Connect with us

Hírek

Nagy-Britannia színkódos rendszerrel tervezi a külföldi utazások újbóli engedélyezését

Nagy-Britannia színkódos rendszerrel tervezi a külföldi utazások újbóli engedélyezését

Nagy-Britannia a közlekedési lámpákhoz hasonló, színkódos rendszer bevezetését tervezi annak meghatározására, hogy a koronavírus-járvány miatt jelenleg tiltott külföldi utazások újbóli engedélyezése után a britek mely országokat kereshetik fel a hazatérés utáni karanténkötelezettség nélkül.

Advertisement

A Downing Street által vasárnap előzetesen ismertetett részletekből kiderült, hogy Nagy-Britannia vörös, sárga és zöld kategóriákat készül megállapítani a jövőben, annak megfelelően, hogy az egyes országokban milyenek a koronavírus fertőzöttségi és az oltási mutatók. A koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások között már eddig is ott szerepelt, hogy Angliából – nyomós indok kivételével – nem szabad külföldre utazni. Az utazási tilalom meghirdetett célja annak megakadályozása, hogy a külföldről hazatérő turisták új koronavírus-variánsokat hurcoljanak be, veszélybe sodorva a nagy-britanniai oltási kampány eredményeit.

  • A sárga kategóriába sorolt országokból Nagy-Britanniába visszatérőknek karanténhotelekben vagy otthoni elkülönítésben kell tölteniük tíz napot.
  • A “vörös listán szereplő” országokból tartózkodási jogosultság nélküli külföldiek nem léphetnek be Nagy-Britanniába, és az ebből az országcsoportból hazatérő briteknek, illetve Nagy-Britanniában élő külföldieknek is kijelölt, őrzött szállodákban kell eltölteniük tíz napot, saját költségükön.
  • A zöld kategóriás országokból visszatérő utazóknak nincs kötelező a karantén.

A turisztikai célú külföldi utazások engedélyezését a brit kormány által kidolgozott részletes nyitási menetrend legkorábban május 17-től irányozza elő.

Kedvezményes repjegyek

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Friss: a védett utazók számára eltörlik a karantént négymillió oltott után https://t.co/hrM9CwjBcBMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
Hetedhétország… Akarjuk mondani Horvátország retúrjegyek 14 722 Ft-tól https://t.co/nHtMFUzC0BMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
NAP AJÁNLATA: Irány a katalán főváros! Repjegyes nyaralás Barcelonában 68 900 Ft-tól https://t.co/QsYO7XVhQDMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
Spanyolország: teszt és karantén nélkül léphetnek be az oltási igazolvánnyal rendelkezők https://t.co/FsiFEQt3JZMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
Málta 100 euróval kívánja támogatni a búvárkodni érkező turistákat https://t.co/wrIUIK4hPxMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
Dubajba indít járatot a LOT légitársaság https://t.co/xHmevJ2WqPMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
TOP 10 érv, hogy miért utazzunk Egyiptomba https://t.co/23T1EbFsFGMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
NYÁRI repjegyej: foglalj most 7 900 Ft-tól https://t.co/5pgCIUh6cqMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
Teljes lezárás lép életbe Törökországban https://t.co/DkpDiVErneMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
Közeleg a nyár, ideje foglalni! Kedvezményes repjegyek: foglalj most 30 000 Ft alatt https://t.co/NrC2tqwSTMMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top