kapott már első adag védőoltást, ami a lakosság 24,5 százalékának felel meg. Második dózisban további 6,2 millióan részesültek.

Olaszország beutazási feltételek

A hatályos olasz egészségügyi miniszteri rendelet speciális beutazási szabályokat állapít meg 2021. május 15-ig. Eszerint az EGT tagállamokból Olaszországba beutazó személyek kötelesek egy a beutazást megelőző 48 órán belül elvégzett PCR vagy antigén gyorsteszt negatív eredményét bemutatni, illetőleg a lakóhely/tartózkodási hely szerinti egészségbiztosítónál történő bejelentkezésen túlmenően kötelesek öt nap erejéig hatósági házi karanténba vonulni. Az öt nap elteltét követően a beutazott személy köteles a PCR vagy antigén gyorstesztet megismételni, melynek negatív eredménye esetén már mentesül a további karanténkötelezettség alól. 

A belépéshez általános jellegű regisztrációra nincsen szükség, ugyanakkor az Olaszországba beutazók számára az alábbi linken elérhető adatlap kinyomtatása és kitöltése kötelező, a reptereken ennek alapján léptetik be az országba érkezőket.  

Az ország területén belül történő utazáshoz az alábbi linken található adatlapot kell kinyomtatni és kitöltve az utazáskor magunkkal vinni.  

olasz látnivalók

Kedvezményes repjegyek Olaszországba


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top