Connect with us

Hírek

Csúszik a Sagrada Família befejezése

Csúszik a Sagrada Família befejezése

A koronavírus-járvány miatt nem készül el 2026-ra a barcelonai Sagrada Família bazilika – jelentette be szerdán az intézmény építési tanácsának elnöke. A XVI. Benedek pápa által már felszentelt bazilika befejezését 2026-ra, Antonio Gaudí halálának 100. évfordulójára ígérték.

Advertisement

„Lehetetlen teljesíteni a határidőt” – nyilatkozta Esteve Camps barcelonai sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy a járvány miatt az építési munkálatok márciusban leálltak, és a kényszerű bezárás, valamint a csökkent látogatószám miatt jelentős bevételtől estek el.

Az ikonikus épületet évente mintegy 4,5 millióan látogatják. Míg tavaly júliusban naponta átlagosan 15 600 turista váltott belépőjegyet, addig idén ugyanebben a hónapban mindössze kétezren jártak a bazilikában. Esteve Camps azonban hangsúlyozta, hogy a Sagrad Família nehezebb időket is átvészelt már – példaként említette a polgárháború éveit -, ugyanakkor mindig folytatódott a projekt megvalósítása, és ez most sem lesz másként. Újabb határidőt azonban nem adott meg…

Építési engedély 130 év után

Az impozáns épületet 1882-ben kezdték építeni. Antonio Gaudí egy év múlva vette át a munkálatokat. Nem túlzás azt állítani, hogy az épület megszállottja lett. 1910-től felhagyott minden más munkájával, újra és újra áttervezte az egész épületet. Pénzt is maga gyűjtött az építési költségekre, miközben ő maga szerény körülmények között élt. Haláláig az épületből csak egy torony és a keleti homlokzat készület el…

A Sagrada Familia bazilika építési engedélyét több mint 130 évvel a munkálatok kezdete után adta ki a barcelonai önkormányzat. Janet Sanz, városfejlesztésért felelős polgármester-helyettes szerint a nemrég megszerzett engedéllyel egy „történelmi anomália” lett a múltté, a templom végre törvényesen állhat a fővárosban.

Sagrada Família építés

Etsuro Sotoo lehet az a művész, aki végre pontot tesz a történet végére. Sotoo még 1978-ban érkezett Barcelonába. Saját elmondása szerint akkoriban még egyáltalán nem érdekelte Gaudí művészete, de aztán fokozatosan a kedvelőjévé vált. Sőt, megtanult spanyolul, áttért a római katolikus hitre és azon volt, hogy tökéletesítse a világ egyik legismertebb székesegyházát. A művész a majdnem fél évszázados élményeiről a Stone Cut című rövidfilmben mesél. 

(forrás: MTI)

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top