Connect with us

Király repjegyek

Harry Potter múzeum

Harry Potter múzeum

2012 márciusában rengeteg muglinak és varázslónak dobbant meg szíve, hisz Londontól pár kilométerre megnyitotta kapuit a Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter. Ez az egyedülálló gyalogos túra betekintést enged a filmek titkaiba, a látogatók betekinthetnek a felvételek helyszíneibe, a szereplők jelmezeibe és a filmes trükkök is lelepleződnek. A túra során olyan rejtélyekre is fény derül, hogyan sikerült vászonra vinni a filmben feltűnő varázslatos lényeket.

Mi vár a túra során?

Nagyterem

A Potter filmek egyik legikonikusabb helyszíne a Nagyterem, itt tartották például a karácsonyi bált. Legelőször a Harry Potter és a bölcsek kövében jelent meg a filmvásznon. A látványos Nagyterem bemutatja Roxfort házból származó diákok jelmezeit, valamint két nagy vacsorára beállított asztalt, a teremben a tanári asztal is helyett kapott, amelynél a Roxfort professzorai ültek.

Tiltott rengeteg

A félelmetes Tiltott rengetegben Harry Potter és barátai a bölcsek kövében mászkáltak először. A díszletet kombinálták egy igazi erdővel. Viszont az évek során bővült, Aragog barlangját már a studióban építették meg. A túra során a Tiltott rengetegben 19 fa között bojonghatsz, amelyeknek átmérője több, mint 3 méter.

Abszol út

A díszlet folyamatosan változott a filmsorozatban. A gondosan megtervezett Abszol út falai töbször eltolódtak a forgatás során. Egyébként otthona a Gringotts Varázslóbanknak, Czikornyai és Patzanak és Ollivander úr pálca üzletének is. A filmek készítése során a boltban több mint 17.000 egyedileg címkézett varázspálca várt gazdájára.

9 és ¾-ik vágány

A Roxfort Express több száz diákot szállított a 9 és ¾-ik vágányról a Roxfort Boszorkány- és Varázslóiskolába. A 9 és ¾-ik vágányon zajló jelenetek többségét ténylegesen Londonban, a King’s Cross állomáson vettek vették fel.

További érdekességek:

A túra során valószínűleg belefutsz a hatalmas Baziliszkuszba, Csikócsőrbe, sőt Aragogba is. A varázslatos lényekkel korántsincs vége a túrának, a bájital tanterem falát 950 üvegcse dísziti. Mindegyikük fel van címkézve, a szárított levelekből, gyógynövényekből, csontokból és zsugorított fejekből főzték a fiatal varázslók a bájitalokat.

Dumbledore professzor irodájában közel 900 felcímkézett emléket leshetsz meg, egyes fiolákon olyan neveket láthatsz, mint McGalagony vagy Argus Frics. A készítők hatalmas figyelmet szenteltek Dolores Umbridge irodájának, mivel ez volt az egyetlen rózsaszín a Mágiaügyi Minisztériumban. Az iroda falairól nem hiányoznak a cicusok sem. 😉

A remek kiállítást fokozzák a filmből ismert jelmezek is, megnézheted Harry kviddics mezét, a főszereplők kosztumjeit a film utolsó jelenetéből és a karácsonyi bál remekműveit is.

Mi vár 2019-ben?

Gringotts Varázslóbank  – A hatalmas márványoszlopokkal szegélyezett nagy banki csarnokot három csodálatos kristálycsillár díszíti. A bankot koboldok vezetik, így a túra során Ampók, Bogrod és számos más kobold jelmezeit nézheted meg. A kiállítás április 6-tól lesz elérhető.

Sötég mágia – szeptember 27-től novemberig 10-ig, Halloween alkalmára ismét belekóstolhatsz a sötét mágiába. Próbáld ki a pálcás varázslatokat a Halálfalók ellen egy élő párbajban, majd indulj egy sétára a sötétebb, kísértetiesebb Abszol útra.

Havas Roxfortnovember 16-tól 2020. január 26-ig hótakaró borítja Roxfortot. A karácsonyfát és a havas Roxfort kastélyt is érdemes megnézni.

Hogyan juthatsz el?

Leavesden kb félórányi autóútra fekszik Londontól, de tömegközlekedéssel is elérhető. A repterek közül pedig a lutoni van a legközelebb, kb. másfél órányira. Euston vasútállomástól (eljutás oda metróval: Northern vagy Victoria vonalon Euston állomásig) vonattal Watford Junction állomásig (az állomás a 9-es + Watford Junction zónába tartozik). A Watford Junction vasútállomástól transzferbuszok közlekednek a stúdióba, amik a nevezetességre szóló jeggyel, vagy jegyfoglalási igazolással használhatók. Retúrjegy a buszra: 2,50 Font.

Cím: Studio Tour Drive, Leavesden WD25 7LR

Belépők

A belépőket a Harry Potter múzeumba szükséges online megvásárolni és ajánljuk minél előbb, mivel hatalmas az érdeklődés és a hétvégi időpontok gyorsan elfogynak.

Felnőttjegy: 45£ (16 420 Ft)

Gyerek (5-15 korig): 35£ (12 770 Ft)

Családi belépő (2 felnőtt 2 gyermek esetén): 140£ (51 000 Ft)

 

Kattintson a megjegyzésre
To Top