Connect with us

Hírek

Hova utazhatunk: friss ajánlások és tilalmak (COVID-19)

Hova utazhatunk: friss ajánlások és tilalmak (COVID-19)

Folyamatosan frissülő cikkünkben a járványügyi helyzettel kapcsolatban felmerülő utazási tudnivalókat gyűjtjük össze, válaszokat adunk a leggyakoribb kérdésekre. Hova és mikortól utazhatunk…(frissítve: 2021.02.24)

Advertisement

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.

Magyarország: mely országokat lehet most felkeresni?

Szeptember 1-től megváltoznak a Magyarországra való beutazás szabályai, a kiutazást nem korlátozza a kormány. Megszüntették az országok járványügyi besorolását. Magyarország zöld, minden más ország vörös besorolást kapott.

Egyre több ország szigorít a magyarokkal szemben:

A jelentősen megugrott esetszámok miatt számos ország vezetett be korlátozásokat, azaz sorolta át a kevésbé biztonságos vagy nem biztonságos kategóriába Magyarországot.

LÁSD EZT: Hova utazhatunk: gyors áttekintés, szabályok, korlátozások (Európa, egzotika…)

 • AUSZTRIA: 2021. február 10-től: beutazás feltétele az azt megelőző 72 órában készült negatív PCR vagy antigén teszt. Amennyiben a beutazáskor nem áll rendelkezésre a negatív teszt, úgy ezt 24 órán belül pótolni kell. A belépés után minden személynek (magyar állampolgároknak is) kötelezően 10 napos karanténba kell vonulnia, melyet legkorábban 5 nap után elvégzett negatív PCR vagy antigén teszt birtokában hagyhatnak el. A beutazás napja a 0. nap. Regisztrálni szükséges szűk kivételekkel minden beutazás esetén. A regisztrációra EZEN a linken van lehetőség, angol és német nyelven, legkorábban a beutazást megelőző 72 órán belül.
 • HOLLANDIA: 13 éves kortól minden, a holland kormány által magas kockázatúnak ítélt országból Hollandiába utazónak és Hollandián keresztül továbbutazónak az érkezési időpontnál 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztről és egy, a közlekedési eszköz fedélzetére lépést megelőző 4 óránál nem régebbi, gyorstesztről (antigén, PCR) szóló nyomtatott / digitális igazolást, valamint egy egészségügyi nyilatkozatot (‘health declaration form’) kell bemutatni ahhoz, hogy felszállhasson egy Hollandiába tartó repülőgép vagy hajó fedélzetére, illetve Hollandiába tartó autóbusz vagy vasúti járatra. A negatív PCR-teszt, a gyorsteszt és az egészségügyi nyilatkozat megléte a Hollandiában mindössze csak tranzitáló utasoknak is kötelező. A negatív teszteredményt angol, német, spanyol, francia vagy holland nyelven kell kiállítani. Az igazoláson a családi és utónévnek meg kell egyeznie az útlevélben szereplő névvel. Az igazoláson továbbá a tesztet végző intézet vagy labor adatait, valamint a teszt időpontját is fel kell tüntetni.
 • NAGY-BRITTANIA: Anglia és Skócia is 3 tesztet ír elő a beutazáshoz: egyet az indulást megelőző 3 napon belül kell elvégezni, két további tesztet pedig a beutazást követő 2. és 8. napon. Bővebben a beutazás feltéleiről itt olvashatsz: Tíz nap karantén és két PCR-teszt vár az Angliába utazókra
 • ÍRORSZÁG: 2021. január 16-tól az Írországba történő beutazáshoz egy darab, a mintavételtől számított 72 óránál  nem régebbi negatív PCR covid teszt eredményét kell bemutatni a határnál. Repülővel utazóknak már a felszállás előtt kérhetik az erről szóló igazolást. Érkezés előtti vagy érkezéskor el kell végezni a regisztrációt egy online felületen, ami az alábbi linken érhető el. Az egész országra igaz, hogy a külföldről beutazóknak 14 nap karantént írnak elő. Ez alól 5 nap elteltével 1db negatív COVID-19 PCR teszttel tud mentesülni.
