Connect with us

Hírek

A Lufthansa beszünteti a Germanwings működését

A Lufthansa beszünteti a Germanwings működését

A Lufthansa vezetősége úgy döntött, hogy beszünteti a Germanwings tevékenységét. Ezt kedd késő este jelentették be, írja a Reuters. Ez a döntés kétségkívül a koronavírus miatt kialakult válságának tudható be.

A Lufthansa Group, amely olyan gigászi légitársaságokkal büszkélkedhet, mint az Austrian Airlines, a Swiss és az Eurowings nyilatkozata szerint a koronavírus kényszerítette rá a vezetőséget, hogy felgyorsítsák a radikális szerkezetátalakítási lépéseket.

A Lufthansa csoport képviselői szerint a válság hónapokig, esetleg évekig is tarthat, gondolva itt a légiközlekedés iránti globális kereslet visszatérésére.

Kiselejtezik az A380-as modelleket

A Germanwings beszüntetése az általános intézkedések egy része, amit a válság következményeinek enyhítése miatt volt kénytelen bevezetni a Lufthansa Group. A költségek csökkentése érdekében csökkentik a frankfurti és müncheni központjainak kapacitását is, ideértve a Lufthansa és az Eurowings számára üzemeltetett repülőgépek számát is.

További 11 Airbus A320 repülőgéptől vesznek könnyes búcsút, valamint a Lufthansa Cityline három Airbus A340-300 repülőgépet von ki a forgalomból.

Az Eurowings-et is várják a korlátozások

A Germanwings repülőgépei leállítása mellett a Lufthansa korlátozni fogja az Eurowings leányvállalata üzemeltetését is, különösen a távolsági járatokat.

Az Austrian Airlines-t és a Brussels Airlines-t is érinteni fogja a szerkezetátalakítás, már mindkét légitársaság dolgozik a menetrend korlátozásán.

A Swiss International Air Lines szintén módosítja a flottája méretét, és fontolóra veszi az idősebb repülőgépek korai kivonását.

Borítókép forrása: Markus Mainka / Shutterstock.com


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top