Connect with us

Király repjegyek

2023-as év legjobb légitársasága a Singapore Airlines lett

2023-as év legjobb légitársasága a Singapore Airlines lett

Több tízmillió utas szavazata alapján a Singapore Airlines-t ötödik alkalommal kiálltották ki a világ legjobb légitársaságának. A Skytrax rangos díjat 23 éve adják át.

A 2023-as eredményeket a Musée d’Aéronautique et d’Oeuvre-ben, a Párizsi Légiszalonon tartott ünnepségen hirdették ki. Tavaly a legjobb légitársaság a Qatar Airways lett, amely idén a második helyen végzett. A harmadik helyen a japán All Nippon Airways áll, majd őt követi az Emirates és a Japan Airlines az ötödik helyen végzett.

A Qatar Airways kilenc díjával továbbra is az egyik legsikeresebb SKYTRAX-nyertes. Az abszolút győztes – a Singapore Airlines – szintén 9 díjat zsebelt be. Észak-Amerikában a Delta Air Lines tarolt, hat díjat nyert a légitársaság.

Európában a Turkish Airlines dominált, négy díjjal büszkélkedhetnek, köztük az Európa legjobb légitársaságnak járó címet is a török cég vihette haza. A Turkish Airlines globálisan is a hatodik, az Air France pedig a hetedik helyen végzett. A Swiss a 12., a British Airways pedig a 18. helyen áll.

A Skytrax-díjakat a légiközlekedési iparág Oscar-díjaként is emlegetik. Mintegy hét tucat kategóriában ítélik oda őket, mint például a legjobb ellátás, a tisztaság, az árszínvonal vagy a fedélzeti szórakoztató rendszer.

A világ 20 legjobb légitársasága 2023-ban (SKYTRAX)

 1. Singapore Airlines
 2. Qatar Airways
 3. ANA All Nippon Airways
 4. Emirates
 5. Japan Airlines
 6. Turkish Airlines
 7. Air France
 8. Cathay Pacific
 9. EVA Air
 10. Korean Air
 11. Hainan Airlines
 12. Swiss Int’l Air Lines
 13. Etihad Airways
 14. Iberia
 15. Fiji Airways
 16. Vistara
 17. Qantas Airways
 18. British Airways
 19. Air New Zealand
 20. Delta Air Lines

A világ legjobb légiutas-kísérő személyzete:

 1. Garuda Indonesia
 2. Singapore Airlines
 3. ANA All Nippon Airways
 4. EVA Air
 5. Hainan Airlines
 6. Qatar Airways
 7. Cathay Pacific
 8. Thai Airways
 9. Emirates
 10. Japan Airlines

A legitsztább utastér:

 1. ANA All Nippon Airways
 2. Asiana Airlines
 3. Qatar Airways
 4. Singapore Airlines
 5. Hainan Airlines
 6. EVA Air
 7. Cathay Pacific
 8. Japan Airlines
 9. Korean Air
 10. China Airlines

A legjobb repülőtéri várók 2023-ban:

 1. Plaza Premium – Rome Fiumicino
 2. The Pearl – Bahrain Airport
 3. IGA Lounge – Istanbul
 4. Primeclass – Muscat
 5. American Express Centurion – Dallas Fort Worth

A világ legjobb hosszú távú fapados társaságai:

 1. Scoot
 2. Jetstar Airways
 3. Air Canada rouge
 4. LEVEL
 5. ZIPAIR

További jelentős SKYTRAX-díjak 2023-ban

A Qatar Airways folytatta dominanciáját a business osztályon, és elnyerte a világ legjobb business osztályának járó díjat, de ez még nem minden. Bezsebelte a világ legjobb business osztályú ülésért, a világ legjobb business osztályú várójáért (Al Mourjan várója a Hamad nemzetközi repülőtéren), a világ legjobb business osztályú étkezésésért és a Közel-Kelet legjobb légitársaságának járó díjakat.

A Singapore Airlines uralja az első osztályt

A Singapore Airlines uralja az első osztály kategóriát, és elnyerte a világ legjobb első osztálya, a világ legjobb első osztályú ülése, a világ legjobb első osztályú kényelme és Ázsia legjobb légitársasága díjakat.

Az ANA All Nippon Airways a harmadik helyet szerezte meg a globális rangsorban, megismételve korábbi eredményeit: elnyerte a világ legjobb repülőtéri szolgáltatása és a világ legtisztább légitársasága díjat.

A Kuwait Airways a legnagyobb meglepetés

A Kuwait Airways nyerte el az elmúlt évben a legnagyobb előrelépést elért légitársaságnak járó díjat. A második és harmadik helyen a StarLux és az izlandi PLAY légitársaság végzett. Ez a díj a légitársaságok minőségének javulását tükrözi a díjkiosztó program egészében, értékelve a légitársaság globális rangsorának változását és a különböző díjkategóriákban nyújtott teljesítményét.

Az AirAsia ismételten a világ legjobb fapados légitársasága lett, ezt a díjat 2010 óta minden évben elnyer. A Scoot lett a világ legjobb hosszú távú fapados légitársasága.

A legjobb fapados Európában nem a Ryanair sem a Wizz Air

A Volotea lett Európa legjobb fapados légitársasága.

2023-ban új díjat vezettek be – a világ legcsaládbarátabb légitársasága. Az Air Canada nyerte el. Ez a díj magában foglalja a családi ülőhelyekre vonatkozó szabályokat, a külön családi check-in lehetőségeket, az elsőbbségi beszállást, a gyermekétkezéseket, a gyerek játékokat / tevékenységcsomagokat, a gyermekeknek szóló fedélzeti szórakoztató programokat, az ingyenes feladott poggyászt és a hordozható kiságyra/kocsira vonatkozó szabályokat, valamint a földi személyzet és a légiutas-kísérő személyzet által az utazás során nyújtott segítség szintjét.

A Garuda Indonesia hatodik alkalommal nyerte el a világ legjobb légiutas-kísérő személyzetével rendelkező légitársaságnak járó díjat.

Az EVA Air nyerte el a világ legjobb prémium turistaosztályának járó díjat. Az EVA Air a Prémium Economy osztály legjobb vendéglátásáért járó díjat is bezsebelte.

A Japan Airlines elnyerte a világ legjobb turista osztályaért járó díjat, valamint a világ legjobb turista osztályú ülése díjat is.

 • A világ legjobb első osztálya: Singapore Airlines
 • A világ legjobb business osztálya: Qatar Airways
 • A világ legjobb prémium turistája: EVA Air
 • A világ legjobb turistája: Japan Airlines

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

 • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
 • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
 • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top