 • NÉMETORSZÁG: Rizikóterületről és magas fertőzöttségű területről alapvetően be lehet utazni, de turisztikai utazások nem lehetségesek (szálláshelyeken nem engedélyezett a turisztikai célú elszállásolás).
 • CIPRUS: Magyarország a C kategóriába került. A C kategóriájú országok állampolgárai csak akkor utazhatnak Ciprusra, ha vállalják a 14 napos karantént, és családi vagy rokoni kapcsolatban állnak valakivel Cipruson.
 • GÖRÖGORSZÁG: A repülőgéppel Görögországba érkezőknek – az eddig is kötelező PLF kitöltése mellett – a beutazástól számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet kell bemutatniuk. Az angol nyelvű vizsgálati eredményen fel kell tüntetni a letesztelt személy nevét, valamint személyazonosító igazolványának, vagy útlevelének a sorszámát. Ez alól kivételt csak a 10 évnél fiatalabb gyermekek jelentenek.
 • SZLOVÉNIA: A piros országból érkező állampolgárok (Magyarország is a piros országok közé tartozik) számára a szlovén hatóságok 10 napos hatósági karantént rendelnek el, mely egy 48 óránál nem régebbi, uniós vagy schengeni tagállamban, a PCR-teszt, illetve az uniós vagy schengeni tagállamban készített, 24 óránál nem régebbi gyorsteszt negatív eredményének határon történő bemutatásával kiváltható. A karanténkötelezettség alá eső személyek a karantén lerövidítését a karanténba kerülésük után bármikor kezdeményezhetik mind egy negatív PCR, mind egy negatív antigén gyorsteszt bemutatásával. Karanténkötelezettség főszabályként 10 naptári nap.
 • BELGIUM: Beutazás csak indokolt esetben lehetséges (pl: családegyesítés, közeli hozzátartozó ápolása, tanulmányi célból történő utazás, szakmai célú utazások, a határ mellett lakók rövid időtartamú határátlépése…)
 • BOSZNIA-HERCEGOVINA: Bosznia-Hercegovinába külföldi állampolgárok a határátlépés időpontjában 48 óránál nem régebbi, negatív PCR koronavírus-teszt bemutatásával léphetnek be. A határrendészet a beutazást továbbra is kizárólag útlevél birtokában engedélyezi (az útlevélnek a tervezett kilépéstől számított 90 napig érvényesnek kell lennie, és minimum egy üres oldalt kell tartalmaznia). A helyi hatóságok PCR teszt bemutatását kérik, a gyorsteszt nem elfogadott!
 • DÁNIA: Csak olyan repülőgép szállhat fel és érkezhet Dániába (légitársaság felelőssége), amelynek utasai (állampolgárságtól függetlenül) rendelkeznek a beszállás előtt 24 óránál nem régebb elvégzett, negatív koronavírus teszttel (PCR vagy gyorsteszt).
 • CSEHORSZÁG: A piros besorolás következtében 72 óránál nem régebbi negatív PCR vagy 24 óránál nem régebbi antigén tesztre van szükség a belépéshez, majd a beutazást követő legkésőbb 5 napon belül a piros államokból érkezőknek helyben PCR tesztre kell menniük. E második teszt elkészültéig a beutazónak önkéntes karanténban kell lennie. A teszt eredményét jelenteni kell a lakhely/tartózkodási helye szerint illetékes tisztiorvosi szolgálat felé. 
 • ÉSZTORSZÁG: Utazás előtt a regisztráció szükséges, amelyet 24 órával az indulás előtt lehet kitölteni. Az emailben történt visszajelzést kérhetik az országba történő belépéskor. Ha elektronikus formában nem töltik ki, akkor érkezéskor sorba kell állni és papír alapon ki kell tölteni. Aki nem tesztelteti le magát, annak kötelezően 10 nap karanténba kell vonulnia. A 10 napos karantén lerövidíthető az első teszt elvégzését követő 6. napon elvégzett második teszttel, ha az is negatív.
