Connect with us

Hírek

Nagy-Britannia színkódos rendszerrel tervezi a külföldi utazások újbóli engedélyezését

Nagy-Britannia színkódos rendszerrel tervezi a külföldi utazások újbóli engedélyezését

Nagy-Britannia a közlekedési lámpákhoz hasonló, színkódos rendszer bevezetését tervezi annak meghatározására, hogy a koronavírus-járvány miatt jelenleg tiltott külföldi utazások újbóli engedélyezése után a britek mely országokat kereshetik fel a hazatérés utáni karanténkötelezettség nélkül.

Advertisement

A Downing Street által vasárnap előzetesen ismertetett részletekből kiderült, hogy Nagy-Britannia vörös, sárga és zöld kategóriákat készül megállapítani a jövőben, annak megfelelően, hogy az egyes országokban milyenek a koronavírus fertőzöttségi és az oltási mutatók. A koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások között már eddig is ott szerepelt, hogy Angliából – nyomós indok kivételével – nem szabad külföldre utazni. Az utazási tilalom meghirdetett célja annak megakadályozása, hogy a külföldről hazatérő turisták új koronavírus-variánsokat hurcoljanak be, veszélybe sodorva a nagy-britanniai oltási kampány eredményeit.

  • A sárga kategóriába sorolt országokból Nagy-Britanniába visszatérőknek karanténhotelekben vagy otthoni elkülönítésben kell tölteniük tíz napot.
  • A “vörös listán szereplő” országokból tartózkodási jogosultság nélküli külföldiek nem léphetnek be Nagy-Britanniába, és az ebből az országcsoportból hazatérő briteknek, illetve Nagy-Britanniában élő külföldieknek is kijelölt, őrzött szállodákban kell eltölteniük tíz napot, saját költségükön.
  • A zöld kategóriás országokból visszatérő utazóknak nincs kötelező a karantén.

A turisztikai célú külföldi utazások engedélyezését a brit kormány által kidolgozott részletes nyitási menetrend legkorábban május 17-től irányozza elő.

Kedvezményes repjegyek

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Tunézia, a „fátylak országa”. A legszebb és legjobb látnivalók, programok https://t.co/goH4J5PoKtMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Föld napja: kihagyhatatlan zöld városok https://t.co/cxSfF8p6slMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Közeleg a nyár, ideje foglalni! Kedvezményes repjegyek: foglalj most 30 000 Ft alatt https://t.co/NrC2tqwSTMMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
A beoltott utazóknak több szabadság jár Srí Lankán https://t.co/qMkGyoGCVsMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Dánia április 21-től lazít a beutazási szabályokon https://t.co/DG4SQT2pmVMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Májustól kezdik feloldani a korlátozásokat Franciaországban https://t.co/vqet14dgSgMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
2in1: Egzotikus pihenés a Maldív- vagy a Seychelle-szigeteken, szuper városlátogatással Dubajban https://t.co/K5AgTgZWGsMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Spanyolország: teszt és karantén nélkül léphetnek be az oltási igazolvánnyal rendelkezők https://t.co/FsiFEQt3JZMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Tunézia eltörli a karantént a csomagot foglaló nyaralóknak https://t.co/sblevuFnRuMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Új attrakció Dubajban: 360 fokos kilátás a Pálma-szigetre https://t.co/7PjRSxnvJKMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
1 3 4 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top