Connect with us

Hírek

Hawaii: alternatívák a karantén idejére

Hawaii: alternatívák a karantén idejére

Mint arról korábban beszámoltunk, Hawaii az Egyesült Államok kedvezőtlen járványügyi helyzete miatt többször elhalasztotta a turizmus újraindításának időpontját, a legújabb tervek szerint október 15-én nyitja meg kapuit a turisták előtt. A héten közzétett új irányelvek értelmében a 14 napos karantén idejére több alternatívát is biztosítanak az utazók számára: mint az utazás előtti tesztelési lehetőséget, illetve a Kauai szigetén létrehozott üdülőhelyi buborékot.

Advertisement

A Hawaii-szigetekre utazó turisták számára több alternatíva is rendelkezésre áll, ha megkerülnék a 14 napos karantént… Nem kell karanténba vonulniuk többek között akkor, ha negatív eredményt adnak az FDA által jóváhagyott COVID-19 orr-vagy szájgaratüreg nyálkahártyájáról vett mintavételről. Az információk szerint a látogatóknak a szigetekre való érkezésük előtt legfeljebb 72 órával el kell végeztetniük a tesztet, amelynek költségét maguknak kell fedezniük. Az utazás előtti tesztelési lehetőséget eredetileg augusztusban tervezték bevezetni, de a koronavírus-esetek megugrása többszöri halasztáshoz vezetett… A látogatóknak ezenkívül érkezésükkor hőmérsékletmérésre is számítaniuk kell, valamint le kell tölteniük egy digitális alkalmazást is. Ez utóbbi segíti majd a szükséges kapcsolattartást a szigeteken.  

“Örömmel indítottam el ezt a digitális alkalmazást, amely lehetővé teszi utazóink számára, hogy a repülőtérre érkezésük előtt megadhassák a szükséges egészségügyi és utazási információkat.” – mondta Govenor David Ige közleményében.

A hónap elején Kauai szigete lett az első, amely zöld utat kapott egy „Resort Bubble” program bevezetésére. Az üdülőhelyi „buborék” kialakításával az érvényes 14 napos karantént nyaralóélménnyé alakítják a látogatók számára. A turisták így, a hatósági karantén idején is elhagyhatják szállodai szobájukat, és egy behatárolt területen belül használhatják az üdülőhely szolgáltatásait. Tartózkodási helyüket egy elektronikus megfigyelő karkötőn keresztül követik nyomon, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy az üdülőhely kijelölt határain belül maradnak.

(Forrás: Lonely Planet)

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

To Top