 • FINNORSZÁG: A Finnair légitársaság a Finnországba utazó 12 év feletti személyektől az induláskor negatív koronateszt eredményt kér. Aki a negatív teszteredményt igazoló dokumentumot nem tudja bemutatni, nem engedik felszállni a légitársaság járatára. (A tranzit utasokra ez a szabályozás nem vonatkozik, hacsak a célországban azt meg nem követelik!) Ha nincs tünete úgy önkéntes karantén betartását kérik, ha beteg, akkor előírhatnak számára hatósági karantént.  
 • MÁLTA: Máltán ugyan július 15- től részlegesen feloldották a beutazási tilalmat, de a járvány második hullámának erősödésével ismét egyre szűkül a korlátozásmentes beutazás lehetősége. A legutóbbi felülvizsgálat során Magyarország is átsorolásra került. Ennek megfelelően 2020. október 23-án éjféltől már negatív PCR-teszt is kell, ha utazunk.
 • SZLOVÁKIA: Szlovákiába belépni Magyarországról lehetséges, de csak karantén és a karantén alatti tesztelési kötelezettség mellett. Mindenkire, aki Szlovákia területére belép vagy külföldről érkezik vissza 14 napos házi vagy intézményi karanténkötelezettség vár, abban az esetben is, ha rendelkezik 72 óránál nem régebbi, EU-tagállamban kiállított negatív RT-PCR teszttel. A tesztkötelezettség a kötelező karantén 8. napján lép fel.
 • HORVÁTORSZÁG: 2020. december 1-jétől általános határátlépési tilalom van érvényben az EU azon tagállamaiból érkezők számára, akik nem tartoznak az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) besorolása szerinti „zöld” kategóriába. Jelenleg Magyarország nem tartozik a zöld kategóriába, így az általános határátlépési korlátozás jelenleg a magyar állampolgárok esetében is érvényes. December 1-jétől csak 48 óránál nem régebbi PCR-teszttel lehet beutazni az országba. A lakhely és tartózkodási hely elhagyási tilalom az országban várhatóan 2021. január 8-áig lesz érvényben.
 • SPANYOLORSZÁG: 2020. november 23. napjától a Spanyolországba légi vagy vízi úton történő beutazáskor rendelkeznie kell a beutazástól visszafelé számított 72 órán belül elvégzett, a SARS-CoV-2-re vonatkozóan negatív eredményű fertőzésdiagnosztikai tesztet igazoló elektronikus vagy papír alapú eredeti dokumentummal, amelyet spanyol, angol, francia vagy német nyelven állítottak ki (ezektől eltérő nyelven kiállított dokumentum esetén szükséges annak hiteles fordító általi lefordítása spanyol nyelvre). A tesztről kiállított dokumentumnak legalább az alábbi adatokat kell tartalmaznia: a beutazó neve, útlevél vagy személyi igazolvány száma (amelynek meg kell egyeznie a lenti formanyomtatványon megadottal), a teszt elvégzésének dátuma, a tesztet végző intézmény megnevezése és elérhetősége, alkalmazott módszer, a teszt eredménye. 
 • OLASZORSZÁG: A Magyarországról belépő személyek 2020. december 10-től kötelesek a belépést megelőző 48 órán belül elvégzett negatív eredményű SARS-CoV-2 PCR teszt bemutatásáraEnnek hiányában a személy 14 napos karanténkötelezettség alá esik. A karantén helyszíne az érintett lakó-vagy tartózkodási helye. A belépéshez általános jellegű regisztrációra nincsen szükség, ugyanakkor az Olaszországba beutazók számára az alábbi linken elérhető adatlap kinyomtatása és kitöltése kötelező, a reptereken ennek alapján léptetik be az országba érkezőket.  
 • IZLAND: Augusztus 19-től minden Izlandra érkező, izlandi bejelentett lakcímmel nem rendelkező személynek két koronavírus tesztnek kell alávetnie magát. A beutazó személyek első tesztje a megérkezéskor történik, a második azt követően öt nappal. A két teszt között a beutazóknak 5-6 napig előzetesen megadott címen karanténban kell tartózkodniuk. 2021. január 31-ig a határon átutazók tesztelése ingyenes, és magában foglalja a második teszt díját is.

