Connect with us

Magazin

A Harvard tanulmánya szerint a repülés biztonságosabb, mint egy élelmiszerbolt felkeresése

A Harvard tanulmánya szerint a repülés biztonságosabb, mint egy élelmiszerbolt felkeresése

A Harvard T.H. Chan School of Public Health kutatásának eredményei megerősítették azt, amiről már hónapok óta beszélnek a szakértők. Az iskola nemrégiben hozta nyilvánosságra a COVID-19 átvitelének kockázatáról szóló kutatásának a részleteit. A repülőgépek fedélzetén bevezetett jelenlegi intézkedések szerint a koronavírus nem jelent veszélyt az utasokra.

A COVID-19-világjárvány gyorsan változó jellege és az új vírussal járó sok ismeretlen tényező az egészségügyi rendszereket érintően példa nélküli kihívásokat idézett elő, és drámai társadalmi-gazdasági hatásokat váltott ki szerte a világon. Nincs ezzel másképp a légiközlekedés sem. A repülőgépek fedélzetén bevezetett jelenlegi eljárások azonban csökkenthetik a fertőzés kockázatát.

A Harvard T.H. Chan School of Public Health által végzett tanulmány is azt állítja, hogy a repülőgépek fedélzetén a COVID-19 átadásának a kockázatát minimalizálni lehet, sőt a fertőzés kockázata csekély, ha követik a szükséges óvintézkedéseket. Tanulmányuk szerint a maszkviselés sokkal hatékonyabb védekezési forma, mint a gépek középső üléseinek szabadon hagyása. De a repülőgépek fedélzetén alkalmazott fokozott tisztítás és fertőtlenítés, valamint a megfelelő távolság betartása, illetve a reptereken történő orvosi szűrések alkalmazása is hatékony megelőző módszer. Ha a fokozott biztonsági intézkedések mindegyikét megfelelően betartják, a kutatók szerint szinte lehetetlen megfertőződni.

„A SARS-COVID-19 repülőgép fedélzetén történő továbbadásának kockázata kisebb mint más, szokásos tevékenység esetén – például bevásárlás során…” – áll a tanulmányban.

Gate to gate

A Harvard-tanulmánya „gate to gate” megoldást javasol a COVID-19 kockázatának kezelésére. A légitársaságoknak három dologra kellene összpontosítaniuk – a megfelelő szellőzésre, fertőtlenítésre és a társadalmi távolságtartás kezelésére. Mivel a HEPA szűrők eltávolítják a fedélzeten lévő baktériumok és vírusok 99,99% -át, valamint a levegőben lévő port és a szilárd részecskéket, így szinte nullára csökken az átvitel kockázata.

A még nagyobb fedélzeti biztonság érdekében rendkívül fontos azonban a repülőgépek rendszeres fertőtlenítése is. Járványvédelmi okokból épp ezért jelenleg minden légitársaság megszigorította a repülőgépek fedélzetének takarításával és fertőtlenítésével kapcsolatos intézkedéseit. Biztonsági okokból többen az online utasfelvételt javasolják, de az italok és az ételek is egyéni csomagokban kerülnek felszolgálásra a fedélzeten.

(Forrás: SimpleFlying, Harvard TH Chan; Fotó: Delta Air Lines Media)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top