Connect with us

Hírek

Kéthetes karantén vár az Egyesült Királyságba utazókra! A Ryanair nem támogatja az új szabályt!

Kéthetes karantén vár az Egyesült Királyságba utazókra! A Ryanair nem támogatja az új szabályt!

Június 8-ától kéthetes karantén vár a külföldről ékezőkre – jelentette be a brit belügyminiszter, Priti Patel múlt pénteken. Mindenkinek, aki az országba érkezik, igazolnia kell, hogy hol fog tartózkodni! Priti Patel közlése szerint, a rendelkezés megsértőinek ezer font (nagyjából 390 ezer forint) pénzbírságot kell fizetniük.

Advertisement

Priti Patel belügyminiszter sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy szigorú karanténszabályokat vezetnek be az Egyesült Királyságban – erről a BBC tudósított részletesebben. Június 8-tól 14 napos kötelező karanténba kell vonulnia minden külföldről érkezőnek – ennek helyszínéről tájékoztatni kell a kormányt! A karantén betartását szúrópróbaszerű ellenőrzésekkel fogják vizsgálni, azok a külföldiek pedig, akik nem hajlandóak együttműködni, kitoloncolásra számíthatnak.

A karanténkötelezettség alól kivételt képeznek majd a kamionsofőrök, a mezőgazdasági idénymunkások és a koronavírusos betegeket gondozó egészségügyi dolgozók. Illetve az Írországból, a Man-szigetről és a Csatorna-szigetekről érkező emberek.

Az eddig csak ötletként felmerülő karanténnal a légiközlekedés több szereplője sem értett egyet: Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója, valamint a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) sem támogatta az elképzelést.

(Forrás: BBC, airportal.hu)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Madeira vagy Azori-szigetek? Repjegyek most 64 900 Ft-tól https://t.co/rWRiUFfQ7gMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Ismerd meg Nápoly környékét közelebbről! https://t.co/RvbsD2Am9zMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Retúr repjegyek a főszezonra most 7 690 Ft-tól https://t.co/RG2DVpCzneMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Kiemelt hír: Belgiumba utazol? Jó ha tudod! https://t.co/wJ2LyE997KMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Útikalauz: 4 nap Splitben, a tökéletes nyaralás titka! https://t.co/YT38XeabJ3Mennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Új, közvetlen járat Wrocław és Budapest között! https://t.co/vVm89ZnRFIMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Légtér forgalom a pandémia után – újítások, új járatok! https://t.co/ujenEcAyv3Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
Az Európai Unió tovább szűkítette a listát: csak 11 országból szabad a belépés! https://t.co/6zucq483tTMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
A tavaszi és a nyári Málta mindenkit elvarázsol https://t.co/UW2A6FuOlHMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
Zakynthos – legjobb strandjai, látnivalói és akciós repjegyek https://t.co/RzWA14WrOlMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top