Franciaország

 • Január 24-e éjféltől a Franciaországba Európai Unión belülről érkezőknek is negatív, 72 óránál nem régebbi PCR teszttel kell rendelkezniük. Ez alól egyelőre kizárólag a kishatármenti és teherforgalom a kivétel. Karanténkötelezettség egyelőre nincs érvényben.

Bulgária

2021. január 29-től Bulgária területére 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt felmutatásával lehet beutazni! A bolgár állampolgárok, és külföldi családtagjaik, valamint a bolgár tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi állampolgárok 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesz birtokában, vagy 10 nap házi karantén vállalása mellett léphetnek be Bulgáriába. A karantént, az érintett lakcímén, vagy az általa megadott egyéb címen kell letölteni.

Amennyiben az utazó a belépéstől számított 24 órán belül csináltat PCR tesztet (melynek eredménye negatív), úgy kérvényezheti az illetékes egészségügyi felügyelet igazgatójánál a karantén feloldását. A feloldás a teszt bemutatásától számított 24 órán belül esedékes.

Norvégia

 • A Magyarországról Norvégiába érkező személyek szeptember 12-től csak karanténkötelezettség vállalása mellett léphetnek be Norvégiába.
 • A beutazó hitelt érdemlő COVID-19 PCR-teszt vagy antigén gyorsteszt teszteredménnyel igazolja, hogy nem fertőzött. Az ezt igazoló teszt akkor elfogadható, ha maximum 24 órával készült az országba lépést megelőzően, illetve légiközlekedés igénybevétele esetén a repülőgép felszállását 24 órával megelőzően (átszállásos járat esetén az első repülőgép felszállási ideje az irányadó). Javasoljuk, hogy a teszteredményt igazoló tanúsítvány angol vagy norvég nyelvű legyen. 

Portugália

 • Az indulás előtt, 72 órán belül elvégzett negatív PCR teszttel lehet beutazni azon országokból, ahol az esetszám 150 és 500 eset/100 ezer lakos között van ugyanez a mutatószám (ide tartozik Magyarország is).
 • A szárazföldi határellenőrzést visszaállítják. Portugália Spanyolországgal közös szárazföldi határán az átkelés csak teherszállítás, határ menti ingázók és mentőautók számára engedélyezett.
 • Az Azori-szigeteken 72 óránál nem régebbi negatív teszteredménnyel lehet beutazni. Továbbá az utas köteles kitölteni egy egészségügyi hatósági felmérését is 72 órával az Azori-szigetekre való utazás előtt. Az űrlap kitöltése után kapott kódot leszálláskor be kell mutatnia az Egészségügyi Hatóságoknak.
 • A Madeirai Autonóm Tartomány: 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet  felmutató utasok szabadon beléphetnek a Tartomány területére. Az evvel nem rendelkezők érkezéskor a helyszínen végezhetik el a tesztelést – ebben az esetben otthonukat avagy a tartózkodásukra szolgáló szállást a teszteredmény megérkezéséig nem hagyhatják el. A tesztelni nem kívánó utazók számára kéthetes karantén kötelező. Továbbá minden utas köteles regisztrálni és kitölteni egy elektronikus űrlapot 12–48 órával Madeirára utazás előtt.

További részletes információ: 

Montenegró

 • Magyarország rezidensei (Magyarországon élő állampolgárai és tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek) számára szabad a beutazás teszt- és karanténkötelezettség nélkül, a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett. 

Törökország

 • Az országba légi úton belépni kívánó utasok, valamint a tengeri és közúti határátkelőn belépni szándékozók 2020. december 30-án 00:00 órától 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet kötelesek bemutatni.

Lengyelország

 • Az Európai Unió polgárai beutazhatnak az unió belső és külső határain is, ugyanakkor a külső határ átlépésekor, a beutazást megelőző 48 órán belül kézhez kapott, negatív PCR típusú koronavírus teszt eredményével kell rendelkezniük. Harmadik országbeli állampolgárok bizonyos feltételek mellett utazhatnak be. 

Oroszország

 • Csak a jogszabályokban meghatározott kategóriákba tartozó utazók be- és kiléptetése engedélyezett.

Dominikai Köztársaság

 • A beutazáshoz negatív PCR teszt nem szükséges, azonban érkezéskor a repülőtéren szúrópróbaszerű ellenőrzések előfordulhatnak. Az utazás megkezdése előtt és a hazautazás előtt is mindössze egy regisztrációs űrlap kitöltése szükséges, mely az utazás megkezdése előtti 72 órában magunkon észlelt tünetekre kérdez rá (láz, köhögés).

Málta

 • 2020. október 23-án éjféltől Magyarországról csak 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt bemutatása mellett lehet belépni Máltára. Amennyiben ezzel a beutazó nem rendelkezik, akkor Máltán kötelezik tesztelésre és annak negatív eredményéig vagy 14 napos időtartamra kötelező otthoni karanténba kerül.

