Connect with us

Hírek

Friss: Újabb járattörlések a Ryanairnél!

Friss: Újabb járattörlések a Ryanairnél!

Mint arról korábban beszámoltunk a Ryanair nemrégiben több járatát is törölte, ezzel jelentősen megnyirbálva a budapesti menetrendjét. Az utazási korlátozások és a kereslet megcsappanása miatt most újabb 20 százalékos csökkentést jelentett be.

Advertisement

A magyar kormány által a külföldiekkel szemben bevezetett utazási tilalom miatt a Ryanair kénytelen volt számos járattörlést végrehajtani. Annak érdekében azonban, hogy magyar ügyfelei számára biztosítsa az alapvető összeköttetéseket, a Ryanair alacsony járatszámokkal fenntartotta a legfontosabb budapesti útvonalait. Az ír fapados légitársaság azonban a szeptemberi 20 százalékos visszavágás után, októberre újabb 20 százalékkal csökkenti a felkínált kapacitást. A döntést elsősorban az igencsak rövid határidővel meghozott utazási korlátozások okán megcsappant utazási kedv csökkenésével indokolták. Mint arról korábban beszámoltunk a nem koordinált, alkalomszerű döntések miatt nehéz helyzetbe kerültek a légitársaságok, és igencsak nehézkesen tud újra indulni a nemzetközi forgalom.

A Ryanair ugyanakkor kiemelte, a törlések a téli menetrendi időszakot még nem érintik, de ha tovább szigorodnak az utazási korlátozások, akkor újabb kapacitás-csökkentéseket kell majd bevezetnie. Egyébiránt pedig üdvözölte az Európai Bizottság egységes tesztelésre vonatkozó javaslatát, és a szabályok azonnali jogrendbe iktatását sürgette.

A 2020. szeptember 1-től érvényes korlátozások következtében jelentősen, közel 90 százalék fölötti mértékben csökkent a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalma szeptember első két hetében. A reptér azonban további járattörlésekre is számít. Több légitársaság jelezte feléjük, hogy a kereslet hirtelen mérséklődése miatt csökkentett üzemelést tervez a következő hónapra is. Ez azt jelenti, hogy októberben szintén 80-90 százalék közötti visszaesésre lehet majd számítani.

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

To Top