Connect with us

Király repjegyek

Cancun közel 6,5 millió turistát fogadott. Foglalj Te is szuper áron, repjegyek 187 900 Ft-tól

Cancun közel 6,5 millió turistát fogadott. Foglalj Te is szuper áron, repjegyek 187 900 Ft-tól

Cancun továbbra is a világ egyik legnépszerűbb úti célja. Az ASUR felmérése szerint az üdülőváros több mint 6,4 millió turistát fogadott azóta, hogy újból megnyílt a turisták előtt. Ebből 2,7 millió amerikai utazó volt. Alább mutatjuk miért is olyan népszerű…

Mexikó 2020 júniusának közepén újranyitotta az ország egyes részeit a turisták előtt, különös tekintettel az átutazó forgalomra és a Yucatán-félsziget népszerű idegenforgalmi desztinációira. Az ország turisztikai attrakciói szigorú egészségügyi és biztonsági irányelvek szerint újra megnyithattak a turisták előtt. Elérhetővé vált többek között Cancun, Playa Del Carmen, Puerto Vallarta, Los Cabos Tulum, Oaxaca és Mazaltan is. Jó hír, hogy három-négy-öt csillagos hotelek, óceánparti apartmanok árai akár 40-60%-kal is alacsonyabbak lehetnek idén, mint voltak a járvány előtt. Azok számára, akiknek Mexikó bakancslistás álom, érdemes lecsapni a kínálkozó lehetőségre…

Így gondolhatta ezt az a 6,4 millió turista is, aki a pandémia ideje alatt kereste fel az országot, azon belül is Cancun üdülővárosát. Csak 2020 decemberében 1,6 millió látogatót regisztrált. Ez a szám elég magas, 69% -os helyreállást mutat a 2019-es adatokhoz képest, amikor a város 2,3 millió látogatót fogadott. A cancúni városi tanács elnöke, Mara Lezama ünnepelte a fellendülés hírét.

„Bár a COVID-19 járvány világszerte kihat az idegenforgalomra, Cancúnban a különféle szektorok együttműködése lehetővé tette azt, hogy az ország újra megnyithasson a turisták előtt. Az emberek egészséget és a biztonságát továbbra is kiemelten kezeljük” – nyilatkozta Lezama.

A közösségi médiában is több videófelvétel található a csodás cancuni partikrólHasonlóró dolgokról számol be egy orosz vlogger is a YouTube-csatornáján. Elmondása szerint rengeteg amerikai és kanadai fiatal „vészeli át a téli hónapokat” Cancunban. A szállások nagyon olcsók és rengeteg program közül lehet választani.

Cancun volt egyébként az első olyan úti cél a világon, amelyet a Világutazási és Idegenforgalmi Tanács (röviden: WTTC) „Biztonságos desztinációk pecsétjével” tüntetett ki. Lezama szerint ez bizalmat adott a belföldi és nemzetközi turistáknak, hogy meglátogassák Cancúnt.

  • A Mexikóba közlekedő nemzetközi járatok minden egyes repülés előtt alapos fertőtlenítésen esnek át. A kabinok légterét a HEPA- szűrőberendezések továbbra is folyamatosan tisztítják. A repülőgépen arcmaszk viselése kötelező!
  • A szállodákban a helyi hatósági rendeleteknek megfelelően gyakran takarítanak, betartják a szigorú előírásokat, a teljes személyzet maszkot visel.

Miért olyan népszerű Cancun?

Mexikó hatalmas és csodálatos. A hófehér homokos strandok, a világhíres maja romvárosok, az izgalmas mexikói mentalitás, a mozgalmas életképek, az ínycsiklandozó ételek és az erős italok mindenkit elcsábítanak. A Yucatán-félsziget központjaként is ismert Cancun egy kis halászfaluból néhány évtized alatt csodás hotelparadicsommá nőtte ki magát.

Elsősorban azoknak ajánljuk ezt a régiót, akik szeretnék kiélvezni a kellemesen meleg napsütést, a hullámok morajlását és az éjszakai élet meglepetéseit. A maja világ letűnt emlékeivel és a Yucatan-félsziget szenzációsan szép látnivalóival együtt, az idei év egyik csúcspontját jelentheti a térség felfedezése.

Érdemes minél előbb autót bérelni és bebarangolni a környéket, hisz a Yucatán-félszigeten számos lenyűgöző kirándulási lehetőség akad. Egyike ezeknek Sian Ka’an, egy nagy természetvédelmi terület, mely több száz állat-és madárfajnak nyújt menedéket. A környéken ráadásul több mint 20 régészeti lelőhely található, beleértve Muyil-t, egy ősi maja kereskedelmi központ romjait is.

A gyönyörű környezetben található Xcaret Park Cancuntól egy órányi autóútra, magában foglal egy földalatti folyót, néhány strandot, egy korallzátony akváriumot és számos ősi maja romot is. Programlehetőségek is akadnak itt bőven: szabadtüdős merüléseken vehetünk részt a korallzátonyok közelében, vagy úszhatunk akár delfinekkel is.

Tulum hasonló népszerűségnek örvend a környéken, hiszen rengeteg történelmi rommal és Mexikó egyik legszebb strandjával büszkélkedhet. Cancuntól 130 kilométerre délre, a Riviera Maya nevű tengerparton található, a történelem során egykor az egyik legfontosabb maja ceremoniális központ volt. A régészeti lelőhelyek felfedezése után, a magas sziklákra ülve gyönyörködhetünk a festői kilátásban.

Beutazási feltételek

Mexikó azon kevés ország közé tartozik a világon, ahova korlátozások nélkül utazhatunk. Az ország szövetségi szinten a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban nem rendelt el semmilyen utazási korlátozást. Az országba bármilyen külföldi korlátozások nélkül beléphet, függetlenül állampolgárságától vagy kiindulási országától. A beutazáshoz nem szükséges PCR-teszt vagy egyéb egészségügyi igazolás, és nincs karantén kötelezettség sem. Az utasoknak azonban érvényes utazási biztosítás ajánlott, amely fedezi pl. a koronavírus költségeit.

A repülőtereken mérik az érkezők testhőmérsékletet, emellett a repülőn ki kell tölteni egy egészségügyi nyilatkozatot, amit a repülőgép személyzete oszt ki az utasoknak. A nyilatkozat a mexikóvárosi repülőtér honlapján keresztül is elérhető.

(Forrás: www.traveloffpath.com)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (2 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top