USA

 • Az USA január 26-tól követeli meg az indulás előtt legfeljebb 72 órával végzett PCR-teszt negatív eredményét, ennek hiányában a légitársaságok fel sem engedhetik az utast az induló járat fedélzetére. Kivételt csak az Egyesült Államok valamelyik repülőterén átszálló utasok jelentenek. Az írásos igazolást a beszállás előtt kell felmutatni, illetve alternatív megoldásként azok is utazhatnak, akik már igazoltan átestek a koronavírus fertőzésen. 
 • Az Egyesült Államok területén a belföldi utazás egységes korlátozására nem került sor, ugyanakkor az Európából érkezők beutazási korlátozása (kevés kitételtől eltekintve) továbbra is érvényben marad mindaddig, míg Donald Trump elnök azt vissza nem vonja.
 • New York állam 14 napos kötelező karantént ír elő  minden olyan nemzetközi utas számára, akik a jelenlegi általános korlátozás ellenére beléphetnek az ország területére a schengeni térségből (például: amerikai tartózkodási engedéllyel, vagy diplomata vízummal rendelkező külföldi állampolgárok és családtagjaik). Ezen személyek utazásuk során egy egészségügyi formanyomtatványt kötelesek kitölteni, melyben meg kell adniuk elérhetőségeiket a New York-i hatóságok számára. A nyomtatvány kitöltésének megtagadása szankciókat von maga után.

Kanada

 • 2021. január 7-től minden 5 éven felüli, Kanadába légi úton beutazónak – kiindulási állomásától függetlenül – 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztről szóló igazolást kell bemutatnia a Kanadába induló repülőjáratra történő felszállás előtt. 
 • A negatív teszt igazolása a felszálláshoz és a beléptetéshez szükséges, nem érinti a Kanadába történő beutazást követően előírt 14 napos házi karantén-kötelezettséget, azaz a negatív PCR- teszt ellenére is karanténba kell vonulni a külföldről beutazóknak.
 • A Kanadába érkező nemzetközi járatok csak Montrealban, Torontoban, Calgary-ban és Vancouverben szállhatnak le, illetve csak ezekről a repülőterekről lehet elhagyni az országot.

Brazília

 • Brazília a tengerentúli célállomások közül azon kevesek egyike, ahova a turisták korlátozás nélkül léphetnek be amennyiben légiúton érkeznek az országba. Jelenleg nincs szükség COVID-tesztre, nincs kötelező karantén és az eddig kötelező utasbiztosítással sem kell rendelkezni. Felhívjuk azonban olvasóink figyelmét, hogy december 30-tól a beutazni szándékozóknak az induló járatra való felszállásnál már egy, a beszállás előtt 72 órával korábban kiállított negatív „RT-PCR” COVID-19 teszteredményt mutató angol nyelvű igazolást kell bemutatniuk a légitársaságnak. Az érkezésnél a beutazónak egy a brazil COVID-19 járványügyi helyzetben elrendelt egészségügyi szabályok betartására vonatkozó nyilatkozatot is alá kell írnia.

Japán

 • 2020. április 3-tól beutazási tilalom vonatkozik mindazon külföldi állampolgárokra, akik a beutazást megelőző 14 napban Magyarországon vagy az Európai Unió bármely tagállamában jártak.
 • Március 21-től Japán ideiglenesen felfüggesztette a vízummentességet a schengeni térség országaival, így Magyarországgal is, valamint érvénytelenítette a március 23. előtt kiadott, de még fel nem használt vízumokat. Ez azt jelenti, hogy bárki, aki halaszthatatlan utazást tervez Japánba, az úticéljának megfelelő vízumot kell igényelnie a budapesti Japán Nagykövetségen.

Thaiföld

 • A thai kormányzat az elmúlt napokban úgy döntött, hogy az úgynevezett közepesen fertőzött országok számára is lehetővé teszi a turistavízum megszerzését és a beutazást Thaiföldre. A kérelmezők tábora két új típusú vízumra pályázhat. Klasszikus turista vízum, amely 60 napra szól és hosszú távú vízum, amely érvényessége 90 nap.

