Connect with us

Hírek

Kövesd online a világ második legnagyobb karneválját

Kövesd online a világ második legnagyobb karneválját

A Santa Cruz de Tenerife-i karnevál a világ második legnagyobb karneválja, idén azonban a járványhelyzetre való tekintettel nem tartják meg. Televíziós és online programokkal viszont készülnek a szervezők a február 17-től március 7-ig tartó időszakra.

A járványhelyzetre való tekintettel idén nem tartják meg a világ második legnagyobb karneválját, televíziós és online programokkal viszont készülnek a szervezők a február 17-től március 7-ig tartó időszakra. A hagyományos „Gala de la Reina” helyébe lépő „Santa Cruz, Corazón del Carnaval” (Santa Cruz, a Karnevál szíve) című műsorban 20 jelölt versenyez majd a csodás karnevál jogaráért, amit birtokolni az egyik legnagyobb megtiszteltetésnek számít. A három kategória – a gyermek, a felnőtt és a senior királynő – 2022-ig, a következő nagyszabású Santa Cruz de Tenerife karneváli szezonig viselheti majd a címet. A jelölteket már a korábbi fesztiválok ideje alatt kiválasztották.

A műsort március 7-én közvetítik majd a Tenerife Nemzetközi Vásár- és Kongresszusi Központból és a helyi Televisión Canaria és a TVE csatornákon lehet majd megnézni élőben. Maga a virtuális esemény öt programot foglal magába, melynek a legfontosabb eseménye a már említett Santa Cruz, a Karnevál szíve című műsor lesz, amely egyúttal le is zárja majd az előadássorozatot.

Érdekesség, hogy Santa Cruz de Tenerife Rio de Janeiro testvérvárosa, így pedig annyira nem is meglepő, hogy itt, a Kanári-szigeteken rendezik meg a világ második legnagyobb karneválját. A színes és zenés forgatag egy teljes hónapig tart, általában február közepén indul, attól függően milyen napra esik húsvét. 1987-ben a kubai Celia Cruz énekeső, akit csak a salsa királynőjének hívnak, személyesen is meglátogatta, koncertjén akkor 250 000 ember gyűlt össze. A Guinness Rekordok Könyve ma a legnagyobb, szabadtéren tartott koncertként jegyezi a fellépést.

(Forrás: secrettenerife.co.uk/)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top