Connect with us

Hírek

Kéthetes karantén vár az Egyesült Királyságba utazókra! A Ryanair nem támogatja az új szabályt!

Kéthetes karantén vár az Egyesült Királyságba utazókra! A Ryanair nem támogatja az új szabályt!

Június 8-ától kéthetes karantén vár a külföldről ékezőkre – jelentette be a brit belügyminiszter, Priti Patel múlt pénteken. Mindenkinek, aki az országba érkezik, igazolnia kell, hogy hol fog tartózkodni! Priti Patel közlése szerint, a rendelkezés megsértőinek ezer font (nagyjából 390 ezer forint) pénzbírságot kell fizetniük.

Advertisement

Priti Patel belügyminiszter sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy szigorú karanténszabályokat vezetnek be az Egyesült Királyságban – erről a BBC tudósított részletesebben. Június 8-tól 14 napos kötelező karanténba kell vonulnia minden külföldről érkezőnek – ennek helyszínéről tájékoztatni kell a kormányt! A karantén betartását szúrópróbaszerű ellenőrzésekkel fogják vizsgálni, azok a külföldiek pedig, akik nem hajlandóak együttműködni, kitoloncolásra számíthatnak.

A karanténkötelezettség alól kivételt képeznek majd a kamionsofőrök, a mezőgazdasági idénymunkások és a koronavírusos betegeket gondozó egészségügyi dolgozók. Illetve az Írországból, a Man-szigetről és a Csatorna-szigetekről érkező emberek.

Az eddig csak ötletként felmerülő karanténnal a légiközlekedés több szereplője sem értett egyet: Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója, valamint a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) sem támogatta az elképzelést.

(Forrás: BBC, airportal.hu)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Tudj meg minél többet Rodoszról! https://t.co/DJFL0vCFgcMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
A karanténköltségeket is fedezi a Lufthansa-csoport szolgáltatása! https://t.co/HBUx2ATc9sMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Hova utazhatunk: friss ajánlások és tilalmak (COVID-19) https://t.co/9IIXnXmwkXMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Friss: újra közlekedik a Qatar Airways járata a Maldív-szigetekre! https://t.co/futvbAon46Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
NAP AJÁNLATA: Romantikus utazás Santorinire 59 900 Ft-tól! https://t.co/qpxdqtDzr0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Portugália zöld utat kapott! Repjegyek most 11 125 Ft-tól https://t.co/AP32MPe8dcMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Repjegykirály alkalmazás. 7 ok, amiért előkelő helye van minden utazó telefonjában https://t.co/uzxsEYfTdGMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Görög repjegyek a főszezonban 11 100 Ft-tól! https://t.co/OQhutUSAk6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Airbnb: 25 év alatti fiatalok nem bérelhetnek ki házat https://t.co/RL79rkQ3xCMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Magyarország szigorítja az országba történő belépés szabályait! https://t.co/1f4J8Noj1MMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
1 3 4 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top