Omán

 • Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az ománi légügyi hatóság 2021. január 20-i tájékoztatása alapján 8 napnál rövidebb időtartamra nem lehet az országba beutazni. Emelett minden utasnak legalább egyhónapos időtartamra érvényes egészségügyi biztosítással kell rendelkeznie, amely fedezi a koronavírussal kapcsolatosan esetlegesen felmerülő ellátási költségeket.

Az országba történő belépéskor az utasnak fel kell mutatnia egy 72 óránál nem régebben elvégeztetett negatív PCR-tesztet, valamint a belépési ponton is PCR-tesztnek kell alávetnie magát, amelyre ezen a weboldalon szükséges előzetesen regisztrálni és befizetni a 25 ománi riálos díjat. Ezt követően nyomkövető karperec viselése mellett 7 napos házi karantén kerül elrendelésre. Az érkezést követő 8-ik napon ismét PCR-tesztet végeznek, és amennyiben az negatív eredményt mutat, a karantén feloldásra kerül.

A 15 évnél fiatalabb gyermekek mentesülnek a tesztelési és a nyomkövető karperec viselésének kötelezettsége alól.

Zanzibár

Zanzibáron tavaly tavasszal újraindult a nemzetközi forgalom. Tanzánia eltörölte a 14 napos karanténkötelezettséget, negatív PCR-teszt bemutatása sem szükséges a beutazáshoz! Érkezéskor a repülőtéren testhőmérséklet ellenőrzést végeznek, amennyiben tünetek mutatkoznak, egy teszt elvégzésére, pozitív eredmény esetén pedig 14 napos izoláció betartására kötelezik az utazót.

Seychelle-szigetek

 • A seychelle-i hatóságok legutóbbi közlése szerint azon beutazók esetében, akik a Covid-19 elleni oltás mindkét adagját megkapták, illetve 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet is fel tudnak mutatni, – állampolgárságuktól és érkezési országuktól függetlenül – szabadon és karanténkötelezettség nélkül beutazhatnak az országba. szigetországba érkező turistáknak hitelesített igazolással kell igazolniuk az oltást. 
 • A nyitás második fázisát előreláthatólag március közepén indítjákonnantól már az oltás igazolása sem lesz szükséges, de az utasoknak továbbra is kötelező lesz egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet felmutatni. Előreláthatólag eddig az időpontig a Seychelle-szigeteki lakosok 25%-a be lesz oltva a koronavírus ellen.

Maldív-szigetek

 • Az ország július 15-ével megnyitotta a határait a nemzetközi utasforgalom előtt, a beutazás azonban kizárólag csak előzetes, visszaigazolt szállásfoglalással lehetséges.
 • Szeptember 10-től minden turista vagy rövidtávú vízummal rendelkező beutazó érkezéskor köteles egy angol nyelven kiállított 72 órán belül levett negatív Covid-19 PCR tesztet is bemutatni. Illetve, minden turisztikai célú beutazónak – érkezése előtt 24 órával – nyilatkoznia kell az egészségügyi állapotáról. A nyilatkozatokat az “lmuga” portálra kell feltölteni.
 • Véletlenszerű tesztelést végezhetnek ugyan a reptéren, de ennek költségét a Maldív-szigetek kormánya viseli. Az ország területére történő belépéssel kapcsolatos további kérdések (maszkviselés, tranzit lehetőségek) és válaszokért látogass el a következő oldalra.

Izrael

 • A repülőtér immár korlátozás nélkül fogadja a légijáratokat, nincs érvényben kijárási korlátozás, megnyitották a nemzeti parkokat, valamint az éttermek elvitelre is kiszolgálhatnak. Beltéren továbbra is legfeljebb 10 fő, kültéren 20 fő találkozhat. Főszabály szerint a szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket.
 • Magyarország szeptember 22-től piros kategóriájú ország, azaz az Izraelbe belépésre jogosult beutazók kötelesek 14 napra házi karanténba vonulni. Ez abban az esetben csökkenthető 10 napra, ha a beutazó két negatív teszttel rendelkezik. Ezeket az alábbi időpontokban kell elvégeztetni: első teszt: az országba való belépést követően mihamarabb; második teszt: 9 nappal az országba történő belépést követően és legalább 24 órával az első teszt után.

