Connect with us

Hírek

Molise tartománya ingyenes szállással csábítaná az utazókat!

Molise tartománya ingyenes szállással csábítaná az utazókat!

Olaszország legkisebb tartománya, Molise nem csak gasztronómiai különlegességeivel várja a turistákat. Szicília után most az Olaszország déli részén fekvő San Giovanni in Galdo bájos falucskája rukkolt elő egy új ötlettel arra vonatkozóan, hogy a nehéz időkben felkeltsék a turisták érdeklődését az ország, és még inkább Molise régiója iránt – írja a The Sun.

Advertisement

A Regalati il Molise, szabad fordításban körülbelül az Adj magadnak egy kis Molise-t néven indult útjára, egy helyi újságírótól. A kampány alapja, hogy a falu hét napra ingyenes szállást kínál üres házaiban és villáiban. Jelenleg 40 üres házról és villáról van szó San Giovanni településén, a kedvezmény pedig július 4-től október 3-ig érvényes. A város lakói azt remélik, hogy a kampány hatással lesz a régió további szolgáltatásaira is: a látogatók így majd megismerik a helyi kultúrát, a környék nevezetességeit, és persze a változatos gasztronómiát.

Molise a második legkisebb olasz régió az ország déli részén. Ez az egyetlen olyan régió, melyet úgy hoztak létre, hogy egy másikat lényegében megkurtítottak. A tartomány legfontosabb terményeinek egyike az olíva, amelyből gyümölcsös ízű, pikáns aromájú extra szűz olívaolajat nyernek ki. De az Olaszország-szerte kedvelt, védett minőségű fehér-sajtot, a caciocavalli-t is itt készítik.

A kezdeményezést csak néhány napja hirdették meg, de máris hatalmas sikernek örvend. Az ingyenes szállásokra bárki pályázhat, aki még nem lakott Molise-ban, nincs arrafelé rokona vagy ingósága. Az ingyenes szálláslehetőség azonban limitált, a jelentkezők egy formanyomtatvány kitöltésével regisztrálhatnak ide kattintva! A nyomtatványon egyszerre maximum öt személy kérvényezheti az elszállásolást.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Marokkó nyitva áll az utazók előtt – feltételekkel! https://t.co/pGNV4wUZkqMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Szombattól karantén vár a Magyarországról Angliába utazókra https://t.co/KzoFbLAf3fMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Őszi színek a nagyvilágban: “SPOROLJ” és repülj Rómába októberben 8 912 Ft-tól! https://t.co/LljO4AhEtjMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Kígyózó sorok az ingyenes teszthelyek előtt Párizsban https://t.co/NxPLLlqa24Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Az amerikai repülőterek le akarják állítani a COVID-19 tesztelését a nemzetközi utasokon https://t.co/7YLT54s759Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Wizz Air hírek: új bázis, pénzügyi mentőcsomagok kritizálása… https://t.co/yHZdWf0kefMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
NAP AJÁNLATA: Wellness a festői Dunakanyarban 31 266 Ft-tól https://t.co/ZjffNjJnJSMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
A világjáró titkos ügynök nyomában: a No Time to Die (Nincs idő meghalni) helyszínei https://t.co/pwLUjMW39lMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Izland biztonságossá teszi a kirándulást a turisták számára https://t.co/xPDiltR1OGMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Az Etihad Airways ingyenes Covid-19 biztosítást kínál https://t.co/sMYTCT2YnWMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top