Connect with us

Magazin

Lenyűgöző 360 °-os panoráma a Mount Everestre

Lenyűgöző 360 °-os panoráma a Mount Everestre

Ha a Mount Everest megmászása szerepel a bakancslistádon jó ha tudod, évente emberek százai próbálják megmászni a világ legmagasabb hegyét, de csak 29% -uk éri el a csúcsot. Mutatunk hát egy könnyebb és sokkal biztonságosabb módszert…

Advertisement

Az Everest, vagy ahogy Nepálban nevezik, a Csomolungma minden hegymászó álma, de kétségtelenül a Föld egyik legveszélyesebb kihívása és a leghalálosabb hegysége is egyben. Körülbelül 60 millió évvel ezelőtt született meg, amikor az Indiai-kőzetlemez összeütközött az Eurázsiai-kőzetlemezzel. Magyarország egyik legmagasabb építménye a 314 méter magas Lakihegyi adótoronynál több mint huszonnyolcszor, míg az egyaránt 96 méter magas Szent István Bazilikánál és a Parlamentnél kilencvenkétszer magasabb. Az Everest sziklás sziluettjei számos bátor és vakmerő embert csábítottak már a csúcs elérésére. Köztük Sir Edmund Hilaryt (Új-Zéland) és Tenzing Norgayt (Nepál) is, akik mindenki más előtt, elsőként 1953. május 29-én jutottak fel, ezzel történelmet írva.  

Ha nem rajongsz az intenzív kardióért, Renan Ozturk jóvoltából most a kanapéd kényelméből is élvezheted a látványos hegycsúcs nyújtotta látványt. Ozturk fotósként ugyanis speciálisan módosított drónokkal rögzítette az Everestet és a környező csúcsokat 360 fokos panorámában.

Az utazás a Rongbuk-gleccser lábánál fekvő North Side alaptáborban kezdődik. A csapat tagjai felkészülnek a 17 000 méteres magassághoz, előkészítik felszerelésüket, mielőtt elindulnának az Everest északi oldala felé vezető úton. Az expedíciós csapathoz, ahol Ozturk a fotóművész, további hat hegymászó és 12 sherpa tartozik. A csapat a George Mallory 1920-as évekbeli expedíciói által létrehozott utat követi, amely a Kelet-Rongbuk-gleccser mentén kanyarodik az Everest megközelítéséhez. 

(forrás: https://www.nationalgeographic.com/)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top