Egyesült Arab Emírségek

Az Egyesült Arab Emírségek területére történő beutazás szabályai, tartózkodási engedéllyel rendelkező magyar állampolgárok esetében:

Abu Dhabiba közúton történő beutazás feltételei 2021. január 17- től:

 • 48 órán belüli negatív PCR/DPI teszt
 • a beutazást követő 4. és 8. napon ismételten kötelező egy PCR teszt elvégzése. Az Abu Dhabiba történő belépés napja minősül az első napnak.
 • azon személyeket, akik kevesebb, mint 10 napja tartózkodnak az Egyesült Arab Emírségekben, de beutaznának Abu Dhabiba, időarányosan karanténra köteleznek
 • Kontaktok esetében 10 napos kötelező karantént rendelnek el, amennyiben az izoláció 8. napján negatív PCR teszteredmény születik, mentesülnek a karantén alól. (Pozitív teszt esetén a karanténintézkedés meghosszabbítható). A már beoltott személyek esetében, amennyiben koronavírussal fertőzött személlyel kerültek kapcsolatba, úgy 5 napos kötelező karanténban kell tartózkodniuk. Ha az izoláció 4. napján negatív PCR teszteredmény születik, a karantén véget ér.

A Dubaiba történő beutazás speciális szabályai:

 • Az országba történő belépés feltétele 2021. január 31-től kezdve egy 72 órán belüli negatív PCR teszt felmutatása. A mintavétel céljából felkereshető magyarországi intézmények listája itt található
 • Covid-19 DXB App letöltése.
 • Nemzetközi utas és balesetbiztosítás.
 • Az országba belépéskor ki kell tölteni egy egészségügyi információval illetve egy karantén intézkedéssel kapcsolatos űrlapot.
 • Magyarországról érkező személyeket érkezéskor egy újabb PCR teszt elvégzésére kötelezik, a teszteredmény megérkezéséig kötelező az izoláció.
 • Felhívjuk a tranzitáló utasok figyelmét, hogy augusztus 1-től, tranzit esetén is kötelező a negatív teszteredmény felmutatása. 
Hova utazhatunk, Dubaj

KUBA

 • Július elején az ország bejelentette, hogy kész újra megnyitni számos szigetét az idegenforgalom előtt. AZ utazók visszacsábításának az érdekében a nemzetközi látogatók számára érkezéskor ingyenes COVID-19 tesztet kínálnak, de magának a kötelező biztosításnak a költsége már az utazót terheli.
 • 2020. november 15-től a havannai José Martí nemzetközi repülőtér is – hasonlóan az ország más repülőtereihez – fogad kereskedelmi járatokat.
 • 2020. december 1-jétől minden utasnak 30 dolláros higiéniai díjat is kell fizetnie. (A díj nem csak a PCR-vizsgálat elvégzését tartalmazza, hanem az összes többi egészségügyi költséget is.)
 • Az országba érkező turistáknak kötelező kitölteniük egy egészségügyi nyilatkozatot, a repülőtéren PCR tesztet végeznek a kubai egészségügyi szakemberek, amelynek eredményéről 24 órán belül tájékoztatják az addig a szállásán tartózkodni köteles beutazót. Negatív eredmény esetén a turista elhagyhatja a szállását és szabadon mozoghat. Az 5. napon ellenőrző tesztet köteles végeztetni minden Havannába utazó (ennek helyszíne Havannában: Clinica Internacional de Siboney).

MEXIKÓ

 • Cancún és Playa Del Carmen üdülőhelyei már korlátozás nélkül nyitva állnak a turisták előtt.
 • A zökkenőmentes Mexikóba történő belépés érdekében ajánlatos közvetlen járattal Cancunba utazni, azaz átszállás nélkül.
 • A belépéskor nem szükséges a teszt és karanténkölezettség sincs érvényben.

Indonézia

 • A koronavírus-járvány az ország 34 tartományát és 498 települését / kerületét érinti. A legmagasabb esetszámokat Jakarta, Kelet-Jáva, Közép-Jáva, Nyugat-Jáva és Dél-Celebesz tartományokban regisztrálták, a járványgörbe országos és regionális szinten is felívelő szakaszban van.
 • A belföldi légiforgalom május 10-től – szigorú biztonsági előírások alkalmazásával – fokozatosan helyreáll, az utazás feltételeiről (egészségügyi igazolás vagy negatív COVID-19 teszteredmény, az utazás céljának igazolása stb.) érdeklődjön közvetlenül a légitársaságnál. Külföldi állampolgárok esetében főszabály szerint a hazatérésre szolgáló nemzetközi járathoz kapcsolódó belföldi járaton lehetséges az utazás, és az a nemzetközi repülőjegy bemutatásának feltételéhez kötött. 

India

 • India a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében a korábban bevezetett korlátozó intézkedések fokozatos kivezetéséről döntött annak ellenére, hogy országszerte folyamatosan emelkedik a koronavírussal fertőzöttek esetszáma.  
 • A korlátozások jelenlegi fázisában, ellenkező döntésig a nemzetközi kereskedelmi légijáratok üzemeltetése továbbra is fel van függesztve. Indiába beutazni, valamint Indiát elhagyni csak kétoldalú megállapodás alapján működő, külön engedéllyel rendelkező nemzetközi járattal lehet. Jelenleg Indiából Európa irányába az alábbi légitársaságok szállítanak utasokat kétoldalú megállapodás alapján: Lufthansa, Air France, KLM, Air India, és a British Airways illetve európai desztinációról Indiába a Lufthansa, az Air France, a British Airways és az Air India szállít utasokat. 

Kína, Hongkong

Kína szeptember 28-tól engedélyezi az országba való beutazást, a 14 napos karantén azonban továbbra is érvényes. 

 • Tekintettel a jelenlegi COVID-19 helyzetre, a kínai Külügyminisztérium és a kínai Nemzeti Bevándorlási Hivatal (NIA) úgy határozott, az érvényes kínai vízummal vagy tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi állampolgárok előtt megnyitja határait szeptember 28-tól. Azon külföldi állampolgárok, akik munkavállalási, személyes okokból, vagy családegyesítés céljából érvényes kínai tartózkodási engedéllyel rendelkeznek, újabb vízumkérelem nélkül léphetnek be Kínába, érvényes engedélyük birtokában. A fent említett személyeknek azonban szigorúan be kell tartaniuk a jelenleg hatályban lévő szabályozásokat.
 • A fővárosba közvetlenül érkező nemzetközi járatok a T3 terminál újonnan kialakított területére érkezhetnek. Ezen a területen történik az egészségügyi vizsgálat, idegenrendészeti beléptetés és a vámkezelés is. Az ellenőrzések után az utazók elszállításra kerülnek a 14 napos karantén megkezdése céljából. A 14 napos központi karantént követően további 7 nap otthoni karantén várható.

Izland

Augusztus 19-től minden Izlandra érkező, izlandi bejelentett lakcímmel nem rendelkező személynek két koronavírus tesztnek kell alávetnie magát. A beutazó személyek első tesztje a megérkezéskor történik, a második azt követően öt nappal. A két teszt között a beutazóknak 5-6 napig előzetesen megadott címen karanténban kell tartózkodniuk.

További kérdések esetén forduljatok hozzánk bizalommal!


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

 • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
 • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
 • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Qatar Airways: negatív PCR-teszt szükséges, ha Zanzibárról utazunk https://t.co/HvVjc2UZNYMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Kövesd online a világ második legnagyobb karneválját https://t.co/BqMm7ozfNmMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Gyakran ismételt kérdések: a külföldről hazatérőknek továbbra is karanténba kell vonulniuk(?) https://t.co/nVpQfwpxpZMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
10 fantasztikus utazós film https://t.co/W4Y3xzNjPhMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Nagyvonalú ajánlat a jövő év végéig: minden utazási költséget megtérítenek https://t.co/pkRZsqrqzJMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
NAP AJÁNLATA: 8 napos 4*-os nyaralás az egzotikus Punta Cana-n 374 055 Ft-tól https://t.co/SYwHY1ijoVMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Utazás Dominikai Köztársaság: belépési feltételek https://t.co/tmzm4jeZAIMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Utazás Zanzibárra: belépési feltételek https://t.co/h7dfcs96oNMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Dubaj: a biztonságos úti cél. Ezek a jelenlegi belépési feltételek https://t.co/3jqtIrBCE6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Belépési feltételek a Maldív-szigetekre https://t.co/YXY3QcJjRDMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
1 3 4 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top